15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Et slående eksempel på tilpasning er almetreet

almetre i parken I århundrer har almetreet vært innhyllet i en mystisk glorie. I mange nasjonaliteter tjente birkebarkgrener (mange kaller det det) som et symbol på tapperhet og lojalitet, morskap og lykke, samt en hellig egenskap for kirken. Nå kan den bli funnet på territoriet til moderne parker og løvskog. Noen gartnere har bestemt seg for å dekorere hjemmet sitt med denne utstillingen, siden bladene fanger støv perfekt. En slik lund vil tjene som en slags “menneskelig skjold” for sin egen bolig. Det må tas i betraktning at almetreet fra alm -familien kan tilpasse seg alle forhold. Derfor er det viktig å kjenne til noen av vanskelighetene med å plante og ta vare på ham..

Hovedtrekk

tre med fleksibel fiberstruktur På grunn av den fleksible strukturen til trefibre ble mange husholdningsartikler vevd fra den oppnådde basen i antikken. De var begge utsøkte sleder og husholdningsredskaper. Tynning av buen og felgene prydet boligen til innbyggerne i det gamle Russland. Samtidig ble kvister og blader mye brukt til soling av skinnprodukter..

Navnet på dette treet stammer fra det keltiske språket, som inneholder et ord som “Elm”. De tyske og latinske navnene på planten er også veldig like – “Ulmus”. Den bokstavelige oversettelsen av alle disse ordene betyr “bøyestang”.

Utad er almen et mektig tre, beskrivelsen og bildet som presenteres nedenfor. Stammen til denne representanten for alm i ung alder er dekket med en glatt lysebrun bark. Etter hvert som planten vokser, blir den tykk, og også ganske grov og begynner med tiden å flake av i tynne tallerkener. Dype sprekker på overflaten ligner kamparr. På noen grener kan vekst dannes og utvikle seg.

alm -barkDet kraftige rotsystemet til bjørkebark går veldig dypt, slik at det rolig kan nå grunnvannsnivået. På grunn av denne egenskapen til røttene vokser elmen opp til 25-30 m i høyden, med en stammeomkrets på 1,5 m. Noen rotter seg imidlertid ikke dypt, men mer i de øvre lagene på jorden, og opptar en enorm område. almtrærøtterMange medlemmer av denne familien kan være mellom 200 og 300 år gamle..

Den langlivede rekordholderen klarte å overleve brannen i 1812, som skjedde i Moskva. Imidlertid, den lune sommeren 2010, klarte han fortsatt ikke å tåle og tørket helt ut..

Første date med et almetre

ung alm i parkområdetNår du ser på bildene av bladene og frøene til almetreet, kan du legge merke til noen unike trekk ved strukturen. Med denne forskningen vil produsenten ikke forveksle den med andre varianter. Disse slanke gigantene har:

 1. Små ubeskrivelige blomster med en lilla nyanse. De frodige blomsterstandene er prydet med mange lilla støvdragere. I kombinasjon med myke grønne ben ser de spesielle ut. Plantens blomstringstid er 10 dager. I utgangspunktet vil det falle i mars eller april..blomstrende alm av forskjellige typer
 2. Store blader. På stammen er de plassert vekselvis. Lengden på hver varierer fra 12 til 15 cm. Bladets spisse koniske form er i harmoni med den ribbede overflaten. De uttalte sidevene skaper en lettelse tekstur på det mørkegrønne lerretet. Den øvre delen av bladene er glatt, men den nedre er dekket med et mykt lag villi. Det er på dem at alt støvet samler seg. Om høsten får de en fantastisk farge i et gulrødt fargevalg..almblad
 3. Unge skudd. De vokser i den nedre delen av bagasjerommet og danner omfangsrike knoller. Lysebrune unge stilker har en jevn tekstur.unge skudd av alm
 4. Frukt. Hver av dem ligner en tynn tallerken – en løvefisk – i midten som et korn er skjult. Det er et subtilt hakk på toppen av vingen. De plantes på korte stiklinger og samles i tette bunter. Imidlertid begynner treet å bære frukt i en alder av syv eller åtte år. I slutten av mai eller begynnelsen av juni er frøene helt modne..alm frukt

Glatt alm er den mest populære almvarien. Den finnes i mange byparker. Denne arten tolererer perfekt alvorlige vintre og tåler temperaturer ned til –28 ° С. Men likevel kan planteskuddene fryse litt. Av de 16 populære variantene finnes halvparten på den skandinaviske halvøyen, så vel som i Europa. Hvis du analyserer hvor almetreet vokser i Russland, vil du legge merke til at dette hovedsakelig er våte områder, for eksempel:

 • Vest -Sibir;
 • Volga -regionen;
 • Sør -Ural (regionene Tsjeljabinsk og Sverdlovsk);
 • Kasakhstan;
 • Kaukasus.

en parkIlm kommer godt overens, ikke bare i et fuktig miljø, men også i et tørt klima, siden den trenger inn med sine røtter til underjordiske kilder. Bredden av elver og innsjøer, samt løvskog, er deres favoritthabitater. Likevel påvirker veldig komprimert og saltvannsmasse jordens vitale aktivitet negativt, selv om alm er upretensiøs i valg av jord.

Bjørkebark vokser utrolig fort. Den årlige veksten til både en ung frøplante og et voksen tre er 0,5 meter i høyden og 0,3 m i bredden..

Funksjoner ved avl og omsorg

Mange vet om de medisinske egenskapene til barken, bladene og fruktene til alm, så de vil ha denne luksusen i hagen sin. På grunn av den vanndrivende og sammentrekkende virkningen av disse naturlige komponentene, brukes den til behandling av:

 • mage-tarmkanalen;
 • hudsykdommer;
 • opphovning;
 • revmatisme.

Ekstraktet hentet fra barken brukes som et antiinflammatorisk eller antibakterielt middel. Dessuten skaper disse trærne en koselig atmosfære i bakgården. De “elsker” et hårklipp, så det er lett å lage en hekk av dem..

vakker hårklippselmI dette tilfellet er det viktig å følge de grunnleggende reglene for planting av almfrø. Så snart de er modne, må de plantes umiddelbart i bakken. De to første ukene er den optimale perioden for dette. Hvis du venter litt, mister de eiendommene sine. Selv om frøene ikke krever forberedelse, må de sås riktig. Dette krever:

 • grave opp hagen godt;
 • bruk mineralgjødsel;
 • gjør avstanden mellom radene fra en til to meter;
 • sår korn i trinn på 30-50 cm;
 • fyll et lite hull med et tynt lag jord;
 • vann rikelig.

almetreDu kan også plante den i skyggen. Likevel, på en plen som er godt oppvarmet av solen, vil den vokse flere ganger raskere. Kronen til et almetre utvides veldig raskt, noe som kan påvirke de nærliggende lysglade plantene negativt. Blant annet siden antikken har de en gjensidig intoleranse overfor druer..ung park

Det skal bemerkes at juni kan overraske med det varme været. Derfor må det plantede området dekkes med folie til skudd vises. I omtrent en måned skal unge spirer vannes rikelig..

Et flerårig problem i almetreet er nederlandsk sykdom. Hvis det er mange tørkede / ublåste greiner på den, skrellende bark og samtidig har kronen et dårlig utseende, betyr det at bjørkebarken påvirkes av denne sykdommen. alm sykdomHovedårsaken til forekomsten er for fuktig jord. Det kan bli syk på denne måten fra flere uker til 5-7 år. Derfor må du overvåke fuktighetsnivået i jorda slik at frodige kratt alltid dekorerer hagen..

Elmetreets historie – video

Previous Post
Et utvalg av 16 beste tidlige blomster for å dekorere en sommerhytte
Next Post
Observăm vecinătatea corectă în paturi, creând plantații mixte de legume