15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Murverk gjerde

murstein gjerde Å bygge et vakkert murstein gjerde på nettstedet ditt er drømmen til mange sommerboere. Du kan gjøre dette selv. I murverk, som i enhver konstruksjon, er det viktigste å forberede verktøyene og beregne mengden materiale, derfor utfører de først beregningene.

Hvis du ikke gjør beregninger og umiddelbart begynner å bygge gjerdets vegg, vil sømmene mellom mursteinene vise seg å ha forskjellige tykkelser, noe som ikke er veldig estetisk tiltalende. I tillegg vil det med stor sannsynlighet være nødvendig å bruke fragmenter av murstein når de legges..

Gjerde konstruksjonsverktøy

For å bygge et murstein gjerde, trenger du følgende verktøy:

  • Mester OK;
  • pensel;
  • lameller og guidetråd;
  • skjøting for sømmer;
  • nivå.

Sammenføyning er et spesielt verktøy for murverk. Med sin hjelp gnides sømmene mellom mursteinene og fjerner overflødig sementmørtel. For å holde sømbredden den samme langs hele gjerdets lengde, bruk lameller.

Hvordan lage murverket jevnt

Før legging påføres litt sementmørtel på bakken for å kvitte seg med jordens ujevnheter. Den første raden av veggen er lagt på sementputen. For å jevne ut mursteinen, bruk en plan eller føretråd strukket mellom stolpene langs kanten av stroben.

En lekt legges på den første raden med murstein og et lag med sementmørtel med en tykkelse på ca 1 cm påføres. Ikke påfør sement i nivå med lekten slik at mørtelen ikke stikker utover kantene på mursteinen under legging av den andre raden av veggen.

På dette stadiet brukes to føringsskinner med en tykkelse på 8 mm for å lage de samme sømmene over hele området av gjerdets murvegg. Når du legger på fire murstein, er det praktisk å bruke en 1,1 m lang stripe for horisontale fuger og 15 cm for vertikale fuger..

Etter at den første mursteinen er lagt, påføres en vertikal stang på kantene, og siden smøres med sement. Deretter legges neste murstein i rekken..

Den horisontale skinnen flyttes og resten av raden legges. Dermed kommer en murvegg ut med sømmer av samme tykkelse..

Etter at du har lagt to rader av gjerdet, må sømmene broderes. Ved hjelp av skjøting fjernes overflødig sementmørtel mellom mursteinene. Deretter gnis sementen med en molarbørste.

Det er umulig å fugte fuger med ikke tørket sement, siden du vil dekke mursteinen med mørtel. Etter å ha lagt raden, må du vente 5 minutter til sementmørtelen tørker litt..

Previous Post
Viking gressklipper – et verdig valg av pålitelig utstyr
Next Post
Folosirea lupinului pentru fertilizarea cartofilor