15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Savory – dyrking og omsorg for krydrede urter i hagen

velsmakende dyrking og omsorg Mange gartnere tildeler plass til krydder i blomsterbed, slik at de alltid har duftende urter for hånden. Blant dem er det verdt å merke seg smakfullt, dyrking og omsorg som ikke vil ta mye av tiden din. Denne upretensiøse ettårige planten reproduserer godt ved selvsåing. Busker kan vokse på ett sted i mer enn 4 år, i motsetning til for eksempel timian. Den siste bor ikke på den gamle sengen i mer enn 2 år og degenererer. Og salten vil glede deg i flere sesonger, så sørg for å plante den på nettstedet ditt. Hvor er det bedre å gjøre det og hvordan ta vare på duftende busker?

Velge et landingssted

For å få saltet til å vokse frodig og gi en god høst av duftende skudd, sett av et solfylt sted til det. I skyggen begynner buskene å strekke seg. Selv om du plantet en plante som prydplante, vil den blomstre bedre i solen..

Savory elsker jord fruktbar, lys. Hvis du har dårlig jord, grave opp blomsterbedet like før planting. Til graving, tilsett litt organisk materiale (humus eller kompost) og mineralgjødsel.

Savory: dyrking og omsorg

Du kan begynne å plante salt i begynnelsen av mai. Dette er enkelt: bare så de tørre frøene i de grunne sporene du lagde. Dryss lett på jorden med jord og hell rikelig. Dekk sengene med plastfolie eller annet materiale for å beskytte mot tilbakevendende frost. Savory tåler ikke temperaturfall og ømme frøplanter dør.

For å forhindre at frøene blir dypere ved vanning, dryss sengene med sagflis. De vil også markere plantestedet og beskytte avlinger mot uttørking..

Du vil se de første tynne spirene på en uke. På dette stadiet trenger imidlertid salte oppmerksomhet, som enhver kultur.

Ytterligere pleie av planter er som følger:

  1. Regelmessig vanning, spesielt i varmt tørt vær.
  2. Hvis frøene har spiret godt og avlingene er for tykke, plant plantene.
  3. Fyll opp krydderet om nødvendig. I prinsippet kan salt vokse uten ekstra gjødsling, hvis du gjødslet hagen før du plantet.
  4. Trekk ugresset i tide slik at det ikke drukner velsmakende.

Du kan begynne å høste urter til kulinariske eller medisinske formål så snart du ser knoppene. På dette tidspunktet (fra omtrent andre halvdel av juli) inneholder salt de mest nyttige stoffene og essensielle oljene. Klipp av toppen av plantene med saks.

Som du kan se, er det ikke en spesielt møysommelig jobb å vokse og ta vare på salt. Ved å gi det litt tid på frøspiringsstadiet, får du en velduftende seng med krydret gress..

Hvordan ta vare på salt i hagen – video

Previous Post
Viking gressklipper – et verdig valg av pålitelig utstyr
Next Post
Folosirea lupinului pentru fertilizarea cartofilor