15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor begonia forlater tørt – årsaker og løsninger

begonia Begonia regnes som en populær blomst, både i sommerhuset og for innendørs avl. Alt er vakkert og fantastisk i det: bladene, blomstene og buskens form. Men når den vokser, står nesten alle blomsterhandlere med jevne mellomrom overfor forskjellige vanskeligheter. Det mest presserende problemet ved blomsterdyrking er fallende og tørking av blader. For å forhindre død er det nødvendig å finne ut hvorfor bladene til begonia tørker opp og hvilke faktorer som påvirker fallet deres.

Slike problemer oppstår oftest med feil i plantepleie. Begonia blader tørre og faller av følgende årsaker:

  • upassende forvaringsbetingelser;
  • mangel på sporstoffer;
  • sykdom.

Vi velger vekstbetingelser

Et av kjennetegnene ved feil omsorg er en plutselig endring i forholdene. En innendørs blomst kan oppleve alvorlig stress hvis du legger den på balkongen. Siden visse typer begonier bare er beregnet på dyrking innendørs, og selv under passende værforhold, tørker bladene og blomstene til begoniaene. Hva du skal gjøre i dette tilfellet?

Så snart et stort antall tørre blader er funnet på plantebusken, er det nødvendig å sette planten tilbake til sine tidligere forhold. Fjern skadet løvverk, mate med kompleks gjødsel og velg et sted med maksimal belysning og uten trekk.

Hvis begonia går tørt om vinteren, er årsaken til dette problemet den medfødte høye følsomheten for tørr luft. Derfor, om vinteren, er det bedre å plassere potter med planter borte fra varmeapparater. Men hvis dette ikke er mulig, for å øke luftfuktigheten ved siden av begonia, kan du legge beholdere med vann og spraye busken hver dag..

Dette problemet er typisk for gateplanten. Grunnen til at begonia blader tørre på gaten er ofte utilstrekkelig jordfuktighet og for tørt vær. Mangel på vanning kan sees av de tørkede spissene på bladene, hvoretter de blir brune. Løsningen på dette problemet er tilstrekkelig vanning og fukting med en sprinkler om kvelden eller tidlig morgen av bladmassen. Det skal imidlertid huskes at plantens røtter ikke liker stillestående vann, så vanningen bør være moderat, ellers begynner begonia -bladene å falle av..

Velge plantefôr

Noen ganger, selv om alle vekstbetingelsene er oppfylt, kan du observere hvordan bladene og blomstene på begonia tørker opp – hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Regelmessig fôring av planter vil forhindre at bladmassen dør og bidra til å vokse en ny raskere..

For begonier vil det være nok å mate opptil 3 ganger i måneden. Flytende kompleks gjødsel med et minimum nitrogeninnhold er best egnet for dette formålet. Kaliumnitrat er også egnet, som påføres under planten ikke mer enn en gang annenhver uke. For å opprettholde bladene i ekstrem varme, kan du bruke sprøyting med humat, epitt, zirkon.

Bli kvitt sykdommer

Begonia -blader kan tørke og falle av av sykdommer og skadedyr som skyldes feil pleie og ugunstige værforhold..

Pulveraktig mugg Pulveraktig mugg. Denne sykdommen er preget av utseendet på flekker med en hvit blomst. Etter hvert som de patogene bakteriene sprer seg, smelter flekkene sammen og dekker hele bladets overflate. Gradvis blir de berørte bladene brune og tørker ut. I dette tilfellet vil effektive kontrollmidler være sprøyting med foundation (0,05 – 0,1%) eller morestan (0,05%). I vekstsesongen kan plantens blader støves lett med malt svovel eller sprayes med en løsning av kolloidalt svovel (0,3 – 0,5%). Som et bevist middel brukes en såpe-kobbervæske, som tilberedes fra 1 liter væske, 2 gr. kobbersulfat og 20 gr. tjære (grønn) såpe.

Grå råte på begonierGrå råte. Begonia blader kan også tørke ut og falle av på grunn av grå råte. De mest gunstige faktorene for utviklingen av sykdommen kan være varmt og fuktig vær, hvor det dannes mange støvlignende sporer. Starten er lett å få øye på ved de vannrike flekkene med en grå blomst som vises på tuppen av skuddene og bladene. Med ytterligere spredning påvirker sykdommen plantens stilker, som begynner å råtne og bryte. Løvverk, blomster og knopper blir slikket, krøller seg sammen og faller av. En effektiv måte å bekjempe gråskimmel anses å være sprøyting med Bordeaux-væske (1%) eller en såpe-kobberblanding, hvis fremstilling er beskrevet ovenfor..

Avslutningsvis vil jeg notere meg. Ikke slå alarm hvis det er flere tørkede nedre blader i begonia. Mest sannsynlig er det en normal planteutviklingsprosess der de gamle bladene dør av. Se den en stund og iverksette tiltak om nødvendig.

Video: gode tips for å plante begonier

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel