15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bruken av vanlig barbær i medisin

Felles barbær brukes i medisin En tornebusk opp til tre meters høyde vokser vilt i de sørlige delene av landet. Som hagekultur brukes den til hekker. Frukt i form av avlange bær brukes til matlaging. Alle deler av den vanlige berberien brukes i medisin. Det er denne planten som har et bredt spekter av bruksområder, men det er også mange kontraindikasjoner..

Plantefarmakologi

Adjuvans for behandling av adenoider Bær, blader, bark og jordstengler brukes alle i tradisjonell og folkemedisin. I dette tilfellet brukes hver del av planten separat, i form av tinkturer, infusjoner, avkok. Nyttige egenskaper av barbærfrukter er inkludert i sammensetningen:

 • vitaminer, hovedsakelig C, betakaroten, vitamin K;
 • makro- og mikroelementer;
 • tanniner;
 • pektiner og organiske syrer.

Tørket barbær brukes i matlaging og tilberedning av drikkeBær brukes i matlaging til medisinske formål for å redusere blodtrykket og styrke immuniteten. Oppbevar dem tørre eller frosne.

Umodne bærbær er giftige. De inneholder alkaloid berberine, som bare fås til medisinske formål. Berberin kan forårsake alvorlig forgiftning hvis den brukes ukontrollert..

Berberine er det viktigste stoffet som er isolert fra blader og busker. Bladene høstes om våren, etter at planten har blomstret. Tornete busker plukkes bare i spesielle votter. Bladene inneholder alkaloid berberin, som ikke er lært å syntetisere. De resterende delene inneholder andre essensielle alkaloider, inkludert berbamine, oxyacanthine.

Medisiner er laget fra alle deler av planten:

 • berberin biosulfat;
 • kolelitin;
 • tinktur av berberis.

De helbredende egenskapene til barbær gjør det mulig å bruke det i offisiell og folkemedisin. Listen over dens effekter på menneskekroppen har ført til bruk av forskjellige former for behandling:

 • Fordøyelsessystemet;
 • lever og gallekanaler;
 • genitourinary system;
 • respiratoriske organer;
 • kvinnelig reproduktivt system med blødning;
 • antitumor og antileukemisk virkning.

Listen er langt fra komplett, barbær brukes til toksikose hos gravide, for hemorroider, dysenteri og i andre tilfeller.

Kontraindikasjoner for bruk av barbær

Sunn juice presses ut av modne bærFordelene og skadene ved barbær avhenger av pasientens tilstand. Den hemostatiske egenskapen til berberin brukes til behandling av kvinnelige sykdommer. Men det gjelder ikke når renseprosesser finner sted i en kvinnes kropp og postpartumrester skilles ut i blodet. Der vasokonstriksjon og høy blodpropp kan være skadelig, kan berberis og preparater fra det ikke brukes.

Du kan ikke spise bær med gastritt med høy surhet, de som har tromboflebitt eller problemer med kardiovaskulær insuffisiens. Du kan ikke bruke bær for de som har lavt blodtrykk, og med levercirrhose. Det er en individuell intoleranse for barbær, du bør være oppmerksom på dette.

For barn under 12 år kan bare en lege foreskrive behandling med berberispreparater. Voksne vil dra nytte av forhåndskonsultasjon med leger. Du må begynne å ta stoffet med små doser..

Tinktur av berberis på vodka og dens bruk

Vodka -tinktur av barbærbladerVodka -tinktur er laget av blader som kan brukes friske eller tørkede. Infusjon i forholdet 1: 5 oppbevares på et mørkt sted i 15 dager. Denne tinkturen brukes i postpartumperioden og bare etter instruksjon fra gynekologen. Tinktur av barbær på vodka brukes i kurs, som foreskrevet av legen. Målet er å stoppe blødningen.

Berberin, tidligere isolert i farmasøytisk industri i form av et pulver, fortynnes med medisinsk alkohol, deretter brukes blandingen som et koleretikum. Bare bark og røtter brukes i dette tilfellet. Hjemme tilberedes en tinktur av barbærrøtter i 10 dager med 75% alkohol ved en fortynning på 1: 5. Tinktur er inkludert i “Choleletin”, brukt til steiner i galleblæren. Den samme tinkturen er inkludert i Zdrenkos potion. Det brukes til å behandle gastritt og blære.

Tinktur av frukt av vanlig barbær brukes som en bakteriedrepende sammensetning, reduserer blodtrykket, i Bulgaria og Aserbajdsjan brukes den til å behandle diabetes.

Avkok, infusjoner, honning

Barberrys røtter brukes til å forberede medisinen.Barbærrøtter brukes i folkemedisinen som avkok. Et avkok av bark og røtter brukes til å lindre pasientens tilstand med ondartede svulster i indre organer, med tuberkulose og indre blødninger. Avkok tilberedes ved å koke 20 gram tørr blanding i 400 ml vann. Etter 15 minutter med koking infusjon av buljongen i 4 timer og brukes til behandling. I dette tilfellet brukes et avkok av bladene for å behandle leveren, og barken og røttene for å stoppe blødningen.

Barbær teInfusjonen tilberedes uten å koke. En viss mengde tørrstoff og vann varmes opp til koking. I løpet av 15 minutter i et vannbad passerer næringsstoffer ut i vannet. Etter 4 timer er løsningen klar for en pasient med lever- og galleblæreproblemer. Infusjonen tas flere ganger om dagen i kurs med pause.

Barbærjuice lagres i glassbeholdere uten konserveringsmidler og fruktdrikker laget av den er nyttige. Det brukes som et febernedsettende middel mot forkjølelse. Handlingen er basert på tilstedeværelsen av vitamin C, som i tyttebær. Te laget av tørkede barbærblader hjelper også i dette tilfellet..

I folkemedisinen er barbærhonning høyt verdsatt, som er et produkt av behandling av blomsterpollen. Bruksområdet for dette legemidlet er bredt. Det brukes selv for gastritt med høy surhet i en blanding med potetsaft. Det er på grunn av den økte surheten i magesaften at behandling med preparater av ren berberis og andre planter ofte er umulig..

Barberry brukes i kombinasjon med andre medisinske planterI kombinasjon med egg, smør og andre naturlige tilsetningsstoffer brukes barbærhonning for å helbrede magesår. I sammensetningen med brennesle kan honning til og med kurere tromboflebitt. Det skal riktignok bemerkes med en gang at behandling med folkemedisiner er langsiktig, siden effekten på kroppen er mild. Men samtidig som hovedproblemet løses, styrkes immunsystemet, og andre indre organer støttes også..

Video om vanlig barbær

Previous Post
Gled deg over skyggen av en eviggrønn gran
Next Post
Alegerea celor mai bune soiuri de măr pentru regiunea Moscovei