15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Urea er en uerstattelig gjødsel for hagen og grønnsakshagen

urea Urea er en av de vanligste gjødselene som brukes både i industriell skala og i private tomter. Bruk av urea i hagen og i hagen lar deg få et rikere utbytte av velutviklede avlinger. Det tilfredsstiller deres behov for nitrogen, som er så nødvendig for utvikling av planter. Hvorfor urea har tjent slik popularitet og hvordan du bruker det?

Hva er urea bra for

Fordelen med stoffet er dets tilgjengelighet. Gjødsel er ikke dyrt, dessuten absorberes den enkelt og raskt av planter som følge av god løselighet. Urea er lett å bruke – det er nok å oppløse den nødvendige mengden i vann, og du kan vanne eller spraye. Du vet sikkert allerede at dette er det beste preparatet som inneholder en stor mengde nitrogen. Uten nitrogen vil ingen plante utvikle seg, noe som betyr at problemer med frukting ikke kan unngås..

Har urea ulemper

Med alle fordelene, bør bruk av urea i hagesenger og i hagen være berettiget og forsiktig. Dette betyr først og fremst nøyaktig overholdelse av doser under tilberedningen av løsningen. Det er spesielt viktig å ikke la seg rive med nitrogengjødsel fra andre halvdel av sommeren..

Overdreven mengde nitrogen (i vårt tilfelle – urea) fører til brannskader når du spiser bladet. I tillegg forårsaker en overdose nitrering – en økning i innholdet av nitrater. Å spise slike frukter blir helsefarlig..

En annen ulempe er at urea ikke kan kombineres med mange gjødsel som ofte brukes i hagearbeid og hagebruk, nemlig:

 • dolomittmel;
 • enkelt superfosfat;
 • kalsiumnitrat;
 • aske;
 • lime.

Det er umulig å bruke urea sammen med disse preparatene! Sistnevnte er en syre, og disse gjødselene nøytraliserer den. Dermed mottar planter ikke nitrogen fra urea..

Urea: når og hvordan du bruker det

Urea har en unik mulighet: du kan gjødsle avlinger med den gjennom hele sesongen. Selvfølgelig, på våren, har plantene maksimale nitrogenbehov, men om sommeren og høsten trenger de det også, bare i en mindre mengde. Nitrogen må være tilstede i gjødselformelen for å gi fullstendig ernæring.

Gjødsling kan gjøres med en løsning av ett karbamid eller i kombinasjon med tillatte preparater. Urea og slik gjødsel “forstyrrer” ikke hverandre:

 • fosforsyre;
 • ammoniumsulfat;
 • natriumnitrat;
 • ammonium Nitrat;
 • kalsiumklorid;
 • kaliumsulfat;
 • gjødsel.

Hvis planter absorberer nitrogen dårlig eller det er veldig lite av det i jorda, betyr det ikke at du trenger å øke dosen urea. Det er bedre å kombinere urea med magnesiumsulfat.

Dermed kan urea kalles et av de nesten uerstattelige legemidlene for sommerboeren. Han vil hjelpe hagen og mate hagesengene. Og i kombinasjon med andre legemidler vil det gi dem alle elementene som trengs for utvikling og setting av frukt..

Video om bruk av urea for plantebefruktning

Previous Post
Pålitelig støtte for vinstokker – gjør det selv hage trellis
Next Post
101 moduri de a folosi cenușa în gospodărie