15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høsting av peanøtter og klargjøring for lagring

høsting av peanøtter I midten av mai plantes peanøtter i åpen mark, og i midten av oktober er peanøttavlingen klar for høsting. Peanøttene er klare til å høste når plantetoppene er tørre. Dette skjer midt på høsten. For å samle peanøtter må du grave opp fruktene. I motsetning til poteter kan peanøtter graves opp i en spadebevegelse. For å gjøre dette, lirke planten med en spade, og trekk den deretter ut av jorden ved toppen. Rester av jord rengjøres fra peanøtter.

Peanøttbelger danner et kremfarget skall. I småfrukte varianter av peanøtter, i skallet er det fra fire bønner og i store fruktsorter-to frukter med en diameter på 4 cm. For å bevare peanøtter om vinteren til neste sesong, må du forberede riktig peanøttene for lagring.

Om emnet: peanøttsmør fordeler og skader menneskekroppen!

Forbereder peanøtter for lagring

Etter høsting må peanøtter vaskes fra gjenværende jord og rusk i varmt vann. Peanøttene legges deretter i plastnettkasser for å tørke. Boksene med frukt plasseres på et godt ventilert sted på en høyde, slik at luften kan ventilere fruktene fra alle sider. Deretter bringes peanøttene inn i et varmt rom og plasseres på vinduskarmen nær radiatoren for endelig tørking. På vinduskarmen bør peanøtter bruke en til to uker..

Sett aldri brettene med peanøtter i ovnen, ellers steker frukten inne i skallet og er ikke egnet for planting. Hvis du setter en høy temperatur, kan peanøtter ikke spises, fordi det dannes kreftfremkallende stoffer i den..

Etter tørking skrelles peanøtter beregnet på konsum fra skallet og settes i kjøleskapet. Etter to dager med avkjøling vil peanøttene være klare til å spise ferske og kan stekes..

Hvis du vil beholde peanøttene til planting neste sesong, skrell du peanøttene og tørk dem en gang til. Deretter legges fruktene i tøyposer og oppbevares ved romtemperatur i pantryet eller kjøkkenet. Før vårplanting blir jordnøtter dynket. Etter at de er etterfylt med vann og spire, vil bønnene spire godt..

Forbered plantemassen din for å få kvalitet peanøtter hvert år. Hvis du høster frøene dine, beholder du alle de forskjellige egenskapene til peanøtten.

Previous Post
Gjør-det-selv vakkert og komfortabelt hus for en katt
Next Post
Bolile agrișei și tratamentul acestora