15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bli kvitt løvetann i hagen din raskt og enkelt

vi fjerner løvetann på stedet Flerårig ugress som spirer fra frø gjør livet vanskelig for alle sommerboere. Hvordan bli kvitt løvetann på stedet, for alltid å gjøre det lettere å jobbe i bedene og utviklingen av dyrkede planter?

Det er flere måter å håndtere inntrengere, inkludert:

 • folkemidlene;
 • kjemikalier som hemmer eller helt stopper veksten av ugresset;
 • vanlig graving og luke av grønnsakshager og blomsterbed;
 • bruk av spesielle rotfjernere for løvetann.

Vokser på veikanter, på byplener og ødemarker, det vil si overalt er løvetann en flerårig rhizom med en kraftig underjordisk del og en rotrosett av grønne lansettformede blader, som er en av de første som dukker opp under snøen og forsvinner bare med vinterens ankomst.

Faren for en løvetann som ugress ligger i dens enkle spredning og raske beslag av territorium..

Den første blomstringen skjer på midten av våren, deretter kan planten blomstre opptil 2-3 ganger og spre hundrevis av frø i nærheten på lette flygende paraplyer. Løvetann er veldig seig, de spirer godt, slår rot under de mest ugunstige forholdene. Men det er ikke lett å fjerne planten på grunn av det forgrenede sterke rhizomet..

Hvordan håndtere løvetann i hagen, hagesenger og plen? Valg av metode avhenger av hvor ugresset har bosatt seg, og hvor mange av dem.

Kontroll av løvetann i hagen

løvetann i hagen For ugress er det ingen forskjell mellom en ødemark og en seng beplantet med tomater, squash eller jordbær. Den beste tiden å vurdere situasjonen er tidlig på våren, da løvetann løvverk bare får styrke, og knoppene ennå ikke har åpnet seg.

Hvis det er få løvetann, kan du gjøre mye på de enkleste måtene. Overholdelse av landbruksteknikker er en av de sikreste måtene å håndtere løvetann:

 1. Bedene som skal sås eller plantes med dyrkede planter må graves dypt, underveis velges ugress opp til små fragmenter av jordstengler.
 2. De nye skuddene lukkes ut, jorden løsnes jevnlig slik at frøene som faller i bakken ikke kan klekkes og slå rot.

Rent land i hagesenger risikerer å bli dekket med et teppe med løvetann igjen, hvis du ser bort fra gangene og hagestiene. På grunn av jordens tetthet er ugress på dem vanskelig å luke ut, men det er fullt mulig å svekke dem med en hakke, hakke eller flat kutter. Hvis du behandler risikoområder uten å vente på blomstring, multipliserer ikke løvetann seg, og eksisterende planter svekkes raskt.

Om høsten blir sengene gravd opp igjen. Det samme gjøres med trestammesirkler under frukttrær og busker, flerårige prydavlinger, så vel som med blomsterbed, der ettårige var velduftende om sommeren.

Hvordan håndtere løvetann på plenen folkemedisiner

løvetann langs hagestienFlerårig torv på plenen eller i hagen kan ikke graves opp, manuell luking er også ineffektiv her..

Et forsøk på å fjerne ugresset manuelt vil uunngåelig føre til brudd på rhizomet, som snart begynner å komme seg eller skade på dyrkede planter i nærheten.

Hvordan bli kvitt løvetann permanent på stedet hvis spaden og hakken er uten jobb? Det er flere enkle folkemåter. For å fjerne løvetann, bruk:

 • bordsalt;
 • kokende vann;
 • eddikessens.

løvetannfjerner saltAggressive forbindelser som rammer basen av rhizomet dreper vekstpunktet, fører til undertrykkelse av ugresset og dets død. Saltet brukes tørt eller i form av en konsentrert løsning. I alle tilfeller er kontrollmidlene:

 • handle direkte på den valgte forekomsten;
 • påvirker ikke vegetasjonen i nærheten;
 • ikke endre jordens fruktbarhet.

I tillegg til de positive aspektene, har bruken av folkelige kampmetoder ulemper. For store prøver, hvis rotsystem kan nå 20-30 cm i lengde, fungerer ikke husholdningsprodukter for mye.

Kontroll av løvetann med rotfjerner

løvetannrotfjernerDet er mye vanskeligere å håndtere løvetann enn i hagen:

 • på plener;
 • hvis på blomsterbed nesten hele området er okkupert av gjengrodde stauder;
 • bakken i hagen er under torv.

fjern løvetann med rotenDet er her løvetannspottingverktøyet er nyttig for å unngå å forårsake alvorlig skade på gressdekket, eller målrettede ugressmidler eller folkemedisiner..

På plener og andre områder med flerårig torv gir rotfjernere av alle slags strukturer reell hjelp.

Den spisse kanten av verktøyet trenger lett inn selv gjennom torvlaget, skjærer jorda rundt rotstokken og fjerner planten enkelt sammen med den underjordiske delen. Hullene som er igjen på plenen etter løvetannsmidlet er små og vokser raskt, spesielt hvis de er dekket og området blir vannet rikelig.

fjerning av løvetannGjør det samme i hagen. Rotfjerneren sparer på blomsterbed med tettvoksende stauder.

Bruken av ugressmidler: hvordan håndtere løvetann i landet

løvetann vokser i landetFør du bruker ugressmidler for å kontrollere løvetann i plenen og hagen, må du sørge for at avlinger og plener ikke blir skadet av kjemikaliene..

Luking for hånd eller bruk av mekaniske hjelpemidler er arbeidskrevende og tidkrevende. En annen ting er bruken av moderne kjemiske forbindelser som undertrykker ugress. Herbicider er uunnværlige hvis løvetann har oversvømmet området, og det er rett og slett umulig å håndtere dem manuelt..

kjemikalier for fjerning av løvetannUtvalget av tilgjengelige medisiner som er egnet for behandling av løvetann i hagen inkluderer medisiner:

 • drepe alle typer grønne planter som er sprayet med væske;
 • selektiv handling, ødelegger bare frokostblandinger eller rhizom ugress.

Midler for bred handling, for eksempel Roundup, Tornado, Agrokiller og andre legemidler, vil ikke bare fjerne hagen for løvetann, men også for hvetegress, så tistel og andre irriterende planter, som kan være ekstremt problematisk å fjerne på andre måter. Effekten av slike ugressmidler slutter imidlertid ikke umiddelbart etter sprøyting. I flere uker undertrykker komposisjonen alt som vokser i nabolaget. Dette gjelder også frøplanter og frøplanter plantet i bedene. Derfor utføres kjemisk luke i stor skala:

 • å ha dekket på forhånd de kulturelle plantene og jorda under dem;
 • tidlig på våren, lenge før du planter grønnsaker, blomster eller andre nyttige planter;
 • om høsten, når alt nyttig blir fjernet fra sengene.

Bredspektrede ugressmidler som ødelegger all vegetasjon, brukes for eksempel i ødemarker etter kjøp av en ny tomt.

Spesialiserte team handler selektivt. Men når du kjøper dette eller det midlet, må du huske at et kjemikalie for hvetegress ikke nødvendigvis hjelper til med å bli kvitt løvetann, men det kan drepe plengress..

Før du blir kvitt løvetann permanent på nettstedet, må du velge det mest nyttige stoffet, lese instruksjonene og følge det uten å overskride de tillatte dosene.

Du kan ødelegge løvetann i sengene med poteter, hagejordbær eller på plenen foran ved å bruke ugressmidlet Lontrel-300D, som også undertrykker veksten av purketistel, flerårig sorrel og annet ugress. Spesielt for plener er det utviklet formuleringer som ikke påvirker veksten av frokostblandinger, men på noen få timer undertrykker utviklingen av løvetann, eng kamille, plantain, buttercup og purketistel..

Når du bruker kjemikalier, bruk personlig verneutstyr, og hold det behandlede området borte fra kjæledyr og familiemedlemmer til løsningen tørker..

Herbicider dreper luftdelen av løvetannen og jordstenglene, men kan ikke påvirke frøene. Derfor er det viktig å utføre alle behandlinger før ugresset blekner, og flygende frø modnes på hodene. Planter revet fra bakken blir satt i kompost, drysset med jord, siden frøene kan modnes også her..

løvetann i et blomsterbedHvordan håndtere løvetann i landet hvis det ikke var mulig å forhindre spredning av løvetann? I dette tilfellet må du huske om vanlig luking. Plukkingen av løvetannfrø begynner så snart jorden varmes opp til 10-15 grader. Så lenge plantene er små og røttene svake, er det ikke vanskelig å fjerne løvetannene for hånd. I fremtiden vil det hjelpe å løsne sengene..

Mulching eller bruk av en film som dekker hele området av åsene, bortsett fra plantesteder for tomater, courgette eller andre nyttige avlinger, bidrar til å redusere bestanden av ugress betydelig. Denne løsningen vil være spesielt nyttig når du dyrker jordbær..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo