15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alt du trenger å vite om Thuja West Smaragd

thuja Smaragd i nærheten av huset Moderne landskapsdesign er en hel vitenskap. Og selv om du aldri har studert det, vil du fortsatt være kjent som en ekspert hvis hagen din er dekorert med den praktfulle vestlige thuja Smaragd. Denne prydplante, eviggrønne planten, som ligner på en sypress, er helt upretensiøs i stell og lett å plante. Nedenfor vil vi fortelle deg om thuja vestlige Smaragd, alt det mest nyttige og interessante.

Beskrivelse og egenskaper ved en eviggrønn plante

thuja smaragd medium Thuja vestlige Smaragd (beskrivelse) er en monocecious eviggrønn plante med en tett og smal pyramideformet krone med lysegrønne nåler. Treet er en prydplante, noe som betyr at det har sin plass i et naturlig eller kunstig landskap. Hekken til thuja Smaragd ser ut som en konge, og det avhenger av deg om du vil gjøre den slank og ensartet, eller om hvert tre skal vokse på sin egen måte, samtidig som den beholder sin uberørte natur..

Funksjonene og egenskapene til thuja vestlige Smaragd vil hjelpe deg å bli bedre kjent med denne fantastiske planten:

 1. Høyden på en voksen thuja Smaragd -plante varierer vanligvis fra 4 til 6 m, og den ubehandlede bredden er opptil 2 meter..
 2. Gjennomsnittlig levealder er 110-130 år. Hvis vi snakker om hvor raskt thuja Smaragd vokser, så vokser treet i gjennomsnitt ikke mer enn 20 cm i lengden og 4-5 cm i bredden per år.
 3. Thuja vestlige Smaragd er en av de mest populære representantene for sypressfamilien.
 4. Treet har form som en avlang kjegle med en uttalt krone og et tett barskinn. Det er veldig formbart, og det er derfor landskapsdesignere liker å gi det forskjellige skulpturelle former..
 5. Thuja Smaragd er en eviggrønn plante, noe som betyr at den vil forbli slik selv om vinteren og etter hundre år.
 6. Om våren blomstrer thuja med små avlange brune kjegler, som forsvinner med begynnelsen av høstkaldt vær.
 7. Thuja føles bra selv i kalde russiske vintre, siden den har en misunnelsesverdig frostbestandighet.
 8. Treet vokser på hvilken som helst russisk jord og krever minimalt med vedlikehold.
 9. Thuja vokser ikke bare i en hage og grønnsakshage, men også i byen. Et forurenset miljø har ingen negativ innvirkning på modning av dette treet..
 10. Thuja vestlige Smaragd frigjør aktivt fytoncider, spesielt i blomstringstiden, på grunn av hvilken den renser luften og metter den med nyttige stoffer.
 11. Planten ser like imponerende ut i form av en enkelt beplantning, og i miljøet til en hekk.
 12. Thuja Smaragd western er oftest delt inn i to hovedarter: thuja med grønn farge og thuja med gylden farge.

thuja hageNå vet du beskrivelsen av bildet av thuja vestlige Smaragd, og du kan enkelt skille det fra andre arter.

Funksjoner ved riktig planting av planten

thuja frøplanter i barnehagenHvis du følger våre råd og anbefalinger i detalj, vil du legge merke til at selvplanting og omsorg for Thuja Smaragd, hvis bilde er presentert nedenfor, er veldig enkelt. De viktigste tingene å gjøre før ombordstigning er:

 • velg friske, friske frøplanter;
 • velg gode stiklinger nøye;
 • velg et sted for thuja (det er ønskelig at det vokser fritt).

Forbereder landingen

høsting av stiklingerFørst av alt, bestem hvordan du vil plante thuja vestlige Smaragd. Det er to alternativer her: enten kjøper du en spesiell type frøplanter i planteskoler, eller så planter du et tre ved hjelp av stiklinger. Den første metoden er den enkleste, men ganske kostbare, men du vil spare mye tid. Det andre alternativet vil koste deg betydelig mindre. For å gjøre dette trenger du to år gamle thuja-skudd. De bør slå rot og være klare til å plante..

plante stiklinger for rotingNår det gjelder ferdige frøplanter, som vanligvis selges i små poser, bør de undersøkes nøye før de kjøpes..

Hvis nålene til plantene har et lysegrønt utseende, er det bedre å legge dem til side. Vær også oppmerksom på at rotsystemet til frøplanten må være fullt utviklet og av middels størrelse..

thuja smaragd i barnehagenNår du velger et sted for å plante en thuja, start med følgende punkter:

 1. Et sted i åpen sol er ikke det beste stedet for thuja Smaragd. Hun kan få brannskader på grunn av konstant mangel på fuktighet..
 2. Et sted i skyggen er også ugunstig for planten, da den kan dø..
 3. Det beste stedet å plante er i moderat halvskygge. Prøv å velge et område som er beskyttet mot trekk og vind.

Prosessen med å plante et tre

forankret stilk av thuja SmaragdNå som du har valgt et sted for planting, gode frøplanter og stiklinger, er det på tide å begynne å plante. Du vil vokse et vakkert og sunt langlivet tre hvis du konsekvent følger våre råd:

 1. Den beste tiden å plante et tre er slutten av mai eller begynnelsen av juni. Det anbefales ikke å plante trær om høsten, hvis tidlig frost treffer, kan det hende at plantene ikke roter seg og dør.
 2. Vi snakket om at thuja slår rot i hvilken som helst jord. Men for at treet skal vokse sunt og luftig, må jorda forberedes med et dreneringssystem. Ideell for drenering under thuja er en drenering fra et 15 cm lag med grus eller knust murstein.
 3. Grav et hull som er proporsjonalt med størrelsen på plantens rotsystem. En meter dyp vil være tilstrekkelig.
 4. Ikke glem å tilberede en spesiell blanding. For å gjøre dette bør følgende “ingredienser” blandes grundig: torvjord, lauvjord, sand og torv (eller torvavleiringer).
 5. Du kan akselerere veksten av thuja vestlige Smaragd ved hjelp av gjødsel eller kompostavfall. Ikke glem mineralgjødsel også..
 6. Fukt et hull fylt med jord grundig med vann. Fuktighet er viktig for et ungt tre.
 7. Plant en ferdiglaget frøplante eller en skapt stilk i det forberedte området, sammen med en jordklump, og som de vokser.
 8. Vær oppmerksom på at rotkragen til frøplanten må være strengt plassert på bakkenivå.

Hvis du vil plante en hekk, og ikke en enkelt plante, må du sørge for at avstanden fra et tre til et annet skal være minst 50 cm, men ikke mer enn 1 m.

Som du kan se, er det veldig enkelt å plante thuja Smaragd. Nå som du vet hvordan du skal plante thujaen riktig. Du kan vokse en hel hekk.

Funksjoner ved omsorg for en eviggrønn plante

frøplanter bryr segVi snakket om det faktum at thuja krever minimalt med vedlikehold. Selv om du lar treet vokse uten din hjelp, vil det fortsatt vokse og være grønt, men utad vil det ikke se så bra ut som det kunne, og sannsynligvis vil levetiden reduseres til 50-70 år.

Zen sunn blomstrende plante vil glede deg i mange år med forsiktig omsorg:

 1. Systematisk vanning. Thuja vestlige Smaragd er veldig glad i fuktighet og tåler ikke tørking av jord. Om sommeren er det nødvendig å vanne thujaen med vann minst en gang i uken, og i alle andre sesonger vil det være nok 1-2 ganger i måneden. Treet vil være takknemlig for deg hvis du regelmessig sprayer det med vann, og dermed eliminerer støvete avleiringer og forskjellige små insekter.
 2. Ta vare på jorda og jorda rundt planten. Fjern ugress, ødelegge insektreir. For det første vil dette støtte estetikken i plantingen din, og for det andre mette du jorden med oksygen og bidrar derfor til plantens raskere utvikling;
 3. Husk å løsne bakken med jevne mellomrom. Dette er veldig viktig for å gi rotsystemet oksygen. Vær oppmerksom på at du må løsne grunt og veldig forsiktig, siden du husker at du plantet thuja grunt.
 4. Det er viktig å mulke bakken en gang i året ved å legge torv og trebark..
 5. Fôr planten med gjødsel 2 ganger i sesongen.
 6. Beskjær treet ditt med jevne mellomrom. Ryddig, sanitær beskjæring vil hjelpe deg med å bli kvitt tørre skudd. Bruk bare skarpe beskjæringssaks for skånsom beskjæring.
 7. Dekk trærne som står i solen fra varmen med et tynt slør.

Thuja skadedyr og sykdommer

soppinfeksjon av thujaThuja, som prydplante, blir ofte angrepet av insekter og noen sykdommer. Her er de vanligste:

 1. Soppinfeksjon. Det er lett å skille med brune skudd og gule nåler. Klipp av berørte skudd så snart du merker dem og brenner dem. Og så, spray det hele med foundation.
 2. Thuvaya bladlus. Denne infeksjonen kan ødelegge hele treet. Du kan ødelegge bladlus og kurere treet ved hjelp av karbofos..
 3. Falske skjold. Denne sykdommen er også lett å kjenne igjen ved tilstedeværelsen av en støllignende vekst på nålene. For å eliminere infeksjonen, bruk preparatene rogor og karbofos.
 4. Tresykdom på grunn av tørr jord eller vanning. Begge vil bidra til at jorden raskt råtner, og deretter vil treet uunngåelig dø..

Kanskje er dette alle sykdommer i thuja Smaragd.

Foto av thuja vestlige Smaragd i landskapsdesign

Hvis du fortsatt tviler på at dette treet er det du trenger, så tilbyr vi deg et utvalg bilder av thuja Smaragd i landskapsdesign.

thuja smaragd i landskap

thuja western Golden Smaragd

hekk fra thuja Smaragd

ren luft med thuja Smaragd

thuja smaragd i enkeltlanding

utrolig vakker hage i thuja

skulpturell trimming av thuja Smaragd

Video om funksjonene til thuja Smaragd

Previous Post
Det er på tide å plante en fantastisk spilantes i dachaen din
Next Post
Caracteristicile soiului, plantarea și îngrijirea actinidiei kolomikta