15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Biavlstriks – Biefeller

bi -felle Bigården kan enkelt utvikles ved å bruke biefeller. Det er takket være dem at birøkt i sin moderne form oppstod. Selv i antikken ble nye bigårder lagt med deres hjelp..

Bierne flokkes til en spesiell fellekube og bygger fundamentet opp igjen. Hvis svermen er sterk, kan den oppta en bikube som inneholder 8-10 tomme rammer..

Bier må fanges tidlig på våren når de begynner å lete etter et sted å hive. Hele fellene tas ut i åkeren eller skogen, og etter en stund, vanligvis 20 dager, tar de bikuben med ville bier. Lag fra denne bikuben blir bosatt i bigården. Neste generasjon bier gir mer honning, siden alle betingelser for full utvikling av biekolonier er opprettet i bigården..

En sverm tambier kan også fly ut hvis birøkteren ikke holder styr på ham. En slik sverm kan flyttes til et bigård uten å danne lag, siden beekolonien ikke er vill. Biefellen kan fange to sterke svermer i blomstringstiden..

Å lage en felle

Den mest effektive bie agn er en blanding av voks og propolis. Bier flokkes veldig godt etter lukten av denne blandingen. Rammen til fellen vil være en hjemmelaget bikube laget av sponplater. For å klare det må du feste fire brett med maskinvare med hull boret i dem for ventilasjon. Deretter må du fikse strukturen på basen for bikuben ved å bruke trelim. Den er laget av et grovt nett, som er installert på støtter. For støtter kan du bruke treblokker 4-6 cm tykke. Stenger 2 cm tykke er installert på basen for å skape et gap. Etter at bikuben er tørr, må alle hullene lukkes med et nett, og det er bare bunngapet som biene vil fly inn i bikuben. Deretter plasseres en eller to tomme honningkaker i fellehulen slik at biene har et sted å samle honning. Det er også nødvendig å installere 8-10 tomme rammer i bikuben, som svermen vil bygge opp med honningkaker. Sammen med dem settes to honningkaker i fellen slik at svermen fôres først. Til tross for at sponplaten er utsatt for fuktighet, vil impregnering av en blanding av voks og propolis beskytte bikuben mot ødeleggelse..

Fellen ligger i en eng eller skog hvor det er mange blomstrende urter. Hvis du er profesjonelt engasjert i birøkt, kan du ikke klare deg uten biefeller, siden reproduksjon av familier tar mye tid..

Det er best å male fellerne for ekstra fuktsikring. Men malingen tar veldig lang tid å erodere, så fellene må klargjøres to måneder før de installeres..

Previous Post
Gjør-det-selv vakkert og komfortabelt hus for en katt
Next Post
Bolile agrișei și tratamentul acestora