15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi lager en spektakulær rosehage i landet med egne hender

gjør-det-selv rosehagen i landet Ekte kjennere av “blomsterdronningen” reiser til “de tre ni landene” for å beundre gruppeplantingene hennes. Imidlertid klarte mange å lage en lignende rosehage i landet med egne hender, med fokus på allment aksepterte ordninger. Den unike skjønnheten adler et gjerde eller en vegg. Revitaliserer en ubeskrivelig grønn plen. Gir et levende preg av storhet til landskapsdesign.

Er det mennesker som ville nekte å hvile i en slik oase av nytelse? La oss finne ut hvordan du lager en rosehage med egne hender på territoriet til et landsted. Hvilke nyanser er viktige å vurdere når du forbereder et område og jord? Vi vil finne ut reglene for planting av avlinger og passende sorter. Tenk på de velprøvde ordningene som er designet spesielt for “dronningen av blomster”. Kunnskapen som er oppnådd vil hjelpe oss med å komme i gang med å jobbe.

DIY glamorøs rosehage i landet: trinnvise instruksjoner

Selv en uerfaren gartner kan skape et paradis på sitt nettsted. Det er enkelt å nå det verdsatte målet ditt hvis du følger rådene fra eksperter. Vurder noen få grunnleggende regler.

Komfortabelt territorium

gjør-det-selv rosehage på landstedet i rekreasjonsområdet Først og fremst anbefaler de å velge en passende sone på sommerhuset..

Den må oppfylle følgende kriterier:

 • godt opplyst av sollys;
 • være beskyttet mot kraftig vind;
 • med fruktbart land av høy kvalitet.

Når du lager en rosehage i landet med egne hender, må du huske at planten ikke liker våtmarker. Det ligger borte fra forgrenede trær og høye bygninger som skaper bred skygge. For vellykket utvikling plantes roser på romslige steder..

Det kan bli:

 • gruppe blomsterbed på plenen;
 • stilige blomsterbed nær kunstige reservoarer;
 • hekk rundt omkretsen av sommerhuset.

Lavt voksende varianter av roser brukes til å understreke hagegater. Krøllete varianter passer fantastisk inn i utformingen av en pergola eller lysthus. De vil perfekt skjule en gammel bygning eller et tregjerde. Enkelte roser av standard karakter kan gjøre et kjedelig område til et spektakulært fristed for avslapning. Høye kultursorter plasseres ofte ved inngangen til hagen. Takket være dette ser hun veldig høytidelig og kongelig ut. I tillegg er hagen i blomstringstiden fylt med guddommelig duft..

Egnet stil og avlingssorter

dekorasjon av forstadsområdet med roserDen vellykkede dekorasjonen av et sommerhuslandskap er direkte avhengig av en tidligere gjennomtenkt komposisjon. Derfor, før du oppretter en rosehage i landet, anbefaler eksperter deg å velge riktig stil..rosenkrans i monokrom stil

La oss vurdere flere alternativer:

 1. Rabatki. Blomsterbed er plassert rundt en fontene, skulptur eller benk. Oftest brukt for romslige områder.
 2. Landskapstype rosenhage. Avlinger plantes i tilfeldig rekkefølge.
 3. Monokrom stil “Miro”. Røde, burgunder eller skarlagede roser brukes.
 4. Blomsterarrangement 3D. Det innebærer en elegant tandem av klatre- og buskplanter. Hjelpestrukturer er laget av tre- eller metallelementer.

gjør-det-selv rosehagen i landetMange gartnere planter roser i rader, forskjøvet eller i en sirkel. Slike blomsterbed kompletteres med stauder, bartrær og blomstrende busker. Imidlertid spilles hovedrollen i hvordan man ordner rosenhagen riktig av variantene av “blomsterdronningen”.roser av forskjellige varianter for å lage en rosehage

Hun kommer i slike former:

 • busk;
 • tesalong;
 • miniatyr;
 • standard;
 • krøllete;
 • bunndekke;
 • floribunda.

stilig sammensetning av roser

For å få en stilig komposisjon er det viktig å ta hensyn til rosers kompatibilitet med andre hageblomster. For eksempel ser kulturen fantastisk ut på bakgrunn av einer, dverggran eller underdimensjonert thuja. Påskeliljer og tulipaner, som blomstrer tidlig på våren, er uerstattelige ledsagere til “blomsterdronningen”.

Det anbefales å plante ikke mer enn 4 varianter av roser på ett blomsterbed, slik at det ser stilig ut.

Blomsterhageoppsett

ung rosehageEt viktig aspekt ved å lage et spektakulært blomsterbed er en gjennomtenkt plan for rosenhage. For det første, på stedet, er grensene bestemt..rosehageoppsett

Landemerker er vanligvis:

 • fortauskanter;
 • gjerde;
 • små busker;
 • trær.

rose garden plan på papirAll informasjon overføres til papir. Størrelsen og avstanden til blomsterbedet til de nærmeste bygningene på territoriet er også angitt her. Det viktigste er at rosenhagen ikke skal forstyrre bevegelsen av mennesker og kjæledyr. Basert på størrelsen på stedet, bestemmes buskens fremtidige plassering. Tenk på kompatibiliteten til flere planter og farger. Eksperter anbefaler for eksempel ikke å plante kalde og varme farger på samme sted. Resultatet er et inharmonisk og fragmentert bilde. Ved første øyekast fortynnes uforenlige nyanser med snøhvite roseblomster.sammensetning av forskjellige varianter av roser

I tillegg er det ferdige ordninger for planting av rosehager, som angir plasseringen, størrelsen og høyden på avlingene..

Vertikale komposisjoner anses å være en effektiv dekorasjon av hagen, som er dannet ved hjelp av rammer, tak eller tverrstenger..

Designet vil lykkes med å maskere ødelagt vegggips eller skjemmende trestamme. Blomster plantes ved siden av lysthus, søyler og spesialinstallerte espalier.

Ved hjelp av rosenkranser utføres soningen av stedet og får:

 • bortgjemt leseområde;
 • et festlig hjørne der teselskap arrangeres;
 • et koselig sted å “gjenforene” seg med naturen.

plante roser langs stienBlomsterkorridoren, strødd med mange blomsterstander av klatreroser, ser nydelig ut. Noen ganger er det laget ensidig, og leder skuddene langs gjerdet. Lavvoksende avlinger brukes som grense “innramming”. Etter å ha plantet rosenbusker i containere, lager de mobile blomsterbed. Vanligvis plasseres de i nærheten av inngangsdøren til en boligbygning, på terrasser eller langs kantene på hagegater..

Jordforberedelse

klargjøring av landingsgropenMangfoldet av jord spiller en vesentlig rolle i å skape et blomsterbed av høy kvalitet. Tross alt regnes rosen som en ganske lunefull og egensinnig plante. Hvis det er tung leirjord på stedet, fortynnes det med dreneringsmaterialer.

Brukes vanligvis:

 • grus;
 • utvidet leire;
 • grov sand.

Den sandete typen jord er gjødslet med humus blandet med leire. Fruktbar jord er forberedt for opprettelsen av en rosehage. Prosedyren starter maksimalt 3 måneder før avling plantes. Rundt midten av sommeren graves stedet nøye opp. Dybden på løsningen av jorda er ca 60 cm. Samtidig utføres gjødsling slik at jorden blir “mettet” med nyttige komponenter.

Landingsordning

plante roserEt vakkert blomsterbed i en sommerhytte gir stor glede til eierne. For å nå dette målet er det imidlertid viktig å følge reglene for planting av en rosehage i det angitte området..

De består av en rekke enkle prosedyrer:

 • rotsystemet er rikelig fuktet;
 • fjerne ødelagte tips;
 • kutt bakken av planten;
 • forlate maksimalt 3 grener uten løvverk og knopper.

vanning av frøplantenGrav et hull på forhåndsmerkede steder. Dypet skal tilsvare lengden på røttene. Busken er plassert strengt vertikalt, og prøver å holde den i denne posisjonen til slutten av prosedyren. Det resulterende rommet i hullet er fylt med jord. Overflaten er forsiktig tampet. Deretter løsnes jorden, vannes og dekkes helt med sagflis eller torv. Planting utføres i oktober før det kalde været begynner. Tidlig på våren blir buskene nøye undersøkt. Beskjær om nødvendig og dekk til igjen med våt torv eller bark.

Når du planter rosefrøplanter, bør tuppen av røttene ikke bøyes opp.

Avhengig av kultursorter er avstanden mellom buskene forskjellig. For eksempel for dvergvarianter er 50 cm nok. Hybride teroser føles fantastiske i en avstand på 100 cm. Stamme- og vevingsbusker plantes 2-3 m fra hverandre.

Kjærlig omsorg for blomsterbedet

ta vare på rosenhagen på sommerhuset

Når sammenbruddet av rosenkransen er over, er det på tide å tenke på systematisk avgang.:

 1. Den inkluderer moderat vanning av matjord. Spesiell oppmerksomhet rettes mot hastigheten på tørkingen og mengden nedbør som faller i plantens vekstsesong..
 2. Vårbeskjæring utføres på tørre solskinnsdager, med tanke på forskjellige avlinger.
 3. Som forberedelse til vinteren blir buskene rikelig matet med fosforgjødsel, og de bygger også pålitelige tilfluktsrom..

sammensetninger av roserSom det viste seg, er det en fascinerende virksomhet å lage en rosehage med egne hender på dachaen. Det krever seriøs forberedelse. Først velges et passende sted. Deretter lager de en plan og et oppsett av kulturene. Bestem varianter av roser og begynn å plante, i henhold til agronomiske regler. For at en spektakulær dal med “kongelige” blomster skal vises på dachaen, får den kompetent omsorg. Og måtte vår livssti være strødd med rosenblad.

Vi bryter en rosehage i landet med egne hender – video

Previous Post
Opprinnelig virksomhet – avl av fasaner
Next Post
Cultivator Champion – echipament de încredere în mâini capabile