15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Salviepleie i hagen: hvordan få en god høst av medisinske råvarer

salvieomsorg Salvie er en flerårig urt kjent for sine medisinske egenskaper. Slik at du alltid har denne magiske urten for hånden, er det verdt å vite hva omsorg for salvie skal være. I naturen vokser den av seg selv og føles generelt bra. Men over tid vokser busken sterkt, bladene blir mindre og blomstringen blir knapp. I tillegg begynner det å utvikle patogene sopp i den fortykkede kronen. Rettidig omsorg vil bidra til å unngå dette og få en høst av helbredende blader fra favorittplantene dine i mange år. Et riktig valgt planteområde vil sikre aktiv utvikling og frodig blomstring av salvie..

Hvor å plante salvie

Helbredende salvie tolererer ikke engang et snev av skygge. Med mangel på belysning begynner busken å strekke seg, falle fra hverandre og til slutt dør. Det er nødvendig å dyrke en plante i det mest solrike blomsterbedet. Da vil du ha et frodig tett gardin. Salvie elsker også frisk luft, så eksterne hagehjørner er absolutt ikke noe for ham..

Salvie kan vokse på ett sted i 4-5 år. Eldre prøver transplanteres best til et nytt sted. Dette er en flott mulighet til å dele en stor gjengrodd busk og få nye planter..

Salvieomsorg

Det er ikke nok bare å plante salvie i solen og så glemme det. Unge planter krever spesiell oppmerksomhet, men du bør ikke glemme gammeldagse heller..

For at den medisinske urten aktivt skal vokse nye skudd og gi en god høst, er det nødvendig å utføre følgende prosedyrer:

  1. Regelmessig vanning, spesielt av ung salvie. På grunn av mangel på fuktighet blir bladene grove og mister saftigheten..
  2. Etter hver vanning, løsne jorden rundt buskene, men vær forsiktig så du ikke skader røttene..
  3. Fjern ugresset i tide, ellers vil de drukne det medisinske bedet, noe som vil redusere utbyttet.
  4. Beskjær busken hver vår. Jo eldre planten er, desto mer må den trimmes. Beskjæring stimulerer fremveksten av nye kvister og unge store blader. Tross alt er det bladene som er kuttet for tilberedning av medisinske buljonger og bruk i matlaging. Samtidig, radikalt, på en stubbe, er det ikke verdt å kutte hele busken – salvien liker ikke dette. Etter et slikt hårklipp drar han i en veldig lang og vanskelig tid. Det er nok bare å fjerne 1/3 av lengden på grenene, og dermed gi et drivkraft for forgrening. Og om høsten, etter høsting, må du kutte av de resterende blomsterstandene slik at de ikke tar bort styrken før overvintringen.
  5. Påfør gjødsling to ganger i sesongen: om våren – nitrogengjødsel, og om høsten – kaliumfosfor.

Salvie formerer seg ved frø, lagdeling og deling av busken. Den siste metoden er spesielt populær blant gartnere. Etter å ha sådd frø for første gang, i de påfølgende årene, deler frodige busker ganske enkelt.

Som du kan se, vil omsorg for salvie ikke forårsake store problemer. Når du besøker en medisinsk seng en gang i uken med en vannkanne og en hakke, får du et års forsyning med medisinske råvarer. Og rettidig fôring, skjæring og transplantering av salvie vil bidra til å holde den i hagen i mange år..

Hvordan ta vare på medisinsk salvie – video

Previous Post
Viking gressklipper – et verdig valg av pålitelig utstyr
Next Post
Folosirea lupinului pentru fertilizarea cartofilor