15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge en krypende einer for nettstedet vårt

krypende einer Den krypende einer er en av de verdifulle nåletrærne. Hovedforskjellen fra andre kjente einer er utseendet. Denne arten brukes ofte som en prydplante på grunn av dens mange varianter med forskjellige nyanser av nåler, en behagelig aroma og evnen til å utfylle forskjellige komposisjoner med dem..

Eksterne egenskaper

Planten er en busk som ikke vokser mer enn 10 cm i høyden. Noen typer krypende einer når 0,3-0,4 m i høyden og 2 m i bredden. Buskens grener vokser og sprer seg langs bakken. Ingen løvverk tilgjengelig. Avhengig av sorten, er hver gren dekket med korte nåler eller lysegrønne skalaer..

Gartnernes kjærlighet til planten ligger også i det faktum at han liker åpen sol, den er i stand til å tilpasse seg jord uten problemer, den kan vokse selv på steinete steder, den krever ikke fuktighet og mister ikke sin dekorative utseende i solen.

Varianter

Omtrent 60 varianter av horisontal einer er kjent. Utad er plantene veldig like hverandre. Noen krypende einer blir til og med podet på en lav stamme av gartnere. Vi presenterer et bilde av de vanligste varianter av krypende einer:

 • Agnieszka;klasse agnieszka
 • Andorra Variegata;einer andorra variegata
 • Bar Harbor;Bar Harbor variasjon
 • Douglasii;einer douglasii
 • Grå perle;klasse grå perle
 • Hughes;einer hughes
 • Icee Blue;Isblå
 • Limeglow;Limeglow
 • Plumosa;Plumosa
 • Prinsen av Wales;Prinsen av Wales
 • Andorra Compact;einer andora compact
 • Blå chip;blå chip karakter
 • blå skog krypende einer;einer blå skog
 • Gyllen teppe;Golden Carpet -variasjon
 • Wiltoni.einer wiltoni

Planter krypende einer

å plante enebærÅ plante og ta vare på krypende einer krever ikke mye innsats. For planting tas bare unge trær som vokser i containere.

Når du kjøper frøplanter, er det tilrådelig å velge prøvene som selges med en jordklump innpakket i burlap.

Det er å foretrekke å plante på våren i april-mai eller vente til oktober. Hvis du har kjøpt busker med en jordklump, kan du plante når som helst og gi plantene lys skygge og regelmessig vanning. Et åpent sted, opplyst av solen, er valgt for busken..

Det anbefales ikke å plante anlegget under veggene i bygninger eller i skyggen, siden det vil miste sin dekorative effekt, det vil gjøre vondt, og grenene vil miste elastisiteten..

Jordsmonnet velges avhengig av variasjonen av krypende einer. Som regel er planten lite krevende for jorden og vokser godt på kalkholdig sandholdig jord, på leir. Men noen varianter krever spesielle vekstforhold..

einer frøplanteDet anbefales å blande barskog, torv og sand i et like stort forhold for planting. Dybden på hullet skal tilsvare de 3 pinnene på skulderbladet i dybden, observere avstanden mellom prøvene på 1 m. Etter å ha senket plantene i hullet og drysset med jord, er det nødvendig å vanne det direkte under roten. Etterpå utføres mulching i nærheten av stammen av en busk, ved bruk av barskog, torv til disse formålene.

Omsorgsregler

vanning av frøplanterRotet einer som kryper i omsorgen er ikke vanskelig. Du må bare følge noen regler. Ungdommene bør vannes regelmessig, men i moderate mengder. Voksne busker er tørkebestandige, så de bør vannes 2-3 ganger i måneden. Ved intens varme tidlig på morgenen eller ved solnedgang vanner buskene.

Med vårens begynnelse mates planter med nitroammofoska med en hastighet på 30-40 g gjødsel per 1 m2 jord. Ikke glem luke i stammesirkelen. For ikke å kaste bort tid på dette hele tiden, kan du klippe med flis, skognåler, grus og legge dem på svart geotekstil.

Ener påvirkes av gråmugg, sopprost. Eliminer dem med spesielle kjemikalier fortynnet i henhold til instruksjonene på pakken. Med rettidig behandling kan fullstendig infeksjon av planten forhindres..

For å dyrke en sunn plante må følgende regler følges:

 1. Om vinteren må du beskytte grenene mot snøens alvorlighetsgrad ved å binde dem med hyssing.
 2. Beskytt anlegget i varmen.
 3. For å unngå brenning må buskene sprøytes og vannes.
 4. Sprøyting utføres på avstand slik at einen ikke bøyes under påvirkning av vann.
 5. Når våren begynner, beskjær syke, tørre og skadede grener.
 6. Midt på sommeren, strutsebær.

Reproduksjon

Enebær er en dioecious plante. Reproduksjon av krypende einer utføres ved lagdeling (utføres bare i vekstsesongen), frø og stiklinger. De to første metodene brukes veldig sjelden, spesielt frø, siden det bare egner seg for fagfolk, fordi frøplanter dukker opp bare 1-3 år etter såing. Derfor er hovedavlsmetoden stiklinger..formerings stiklinger

Stiklinger kan kuttes fra 8 år gamle busker når som helst på året, men helst med vårens begynnelse.

Det kuttede materialet (10 cm langt) oppbevares først i våt burlap eller vann, etter at nålene er fjernet fra bunnen av grenen med ca 5 cm, og deretter plantet i bakken.

metode for roting av stiklingerRooting utføres i et drivhus (inkludert om vinteren) i en liten skråning. Etter planting er frøplanten dekket med plastfolie og plassert på et mørkt sted. Samtidig overholdes følgende krav:

 • temperatur 16-19º;
 • diffust lys;
 • tilstrekkelig fuktighet på underlaget;
 • vanlig sprøyting.

Hvis betingelsene er oppfylt, etter 1-1,5 måneder, starter stiklingene de første røttene, hvoretter, etter å ha ventet litt mer, om sommeren, blir stiklingene transplantert sammen med en jordklump i det åpne bakken. Busker transplanteres til et permanent bosted først etter 2-3 år.

krypende einerFrukt av krypende einer skjer bare etter 2-3 år, med dannelse av mørkeblå frukter på hunnbusker.

Overholdelse av alle reglene vil tillate deg å dyrke en sunn plante, som sikkert vil bli hovedfokuset i hagen din..

Slike bisarre einer – video

Previous Post
Det er på tide å plante en fantastisk spilantes i dachaen din
Next Post
Caracteristicile soiului, plantarea și îngrijirea actinidiei kolomikta