15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forbereder bjørnebær til vinteren

bjørnebær i hagen Blackberry er en busk eller liana med en raskt voksende antenne. Den vokser kommersielt i USA. I Russland har den blitt utbredt bare i private datterselskap og i sommerhytter. Det er mer enn 300 varianter av denne avlingen. De er delt inn i to underarter: buskbjørnebær og klatresorter..

Buskplanter kan dyrkes uten espalier, og klatring av bjørnebær trenger støtte for god utvikling. Omsorg for buskbjørnebær og lianaplanter om sommeren er annerledes, men forberedelsene til vinteren er ikke annerledes.

Gjødsel av bjørnebær

Bjørnebær bruker mye næringsstoffer på dannelsen av frukt. For å få en god høst for neste år, må du mate planten om høsten. Du kan bruke kompleks mineralgjødsel til bæravlinger uten nitrogeninnhold.

Hvis du er tilhenger av økologisk jordbruk, kan du bruke det til fôring:

  • tre aske;
  • råtten kumøkk eller kompost;
  • knust bark av furu eller annet bartrær.

Gjødsel bjørnebærne med ormkompost fra California. Når de er under busken, vil de fortsette å behandle komposten til humus, og bjørnebærene vil motta enda flere næringsstoffer..

Det økte innholdet av kalium og fosfor vil hjelpe planten til å danne et stort antall frukter for neste sesong..

Bushformasjon

Når du forbereder en bjørnebærbusk for vinteren, fjernes skuddene som avlingen ble høstet fra. Bare ung vekst er igjen.

En utviklet bjørnebærbusk må være riktig dannet. Plantens sentrale skudd kuttes til en høyde på 2 m, grenene i andre orden forkortes til 80 cm, skuddene i den tredje orden kuttes, og etterlater bare 30 cm grener.

Alle skuddene er pakket med agrofibre og lagt på bakken. Grenene av planten er festet til bakken og mulket. Før mulking må du vanne med fuktighet..

Høst vannlading vanning

Bjørnebær elsker fuktighet veldig, så de trenger regelmessig vanning. For at busken skal danne et stort antall frukt neste år, utføres vanning med vannlading. 10 liter vann forbrukes for hver plante.

Mulching en plante

Som mulch kan du bruke bartre grangrener, torv eller blader av frukttrær. Det er bedre å ikke bruke bjørnebærløvverk til mulching, da en bjørnebærmidd kan starte i den. Fallne bjørnebærblader må fjernes fra under busken, de brukes til mulching av andre avlinger.

Previous Post
Safran fordeler og bruksområder – en dyr skjønnhetsformel
Next Post
Fotografie și descrierea soiurilor de cireșe de pâslă