15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan løse problemet når din favoritt -thuja ble gul etter vinteren

thuja ble gul etter vinteren Sommerboeren drar til stedet tidlig på våren og forventer å se tegn på oppvåkning av naturen og de friske nålene til eviggrønne avlinger, men noen ganger vil han bli skuffet. Hvorfor ble thuja gul etter vinteren, hva skal jeg gjøre i en lignende situasjon? Hvordan gjenopprette skjønnhet til en plante?

Nåler kan endre farge av mange årsaker. Derfor, under undersøkelsen av thujaen, må du være oppmerksom ikke bare på den unaturlige fargen, men også på tilstanden til ephedra..

Hvis nålene er i live, men har endret farge til gylden eller bronse, eller gulfarging har påvirket bare en liten del av grenene inne i kronen, vil kanskje thujaen komme seg uten menneskelig inngrep. Og årsaken til gulning er de naturlige prosessene for fornyelse av nåler og endringer i fargen med sesongskiftet. Men hva skal vi gjøre om våren hvis thujaen har blitt gul, skuddene har et deprimert utseende og nålene har mistet elastisiteten, blitt skjøre, tørre?

Masse bruning, gulhet og dø av grønt i store områder er en grunn til å slå alarm og ta alvorlige tiltak for å redde anlegget.

Naturlige årsaker til gulfarging av thuja

naturlig guling av thuja nåler Thuja kalles eviggrønn ikke på grunn av det endeløse livet i grøntområdet, men på grunn av sin umerkelige foranderlighet. Tiden som er tildelt for nåler avhenger av arten, plantesorten og måles på 3–6 år. Da mister nålene styrke, elastisitet og farge, hvoretter de faller av og gir plass til en ny.

I dette tilfellet går gulingen av thuja fra stammen og skjelettgrenene til den ytre delen av kronen, den er neppe merkbar og er aldri massiv..

sesongendring i fargen på thuja nålerMange arter og varianter av thuja for vinteren, selv om de ikke mister nåler, endrer fargen til gylden, rødlig kobber, bronse, brun. Nesten det eneste unntaket er thuja Smaragd, som forblir smaragdgrønn selv under de mest alvorlige klimatiske forholdene..

Hvis thujaen har blitt gul av naturlige årsaker, blir det ikke tatt spesielle tiltak. Med ankomsten av varme vil anlegget våkne og gjenvinne sitt attraktive utseende, og enkel sanitær beskjæring og påføring av nitrogengjødsel vil hjelpe det.

Hvorfor ble thuja gul etter vinteren: omsorgsfeil

nåler blir gule med utilstrekkelig vanningDen vanligste årsaken til gulheten og nekrose av nåler om våren er solbrenthet, noe som ikke er forferdelig for et begrenset antall arter. For å beskytte planten, inntil kronen er helt tint, er kronen ikke stram og etterlater lufttilgang, dekket med fiberduk.

I områder med harde, spesielt snøfrie vintre, og også en lang vår, ledsaget av tining og alvorlig frost, trenger thuja på dette tidspunktet ekstra beskyttelse, som ikke bare vil beskytte mot nålforbrenninger som forverrer den dekorative effekten, men også mot frostsprekk som påvirker barken og treet til stammen og skjelettgrenene.

Hva skal jeg gjøre hvis thujaen blir gul etter vinteren og har merkbart tørket ut selv med riktig ly?

Erfarne gartnere anser utilstrekkelig høst-vårvanning som en vanlig årsak til å endre fargen på nåler..

Etterlatt uten fuktighet i høst, forlot efedraet om vinteren dårlig forberedt, og med varmenes ankomst er det vanskelig for det å vokse umiddelbart. Du kan returnere denne skjønnheten:

 • ha justert vanningsregimet, mens jeg observerte for ikke å overfylle den eviggrønne kulturen;
 • ved å beskjære skadede grener;
 • mate busken med en vårblanding av gjødsel for bartrær.

En ekstra dose nitrogengjødsel og klipping vil hjelpe planter som plantes som en levende vegg eller dempe langs en sti, gangvei eller i et område der kjæledyr får gå. Selv om thuja er veldig vedvarende, og de kan lide av eksponering for:

 • reagenser designet for å akselerere smeltingen av snø og is;
 • fra intensiv eksos av biler og aggressive forbindelser og salter av tungmetaller som kommer ned i jorden med smeltevann;
 • fra systematisk avføring og tagger fra katter og hunder.

resultatet av feil omsorgOmsorgsfeil kan korrigeres, men hva skal jeg gjøre hvis thujaen ble gul kort tid etter plantingen?

Hva skal jeg gjøre når thuja blir gul etter planting

feil passformBusker plantet om høsten kan bli dekket med stygge brune og gule flekker allerede den første våren. Hva skjer med planten og hvordan du kan hjelpe den?

Den mest sannsynlige årsaken til gulfarging av thuja i det første leveåret på det åpne feltet, regnes som en feil planting.

Nye gartnere tar ikke hensyn til at bartrær er veldig negative til:

 • nærhet til grunnvann, hvis stagnasjon forårsaker råtning av rotsystemet, gulning av nålene og tørking av grenene;
 • til utdypning eller eksponering av rotkragen, noe som fører til hemming av vekst, risiko for stengelråte ved bunnen av stammen;
 • for hyppig planting av enkeltplanter, noe som fremkaller kontakt med grener, forstyrrelse av deres vekst, tørking og fall av nåler;
 • til feil valgt, for tett, dårlig eller vannmettet jord.

thuja må transplanteresDessverre, hvis disse feilene blir begått, er det bedre å transplantere og gi planten alt som er nødvendig for vekst, inkludert drenering, en avstand på minst en meter fra de nærmeste naboene og en jord bestående av torv med tilsetning av sand og lavtliggende torv.

Guling av thuja fra skadedyr og sykdommer

gule nåler som følge av sykdom

Bartrær, som andre hageplanter, er utsatt for bakterie- og soppsykdommer. Sporene deres kan sees om sommeren og våren..

Thuja ble gul etter vinteren, hva han skulle gjøre og hvordan jeg kunne identifisere fienden som du må kjempe med?

Etter at snøen smelter, spesielt på unge busker, kan symptomer på reproduksjon av skadelige sopp, som parasiterer ikke bare på overflaten, men også inne i vevet, bli funnet. Spredt i en tett krone forårsaker de en endring i fargen på nålene, tørker ut av den første tynnen og deretter hovedskuddene. I tillegg til mikroskopiske sopp, blir planter skadet av tinder sopp og all slags råte.

Som en profylakse mot visning og nekrose, sprayes thuja med Bordeaux -væske eller andre soppdrepende midler som inneholder kobber om våren og før vinteren. I risikosonen gjentas behandlingen om sommeren..

Sprøyting utføres etter sanitærbeskjæring og sanitærbehandling av alle skader som er igjen om vinteren:

 • sprekker i barken;
 • frostskader;
 • kutt av store grener.

Hvis det er døde, gamle eller sterkt råtne eller soppplanter på stedet, blir de fjernet, og stubbene blir rotet opp og brent.

Sammen med patogener kan farlige sugende insekter slå seg ned på thuja, forårsake gulning av nålene og døden til enkelte deler av planten. En grundig studie av kronen og infiserte områder vil hjelpe til med å identifisere fiender. Og å bli kvitt dem vil hjelpe systemiske insektmidler, som brukes både til medisinske formål og forebygging..

Video om årsakene til gulfarging av thuja og plantepleie

Previous Post
De vakreste og mest uvanlige blomstene i verden
Next Post
Boli și dăunători ai sansevieriei: cauze și metode de control