15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bruke sphagnum mose til blomster

sphagnum mose for blomster Sphagnum -mose for blomster er en naturlig fuktighetskrem som raskt kan absorbere og sakte frigjøre fuktighet. Det forbedrer egenskapene til blomsterprimer, noe som gjør den løsere og mer pustende. I blomsterbruk brukes det til dyrking av frø, roting av blader og unge skudd, og opprettholder fuktighetsnivået til dekorative løvfellende planter. Sphagnum har mange fordelaktige egenskaper som gjør det lettere å ta vare på lunefulle planter..

Sphagnum har ikke et utviklet rotsystem, selv om det er en flerårig plante. Den reproduserer seg ved sporer, og er en tynn, forgrenet stilk. Når den vokser, dør den nedre delen av planten gradvis av, og den øvre delen utvikler seg.

Fordelaktige funksjoner

For innendørs planter anses sphagnum som nyttig av tre grunner:

  1. Den har naturlige antibakterielle egenskaper. Elementet sphagnol, som er en del av det, bidrar til desinfeksjon av jorda. Jordsmonnet, som inkluderer sphagnum, er mindre utsatt for mugg- og soppsykdommer.
  2. Det absorberer vann godt. Tørr sphagnum er i stand til å absorbere fuktighet 20 ganger sin egen vekt.
  3. Gir luft tilgang til rotsystemet.

Hvordan bruke mose til å ta vare på orkideer

Det anbefales ikke å plante orkideer i vanlig jord; et pustende, fuktig underlag er bedre egnet for dem. Blomsterhandlere blander furubark med kokosfibre og sphagnum. En slik sammensetning gir planten god vekst, beskytter røttene mot forfall og tørking..

Om sommeren blir sphagnumspirer viklet rundt luftrøttene til orkideer for å øke fuktighetsnivået..

For roting av stiklinger og blader

For å rotblader av lunefull Saintpaulia eller Gloxinia, bruker stiklinger av Pelargonium eller Dracaena våt sphagnum. For å gjøre dette sprayes det hvis det er friskt, eller det blir gjennomvåt i flere timer i rent vann hvis det er i tørket tilstand. Etter at det er plassert på bunnen av glasset (med et lag på opptil 2 cm), legges et snitt av et snitt eller blad i sphagnum. Etter noen dager slår frøplanten rot. Sphagnum opprettholder fuktighet og forhindrer at den unge planten råtner.

Under rooting er det nødvendig å overvåke fuktighetsnivået til mosen, fukt det om nødvendig.

For å opprettholde luftfuktigheten

Om sommeren hjelper sphagnum med å opprettholde fuktighetsnivået til innendørs blomster. Den legges ut i en pall og fuktes. Vannet fordamper gradvis og legger seg på bladene. Hvis det er nødvendig å opprettholde jordfuktigheten i 7 – 10 dager (under ferie eller forretningsreise), plasseres den fuktede sphagnum på jordoverflaten rundt plantens stamme..

Sphagnum-mose for blomster bidrar til å forbedre kvaliteten på plantepleie, gjenopplive fuktighetselskende blomster og rotfrøplanter. For blomsterpleie kan du bruke sphagnum samlet i skogen eller kjøpt..

Previous Post
82 valmistumiskampausta, joita voit rokkailla tänä vuonna
Next Post
Pământ ușor și slăbit cu rumeguș pentru răsaduri de roșii – caracteristici ale gătitului acasă