15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på vannhyasinter – råd fra en profesjonell!

Vannhyasintblomst På elvene og innsjøene på det søramerikanske kontinentet, Asia og Afrika, blir vannhyasinten Eichornia noen ganger et alvorlig problem for innbyggerne i landsbyene rundt, biologer og all lokal flora og fauna. Kulturen vokser enormt i et varmt miljø, og lukker helt vannoverflaten til hele reservoarene, som vannhyasinten fortjent fikk kallenavnet “vannpest”.

I områder med et temperert klima kan en innfødt fra sideelvene til Amazonas ikke bli funnet i naturen. Men vannhyasint, som på bildet med grasiøse blå, lilla og hvite blomster mot en bakgrunn av frodig grønt, er ønskelig på kunstige dammer, i vinterhager og store akvarier.

Vannhyasint Eichornia – artstrekk

Avrundet fortykning ved røttene Eichornia ligner bare utad hyasinter som blomstrer i hager. Faktisk er det en utelukkende vannplante som trives i varme, rolige farvann rik på organisk materiale. Hjemme er vannhyasint en nesten kontinuerlig blomstrende urteaktig flerårig. På overflaten av vannet holdes rosetter av saftige tette blader takket være avrundede fortykninger på petioles. Når en slik formasjon kuttes, finnes et luftfylt vev med en bikakestruktur i nedre del av stammen..

Frodig rosett med vannhyasintSæregen flyter holder perfekt en grønn frodig rosett med peduncles som kommer fra midten. Bladene på vannhyasinten Eichornia er runde, skinnende med buede årer. Blomstringsperioden med spektakulære blomsterstand overstiger ikke en dag, og etter visning gjemmer stengelen seg i vannsøylen. Og fibrøse kraftige røtter kan bli opptil en halv meter lange..

Funksjoner ved dyrking av vannhyasint i en dam

Slik ser en vannhyasintplante ut.Så eksotisk som vannhyasinten er, er det ikke så vanskelig å plante og ta vare på denne avlingen som den høres ut. Det viktigste er å skape forhold nær naturlige forhold for Eichornia. Vannet for habitatet til vannhyasinten i dammen må være rikt på organiske komponenter. Som tilsetningsstoffer kan du bruke:

  • humus;
  • infusjon av kompost eller mullein;
  • rengjort bunnslam;
  • kompleks gjødsel for akvarieplanter.

Veksten av utsalgssteder er direkte avhengig av næringsinnholdet.

Vannhyasint Eichornia føles bra i vann med en lett alkalisk reaksjon og er ikke redd selv for urenheter som er skadelige for annen vannflora. Plantens kraftige, meget forgrenede røtter utvider seg under vann og dekker et stort volum som en pumpe, suger ikke bare ut organisk materiale, men også fosfater, spor av oljer og fenoler, insektmidler og metalloksider. Derfor brukes denne kulturen i dag til rensing av avløpsvann og sedimenteringstanker..

I tillegg til den biokjemiske sammensetningen, er det ekstremt viktig for kulturen å gi luft- og vanntemperaturer i nærheten av forholdene i subtropene..

Når vannhyasint blomstrer i naturen?

Vannhyasint EichorniaI Asia og Sør -Amerika vokser hyasinter ved en lufttemperatur som ikke er rundt +26 ° C. I midtbanen er slike varme perioder ikke hyppige. Blomstringen begynner ved +28 ° C og stopper allerede ved +22 ° C. Derfor, nord for Chernozem -regionen, er det vanskelig å oppnå en årlig blomstring av en akvatisk kultur. Men jo nærmere sør, desto mer aktivt blomstrer vannhyasinten i dammer og andre vannmasser..

Vannhyasint EichorniaHvis sommeren er kald, vokser en hette med rikt grønt løv praktfullt over vannet. For å vokse i en dam, plantes vannhyasinter i mai eller juni, når vannet allerede er varmet opp nok og det ikke er fare for kalde snaps..

Reproduksjon av vannhyasinten til Eichornia

Liten dam med hyasinter i hagenVanligvis kan vannhyasint i en dam forplantes vegetativt ved å skille unge rosetter fra moderplanter. En økning i masse i eichornia oppstår med en reduksjon i varigheten av dagslys, som kan brukes til å samle plantemateriale..

Utrolig skjønnhet

Hvis det i tillegg til vannhyasinten, som på bildet, er annen vegetasjon, fisk, amfibier eller bløtdyr i reservoaret, kan overdreven reproduksjon av Eichornia også føre til en endring i belysningsnivået og oksygen i vannet. når det gjelder flora og fauna. Hyacint forplanter seg også av frø. Men for modning kreves en lufttemperatur på minst +35 ° C, noe som er praktisk talt uoppnåelig i de fleste regioner i Russland..

Overvintringsvannhyasint

Reproduksjon av vannhyasintMed høstens ankomst og nedgang i temperaturen må vannhyasinten Eichornia overføres til et opplyst, varmt rom. Et akvarium, basseng eller annen egnet beholder kan tjene som beholder for vinteroppholdet til en plante. For å fylle karet tar de det samme vannet som hyasinten vokste om sommeren. Du kan legge til silt der Eichornia kan slå rot.

  • Om vinteren krever ikke eichornia så høy temperatur som om sommeren. Det er nok at rommet der planten holdes er omtrent + 20 ° С.
  • Vannet må ha samme temperatur.
  • Rosettene til vannhyasinten på bildet er ekstremt følsomme for mangel på lys, derfor organiserer de belysning opptil 14 timer om dagen over beholderen med planter.
  • Anlegget skal ikke mangle oksygen, men trekk for vannhyasint er veldig farlige..
  • Den konstante fordampningen av fuktighet har ikke en god effekt på utløpetes tilstand, hvis nivå må overvåkes til våren.

For at planten ikke skal “sulte” i den kalde årstiden, tilsettes litt gjødsel for akvariumarter i vannet.

Vannhyasint – fotobruk i landskapsdesign

Vakker hjemmedamFor all sin upretensiøsitet og evne til å reprodusere, liker vannhyasinten Eichornia ikke trekk. Cattails, myririser og andre vertikalt voksende arter langs vannlinjen vil gi et godt plantevern. Men vannliljer kan lide av en voksende nabo..

Når de vokser, dekker stikkontaktene ikke bare overflaten av reservoaret fra solens stråler, men reduserer også oksygeninnholdet i vannet. Derfor er det viktig for andre innbyggere i dammen å sørge for ytterligere lufting av vannet slik at fisk, skjell og andre akvatiske dyr ikke føler ubehag. Bestanden av vannhyasint i dammen krever konstant overvåking, og ved de første tegnene på rik plantevekst må de tynnes ut.

Hvordan vann hyacint vintre – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai