15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rettidig planting av syrener og riktig pleie vil gi et godt resultat.

plante syriner på sommerhuset Lilac er en busk innfødt i familien Olive. I dag er det mer enn et dusin av variantene, de vanligste i Sørøst -Europa. Lilla varianter varierer i fargen på blomster og forskjellige omsorgsregler. Det er veldig populært i Russland: folk dyrker det på sine tomter, hager og tilstøtende territorier. Å plante syriner er en enkel prosedyre. Hovedregelen er en riktig forberedt jord, matet med spesiell gjødsel..

Beskrivelse av busken

lilla blomster Syriner har hele, motsatte blader som faller av om vinteren. Blomstene er rosa, lilla eller hvite. De ligger i panikler som ender i grener. En liten klokkeformet kelk med 4 tenner. Corolla er sylindrisk og har en firdelt bøyning. Lilla har to støvdragere som er godt festet til røret. En eggstokk med dobbel stigma.

syrin varianterI dag er en av de vanlige syrintypene som brukes til planting vanlig syrin. En slik busk har et luksuriøst utseende, fortryller ikke bare med vakre blomster, men også med en behagelig lukt. Syriner er enkle å plante, upretensiøse å ta vare på, slår godt rot i det åpne feltet.

I dag er mer enn 10 varianter av syriner kjent..

Landingssted

Det beste stedet å plante syriner er fuktig jord med nøytral surhet. Lilac busker elsker sollys, så det bør være under solen.

I sumpområder vokser ikke en slik plante, mye vann provoserer råtning av rotsystemet. Hvis det ikke er noe annet sted å plante, anbefales det at syriner plantes på åser som er godt opplyst av solen. I skyggen blomstrer planten ikke godt.

Når skal man plante

syrinplanterErfarne sommerboere anbefaler å plante syrinbusker på sensommeren og tidlig på høsten. På denne måten vil plantene rote godt og vil mest sannsynlig overleve vinteren godt. Tidspunktet for landing velges om morgenen eller om kvelden. Det anbefales ikke å plante en busk i stekende sol, skyet vær vil være den beste tiden. For å plante syriner, bør jorden forberedes på forhånd..lukket rotplanting

Forbereder syriner for planting

klargjøring av landingsstedetFor å plante syriner riktig, må du forberede deg på forhånd. Grav dype hull 2-3 uker før planting-en diameter på omtrent 40 cm, en dybde på 30-45 cm. I tillegg er det viktig å forberede jorda riktig for planting. Hver grop er fylt med et topplag av fruktbar jord, som det er nødvendig å legge råtnet gjødsel, torv og humus til. Deretter tilsettes ca 20 kg organisk fôring. Hvis jorden er surgjort, tilsett 2 kg kalk. Sandjord inneholder lite magnesium; derfor blir lime -tuff innført i slik jord i form av dolomittmel. Mineralgjødsel tilsettes også til hver brønn:

  • superfosfat – 1 kg;
  • fosfatstein – 0,3 kg;
  • kaliumsulfat – 100 g;
  • tre aske – 800 g.

Etter at du har blandet all gjødsel, er det nødvendig å påføre dem på jorda slik at hoveddelen faller ned i bunnen av gropen..

Planter syrener

plante syriner på stedetEtter å ha plantet syriner i landet, kan du ikke bare beundre den fortryllende skjønnheten på nettstedet ditt, men også nyte den behagelige aromaen av blomstene. Plantering kan gjøres om våren eller nærmere høsten. Erfarne sommerboere anbefaler å plante busker om høsten.

Før du starter planteprosessen, er det nødvendig å inspisere rotsystemet for skade. Hvis roten av planten er skadet, trimmes den med hagesaks. Etter beskjæring må roten dyppes i et rot av leire og gjødsel.

riktig passformHvis hullene ikke er forberedt før du planter syrinen, fylles de til midten og godt komprimeres. Deretter lages et lite lysbilde fra bakken der plantens rot er plassert. Det er viktig å rette rotsystemet i forskjellige retninger. For å unngå å begrave busken etter at jorden har lagt seg, plasseres rotkragen 5 cm høyere fra bakkenivå. Etter å ha sprinklet roten med et 5 cm lag med befruktet jord, dekkes hullet med den gjenværende jorda, og tråkkes forsiktig ned med føttene. Komprimering bør gjøres med forsiktighet for ikke å skade plantens rot. Rundt busken er en rulle laget av jord 10-20 cm høy, som danner et hull for god vanning. En busk tar 20 liter vann. Etter at fuktigheten er absorbert, legger et lag med tørr jord seg og mulking med torv utføres – 5 cm. Lilacs bør plantes i jorden i henhold til alle reglene, ellers vil det ikke være rikelig blomstring.

Hvordan bry seg

vanning syrinLilac – planten er ikke lunefull, den krever ikke spesielle pleieregler.

Det anbefales å plante busker tidlig på våren eller høsten. Det er best å plante i september. Den eneste viktige regelen i planteomsorg er vanlig vanning. Dette gjelder spesielt for unge busker. Voksne planter vannes i tørre perioder.

Lilla beskjæring

stilkskåretPå våren krever busken å kutte av tørkede grener, og de grenene som vokser inne i planten. Paneler som allerede har falmet blir også kuttet av, men veldig forsiktig, uten å skade skuddene – snart vil nye blomster dukke opp på dem. Slike busker krever ikke spesielle forhold for å holde, men regelmessig vanning og beskjæring er viktige regler..

Hvis du klipper syrenen om høsten, blomstrer den kanskje ikke neste år..

Ved en feil kan du kutte av skudd med dannede knopper, noe som kan provosere dårlig blomstring eller til og med fravær..

Bushformasjon

buskformasjonFor å danne en busk riktig må du lage en base. En syrinbusk dannes av 3-4 stilkgrener. Det første året må grener som vokser skjevt fjernes.

Det neste året blir bare de skuddene som vokser innover, kuttet av. Dermed er plantens krone jevnt overgrodd uten tomrom. Etter at dette er gjort, anbefales det ikke å beskjære syrenen..

Topp dressing

gjødsel for syrinPlanten trenger fôring, men ikke alle. Du bør være forsiktig med nitrogen og organisk gjødsel, ellers blomstrer planten ikke og tåler ikke vinterfrost godt..

løselig gjødselDen beste gjødsel for syriner vil være introduksjon av komplekse dressinger om våren og kaliumfosfatgjødsel etter blomstring. Løsningen av jorden gjøres med forsiktighet, og prøver å ikke skade plantens rot..

Reproduksjon

Lilla busker kan formeres på flere måter:

  • frø;
  • stiklinger;
  • rotskudd;
  • vaksinasjon.

Frøformering

forplantning av frøVille syrer forplanter seg ved frø. Det anbefales å så dem om høsten eller våren. Før planting blir frøet herdet i to måneder ved en temperatur på 2 til 5 grader. Slike syriner plantes om våren i mars i esker med godt dampet jord. De første skuddene vises på den tiende dagen. Når blader dannes, transplanteres plantene i frøplanter. Senere dykker plantene. Etter et dykk plantes buskene i mai – begynnelsen av juni..

Før du planter frø, er det nødvendig å utføre en herdingsprosedyre..

Formering ved stiklinger

høsting av stiklingerSyriner av andre varianter formeres ved stiklinger nærmere våren, podings- og fjerningsmetoder brukes også. Stiklinger utføres i begynnelsen av blomstringen. En slik stilk skal ha en node og to knopper. Et kutt blir gjort nederst, etter at du har gått 1 cm tilbake fra knoppen, fjernes de nedre bladene.

plante stiklinger

Plantematerialet kan behandles med et vekststimulerende middel. Stilken plantes til en dybde på 1 cm.

Reproduksjon ved rotskudd

reproduksjon ved lagdelingDe første skuddene bør skilles i begynnelsen av sommeren. Før du starter forplantning på denne måten, bør jorden fuktes godt. Det er bedre å utføre prosedyren på en overskyet dag for å unngå å tørke ut røttene. Lengden på slike røtter bør ikke være mer enn 5 cm. Våt torv eller sand plasseres på bunnen av en spesiell boks for plukking. Frøplanter plantes i esker og sprayes fra en sprayflaske. Deretter sendes boksene til et kjølig sted..

Pode

podning syrinInokuleringen utføres av en sovende knopp eller stiklinger. Planten kan dyrkes om sommeren med en sovende knopp, om våren – som nettopp har begynt å våkne. Når vi spirer til våren, bør stiklinger tilberedes i februar og lagres i kulden i små bunter pakket inn i avis. Overlevelsesraten for slike stiklinger er 80%. De vil tåle vinteren godt, vil ikke være utsatt for sykdommer..

Aksjen begynner å bli forberedt fra midten av sommeren. For å gjøre dette blir de laterale høye grenene på opptil 15 cm avskåret fra planten og skuddene fjernes..

Det er verdt å ta hensyn til: det anbefales ikke å kutte syrinene før de spirer, siden avskårne steder kanskje ikke har tid til å gro.

Tykkelsen på rotkragen ved grunnstammen bør variere fra 0,5 til 1,5 cm. Plantens bark skal være godt atskilt fra stammen. Derfor, en uke før busten podes, må den være godt vannet..

Den dagen spiring er planlagt, er lageret ukokt, og stedet der grenen skal podes tørkes med en våt klut. Stiklinger er forberedt for spirende når de modnes. God tykkelse på en skjæring 3-5 mm, lengde ca 30 cm.

Slike stiklinger lagres i kulden i 10 dager med fuktig mose eller sagflis..

Fra et modent skudd kan du få fra 10 til 15 knopper fullt ut. Den beste tiden for spiring er midten av juli..

Sykdom og insektbekjempelse

Som enhver plante er syriner utsatt for sykdom. Noen av de farligste for denne planten er lilla møl og bakteriell nekrose..

Lilla møll

syrenmotangrepSykdommen påvirker den grønne delen av busken – bladene. I begynnelsen av sykdommen blir de dekket med brune flekker, for så å krølle og tørke ut. En slik busk er veldig lik en brent. Dessverre dreper gruvemøllen planten helt, og neste år blomstrer den ikke lenger..

Å bekjempe møll er ikke vanskelig nok. For dette anbefales det å utføre forebyggende graving av jord rundt bushen. Klipp og brenn skadede skudd i tide.

Bakteriell nekrose

bakteriell nekroseOftest funnet i august. Overføringen av sykdommen skjer gjennom vann, plantemateriale av dårlig kvalitet eller ved hjelp av skadedyr. Bakteriell nekrose dvaler i vevet til syke grener, fallne blader. Syriner som er rammet av denne sykdommen har grå blader og brune skudd. I begynnelsen av sykdommen påvirkes den grønne delen av planten og de oppadgående skuddene, og deretter går sykdommen ned.

For å beskytte syrener mot en slik sykdom, er det viktig å utføre profylakse i tid mot skadedyr. Forebyggende tiltak inkluderer også brenning av falne blader og syke buskgreiner. Hvis busken er helt påvirket, anbefales det å grave den opp og brenne den, ellers vil sykdommen påvirke alt rundt.

Bakteriell nekrose er en farlig sykdom for syriner. Forebyggende tiltak bør ikke overses..

Lilla transplantasjon

transplantere unge buskerIkke mange mennesker vet at en plante som syrin krever en transplantasjon. I perioden med aktiv vekst tar busken alle elementene den trenger fra jorden. Prosessen med å absorbere stoffer er ganske aktiv, selv om det er påført gjødsel under planting.

Det anbefales å transplantere en syrinbusk ved slutten av sommeren. Voksne planter som har fylt 2-3 år, bør transplanteres..

Før transplantasjonsprosessen forberedes en grop. Tilberedning utføres i henhold til det samme prinsippet som for planting – jorden er gjødslet med mineralgjødsel.

Det anbefales å velge et sted for transplantasjon som er solrikt, ikke-vått.

Før transplantasjon undersøkes busken for tørre grener som må fjernes. Etter inspeksjon plasseres busken i et dypt hull..

Transplantasjonsstedet må forhåndsfôres med gjødsel og godt opplyst av solen..

Det er verdt å huske: roten av planten må forgrenes i forskjellige retninger..

Transplantasjon av en syrinbusk fremmer aktiv vekst og rikelig blomstring av busken.

Lilac er en plante som er upretensiøs å ta vare på, men krever viktige vedlikeholdsregler. Riktig pleie av planten – vil gi gartneren vakre busker i et område med rikelig blomstring.

Lilac Care Tips – video

Previous Post
Hovedtyper av jord og deres egenskaper i detalj
Next Post
Preferăm soiul de mere Krasa Sverdlovsk