15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blomstrer ikke hippeastrum hos deg?

Om vinteren gleder hippeastrum seg med en vakker blomsterstand En lidenskapelig blomsterhandler velger kjæledyr slik at de i en trang vinduskarme gir en skjønnhet som endrer seg fra sesong til sesong. Ikke mange innendørs planter vær så snill med vinterblomstring. Hippeastrum er en luksuriøs vinterblomst med flere store stjerner på den ene stammen. Hvorfor blomstrer ikke hippeastrum, hvordan stimulerer du til å lage en bukett på vinduskarmen? Vi bruker erfaringen fra mange elskere av løkplanter.

Se også: amaryllis – hjemmepleie med bilde!

Beskrivelse av anlegget

Kjære hippeastrum blomstret En veldig dekorativ blomst tilhører Amaryllis, den er løkformet. Utvalget av forskjellige former og farger ble skapt av Sør -Amerikas natur og videreført av blomsteroppdrettere. Det er over 80 varianter og 600 hybrider av denne kongelige blomsten. En levende bukett beholder sin skjønnhet i omtrent to måneder.

Blomster opp til 25 cm i diameter samles i en bukett bestående av flere giganter på en peduncle. Planten formerer seg lett, med skalaer av løker, barn og frø. Etter pollinering av to forskjellige blomster med frø kan du dessuten få en ny farge på stjernen. For at blomsten skal glede seg, er en lys vinduskarme, romforhold for forvaring og opprettelsen av en sovende periode nok for ham når forberedelser pågår for en ny blomstring. Under gode forhold er blomstring mulig to ganger i året. Erfarne dyrkere kan drive pilen ut innen en bestemt dato..

Hvordan få hippeastrum til å blomstre?

Hippeastrum slipper de første bladeneEffekten av hippeastrum avhenger av kjøpstidspunktet, valg av jord og vedlikeholdsmåten. Du kan forplante en blomst selv, eller du kan kjøpe den. På samme tid, når du velger en løk, er det nødvendig å kle av den fra integumentet og undersøke det for tegn på sykdom:

  • stagonosporose er definert av et sted med en rød kant:
  • fuktighet i vekten indikerer andre soppsykdommer;
  • undersøke gjennom et forstørrelsesglass og oppdage spor av insekt skadedyr;
  • pæren i beholderen må ha tørre dekkvekter.

Hippeastrum blomstrer ikkeDen kjøpte kopien må etses i en løsning av kaliumpermanganat eller et spesielt preparat. Plukk opp en gryte som er litt større enn pærens diameter. Før du fyller med jord, lag en drenering, et lag med jord, ren sand, som du kan ordne en pære på. Dryss rundt og komprimere jorden forsiktig. Jordnivået i potten skal være en centimeter under beholderkanten for å kunne løsne jorden.

Jordsmonnet består av torv, sand og torv i like store mengder. Planten transplanteres hvert tredje år. En pære er levedyktig i 10 år hvis den holdes godt.

Betingelser for blomstrende hippeastrum

Velge riktig gryteDet er flere grunner til at hippeastrum ikke blomstrer hjemme. For dekorativitet må du observere noen få enkle forhold:

  • trang gryte;
  • plantedybde av pæren;
  • ikke kutt peduncle etter blomstring;
  • ikke mate planter uten rot;
  • ikke mate før blomstring;
  • skape en sovende periode.

Hippeastrum er elsket av blomsteroppdrettere for sin upretensiøsitet. Det tåler lett tørr luft i en leilighet med sentralvarme. I hvileperioden er han fornøyd med mørkningen og temperaturen opp til 13 grader. I løpet av denne tiden akkumulerer løken energi for blomstring. Hvordan få hippeastrum til å blomstre?

Med riktig pleie vises en peduncleDen tette potten lar ikke planten fete. Hver gang, når du transplanterer etter tre år, bør potten endres, men slik at avstanden fra kantene til løken er 1,5-2 cm. Plantedybden bør ikke overstige halvparten av løkets kropp. I dette tilfellet utføres vanningen av planten gjennom pallen, uten å suge den fortykkede skjellete roten. Etter at koma blir våt, tømmes resten av vannet fra kjelen. Hver nyinnkjøpt plante må merkes med navnet på sorten og tidspunktet for kjøpet..

Plante blomster etter dvalemodusPlanter mates først etter roting. Noen ganger skjer det at den ervervede pæren blomstrer tidligere. Hvis du rister ved pilen, vil pæren bevege seg. Til tross for blomstring trenger du ikke å mate. Vent på roting, de voksende bladene blir et signal, så kan du gjødsle. Noen ganger tar denne perioden flere måneder. Det er ikke nødvendig å mate plantene før blomstring i hvileperioden. Hvis det ikke er blader, stoppes vanningen også i en måned. Etter det vil planten kaste ut pilen, og så kan du begynne å gjødsle vanning.

Hippeastrum blomstrer i blomsterbedetTil tross for anbefalingene blomstrer ikke hippeastrum, hva skal jeg gjøre? Du kan bruke en kardinalmetode. For sommeren, ordne den sta ute på landet. Om sommeren vokser den en stor rosett med blader. Før den første frosten må planten graves opp og arrangeres i et rom eller drivhus for tørking. Tørking av blader vil overføre næringsstoffer til pæren. Vent til det tørker naturlig. Dette vil overføre næringsstoffene til pæren..

Plantetransplantasjon krevesPlanter nå løken i en gryte og fjern den i en måned på et mørkt, kjølig sted. Blomstringen vil være lang og rikelig. Å skape en sovende periode for hippeastrum er en forutsetning for å få en blomstrende plante. Riktig pleie og kontroll av skadedyr og sykdommer vil tillate deg å få en blomstrende plante selv to ganger i året.

Hippeastrum omsorgsvideo

Previous Post
Safran fordeler og bruksområder – en dyr skjønnhetsformel
Next Post
Fotografie și descrierea soiurilor de cireșe de pâslă