15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan forplante barbær i hagen

Ung barbær Hvis du bestemmer deg for å dekorere nettstedet ditt med prydplanter og er helt tapt i et stort utvalg, så er den enkleste måten å starte med barbær. Denne vakre prydbusken er upretensiøs, har en annen farge på blader og blomster, den kommer i forskjellige former, både dverg og gigant. Det egner seg godt til å danne, og derfor er dette alternativet det mest optimale når du planlegger en hekk. Blant de mange variantene vurderes de mest populære og raffinerte: Thunberg berberis, Siberian, Altai, Ottavsky og Ordinary. Lilla og lilla, oransje og røde, spraglede og gyldne blader av barbær vil gjøre tomten din til et lite stykke av en fantastisk øy.

Subtiliteter ved avl av barbær

Trær av barbær Mange mennesker er interessert i hvordan man formerer berberis, men ikke alle vet nøyaktig hvordan og hvordan man gjør det riktig. Denne planten er absolutt ikke krevende til bakken, men et skyggefullt sted med høy luftfuktighet vil ikke passe det. Og den kan formere seg på forskjellige måter – med frø, og ved stiklinger, og ved å dele busken. I dette vil hver gartner velge det alternativet som er best egnet, fordi alle har både fordeler og ulemper:

 • rooting av stiklinger tar veldig lang tid;
 • ved multiplisering med frø observeres en lav spiringshastighet, omtrent 20-40%;
 • ikke alle typer barbær er i stand til å drive ut rotvekst;
 • det er stor risiko for skade på rotsystemet når busken deles.

Riktig forplantning av barbær ved stiklinger

Reproduksjonsteknikk ved grønne stiklingerI dette tilfellet er det bedre å dvele ved en ofte brukt formeringsmetode – kutte stiklinger fra utvalgte friske busker, deretter rot og plant dem. Men det må huskes at hvis du ikke bruker vekststimulerende midler, vil rooting ta veldig lang tid..

Følg derfor flere regler, og gjør følgende:

 • kutt stiklingene omtrent 15 cm fra sidegrenene, omtrent i juni;
 • fjern de nedre bladene før behandling med et roterende stimulant;
 • plante tilberedte stiklinger i en blanding av sand og torv;
 • dekke med folie;
 • åpne plantene flere ganger om dagen for lufting og sprøyting, og det er også nødvendig å periodisk løsne jorden;
 • etter at stiklingene har slått rot, plant dem i en beholder med fuktet jord, tilsett nødvendig gjødsel;
 • et år senere blir barbæren plantet på stedet der den vil vokse.

Transplantere stiklinger til stedetFaktisk er reproduksjonen av Thunberg berberis og andre arter ikke en komplisert prosess, slik det kan virke ved første øyekast. Med riktig tilnærming og valg av metode, tilstrekkelig belysning og moderat fuktighet, får du en fantastisk prydbusk som vil glede deg med lyse blader, vakre blomster og deilige frukter. Alle typer og varianter av barbær er perfekt kombinert med bartrær og blomster, noe som gir en streng form for en hekk fra denne planten, du vil ha et fantastisk levende, originalt gjerde på nettstedet ditt som er motstandsdyktig mot vær og vind og alltid gleder seg med sitt mangfold.

Formering av barbær av frø

BarbærfrøEtter å ha studert og testet forplantningen av barbær ved stiklinger, kan du prøve en annen metode, som er ikke mindre interessant, men mer arbeidskrevende og tidkrevende. Dette er metoden som oppdrettere ofte velger å skaffe nye varianter og hybrider. Etter å ha samlet og behandlet modne frukter, må du ikke skynde deg å kaste frøene, for de kan være dine fremtidige nye busker..

Bush vokst av frøSå, metoden for å dyrke barbær fra frø. Etter at du har samlet fersk frukt, må de presses gjennom en sil, deretter skylles og tørkes til en flytbarhet. For å få berberis fra frø, blir de sådd i åpen mark om høsten. For dette er små spor laget av 1 til 3 cm og dekket med sand. Det er også nødvendig å isolere barbærsenger – dryss med sagflis og dekk til med grangrener.

Dette gjøres også for at frøene ikke skal spises av markmus. Ved vårens ankomst, når snøen smelter, må hele den øvre isolasjonen fjernes, og sengen må dekkes med folie. Barbærfrø spirer veldig sakte og spiring er ikke spesielt behagelig, men hvis fem til seks spirer ut av et dusin, klekkes de alle sammen. Så snart 2 sanne blader vises på spiren, må hagen tynnes ut slik at det er en avstand på minst 5 cm mellom spirene. Etter ca 2 år kan unge busker plantes.

Å dele en busk for planteformering

Bush -divisjonen, bøyer segHvis du ikke er sikker på at skjæring av berberis vil gi et resultat, og spiringen av frøene tar for lang tid, kan du prøve metoden for å dele busken og forplante seg med unge stilker. Det er allerede en voksen plante i hagen din som ser bra ut og årlig gleder seg med fruktene, så kan du være trygg på at denne prøven vil gi gode resultater når du deler den i flere separate busker..

Dette krever:

 • grave en sunn, voksen busk ut av bakken, forsiktig for ikke å skade rotsystemet;
 • kutt forsiktig i biter;
 • store og kraftige røtter blir saget og plantet i ferdige hull;
 • jorden der stiklingene er plantet, er rikelig fuktet.

En prosedyre som å dele en busk gjøres best om våren..

Buarbaris i landskapsdesignEtter å ha gjort alt nødvendig avlsarbeid og oppnådd utmerkede resultater, gjenstår det å sørge for den nødvendige omsorgen for de nye grønne innbyggerne. For å bevare den varierte fargen på noen arter, ta hensyn til plasseringen av berberisbusk, og hvis du vil ha en tett hekk, plant plantene med intervaller på 25-30 cm. I tørre somre, sørg for optimal vanning, gjødsel og kutt av fortykkende grener i tide. Hvis skadedyr vises, kan insektmidler påføres, og sterkt infiserte planter og blader fjernes om nødvendig.

Etter alle de enkle reglene og anbefalingene, vil hagen din glede deg med rikelig blomstring og en rekke farger..

Slik roter du grønne stiklinger – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo