15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse en rose fra en skjæring: funksjoner i enkel landbruksteknologi

hvordan dyrke en rose fra en skjæring Mange gartnere vil være interessert i å lære å dyrke en rose fra stiklinger raskt og enkelt. Faktum er at mange forsøk på å rotere små biter av stengler ikke alltid ender godt. Men hvis du følger de velkjente reglene nøyaktig, vil sjansen for å vokse denne unike planten med nydelige, utsøkte blomster på egen hånd øke betydelig. I tillegg lar dyrking av roser ved stiklinger gartneren bevare og forplante en sjelden plante, som har en sentral plass i blomsterbedet..

Hvordan kutte stiklingene riktig

høsting av stiklinger

Skjæring er den mest vellykkede måten å dyrke roser enn ved å så frø eller poding. Fordelene er åpenbare:

 • alle handlinger er så enkle at de ikke krever spesielle ferdigheter eller fagkunnskap for å bli utført korrekt;
 • brukes både i den varme sommeren og den kalde årstiden;
 • stiklinger høstes ikke bare fra stilkene til en voksende busk, de kan kuttes fra en donert bukett roser.

For å oppnå stiklinger av høy kvalitet, er stilken på rosen delt i deler. Vanligvis velger den midterste delen eller toppen. Skuddet skal være halvlignet og ikke blomstre. Ved høsting av stiklinger fjernes de nedre bladene og tornene umiddelbart fra dem. Skjær dem på en slik måte at det er minst tre knopper på hvert stykke av stilken..

Grunnleggende regler for poding:

 1. Du trenger bare å starte hvis tornene på den valgte skyten lett bryter av.kutt stiklingene
 2. Kniven må først steriliseres. Den skal være skarp nok. Det resulterende kuttet må ikke få smuldre eller dele seg.bruk en skarp steril kniv
 3. Lengden på stiklingene er fra 12 til 15 cm. På hver av dem må du legge igjen 2 eller 3 blader og samme antall knopper. Det nederste, skrå snittet skal være plassert rett under knuten. Og den øvre, rette en – 15 mm over den øvre noden, og for mer pålitelig fuktretensjon, bør de resterende arkplatene kuttes med 1/3.lengden på stiklinger for forplantning

For at veksten av røtter skal akselerere, blir stiklingene umiddelbart nedsenket i en løsning av rot eller heteroauxin, som i tillegg stimulerer prosessen med rotdannelse..

Hvordan dyrke en rose fra en skjæring: råd fra erfarne gartnere

De fleste sortroser formeres lett ved stiklinger. Men ikke alle amatører klarer å takle denne oppgaven..

Imidlertid er det en teknikk som lar deg få parkplanter, klatreroser med små blomster, samt miniatyr og uteplasser uten spesiell kostnad:

 1. Beskjæringssaksene skjerpes og desinfiseres med en alkoholoppløsning.forbereder sekatørene for arbeid
 2. Velg stilker som ikke er tykkere enn en vanlig blyant og kutt dem nærmere kronen, kutt stiklinger opptil 15 cm lange.kutt stiklingene
 3. Begge snittene er avfasede, slik at fuktighet kan samle seg i den øvre delen under krukken eller i drivhuset, og for å gi et stort område for absorpsjon av næringsstoffer i det nedre.håndtak under krukken
 4. La et par blader stå øverst.stiklinger for planting i bakken
 5. For en dag blir de plassert i en løsning av et vekststimulerende middel.hvordan dyrke en rose fra en skjæring, i en vekststimulator
 6. Forny skiver – kutt med ca 1 cm.oppdater skiver

Tilberedte stiklinger bør plantes i drivhuset tidlig på morgenen. I dette tilfellet tilpasser de seg til en gradvis temperaturøkning og bevarer bladets turgor..

Hvordan forberede jorda for å plante roser med stiklinger

bruk av næringsjordPå en tomt beregnet for planting av stiklinger, fjernes først et lag på bajonetten til en spade. Drenering legges i bunnen av gropen, 1 cm tykk. Du kan bruke små småstein, ødelagt murstein, utvidet leire. Hell humus på toppen med tilsetning av nitroammophoska (for 5 kg – 1 ss. Skje). Det tredje laget er humus og elvesand, tatt likt. Et sandlag helles igjen på toppen. Den opprettede “puten” skal stige over jordnivået med ca 3 cm. Stikklingene plantes i det øverste sandlaget.

Hvordan plante stiklinger av roser riktig i bakken

hvordan dyrke en rose fra en skjæring i det åpne feltetTidlig på våren begynner stiklinger høstet om høsten, som har blitt bevart under et varmt, tørt ly, å forberede seg på planting. Hvis de plasseres i en eske, bør avstanden mellom plantene være minst 8 cm. Hjemme er det best å plante plantene separat, i blomsterpotter og andre passende beholdere..

Stilken er nedsenket i bakken i en vinkel på 45 grader. Knoppen ved siden av bunnsnittet skal begraves i jorda.

Hullene i det åpne feltet vannes med en varm løsning av kaliumpermanganat. Og etter planting av stiklinger – med avgjort vann ved romtemperatur. Deretter er de dekket med glassbøtter. Hvis temperaturen om natten ikke faller under 18 grader, vil røttene vokse tilbake om 4 uker, så vises det første skuddet.

Etter omtrent to uker begynner herding. I løpet av flere dager fjernes lyet for en kort tid, og tiden som plantene er i friluft øker gradvis. Det må tas hensyn til at de ikke for øyeblikket er i direkte sollys eller blåses av vindkast..

Tre dager senere, men kanskje litt senere, blir lyet fjernet. Til høsten vil skudd som vokser fra stiklinger nå 30 cm eller mer. Knoppene som vises fjernes umiddelbart, siden blomstringen vil svekke planten og redusere intensiteten av dannelsen av rotsystemet. Dette er en av de grunnleggende reglene for dyrking av planter fra stiklinger..

Hvis det er en mulighet for at unge planter vil lide om vinteren, graves de opp sammen med en jordklump og lagres i kjelleren til våren. Du kan også plante en rose i en blomsterpotte og sette den på et godt opplyst sted i huset..

Hvordan dyrke en rose fra en skjæring ved hjelp av populære metoder

hvordan dyrke en rose fra en skjæringMange gartnere blir alltid tiltrukket av å vokse busker med utrolig vakre roser alene. De setter opp dristige eksperimenter og finner på nye metoder for å dyrke dem. Resultatet av folkeoppdretternes arbeid kan kalles forskjellige teknikker som er helt åpne for de som ønsker å lære å dyrke roser fra stiklinger.

I tillegg kan de brukes i landbruksteknologi ikke bare for roser, men også for andre planter. Å bruke disse ferdighetene hjelper nybegynnere med å oppnå gode resultater uten å kaste bort verdifulle plantematerialer. Her er de mest interessante.

Hvordan plante roser ved stiklinger i poteter

plante en rose med stiklinger i poteterFor at stiklingene skal slå rot i potetknollen og gi skudd, tar det ikke mye tid og krefter. Veien er ganske enkel.

Først velger de et sted godt opplyst av solen, lukket for vinden. Og så:

 1. På våren graves en grøft i jorden, hvis bredde er 15 cm. Lengden avhenger av antall stiklinger. Et sandlag helles i bunnen, 5 cm høyt.
 2. Skjær ut øynene til potetene. Tilberedte stiklinger, ca 20 cm lange, settes inn i knollene.stikk stilken i poteten
 3. Legg poteter med stiklinger i en grøft. Avstanden mellom dem bør ikke være mindre enn 15 cm.legg poteter med stiklinger i en grøft
 4. Grøften fylles opp på en slik måte at 2/3 av hver stikling er i jorda. Og på toppen er de dekket med glassbøtter.dekk stikkene med krukker

Effektiviteten til denne plantemetoden avhenger av det faktum at det nedre snittet av stiklingene stadig er i et fuktig miljø, som inneholder stivelse og mineraler som er viktige for planteutvikling som kalsium, magnesium, jern, samt fosfor og kaliumsalter. Ingen ytterligere befruktning er nødvendig. Regelmessig vanning er nødvendig. En gang hver 5. dag, hell over vann tilsatt sukker (for 1 glass vann – 2 ts sukker). Etter 2 uker begynner de å fjerne boksene. Og etter to uker blir de fjernet helt..

Slik roter du roser fra en bukett

hvordan dyrke en rose fra et snitt fra en bukettIkke bekymre deg for at du ikke for alltid kan bevare den presenterte buketten med vakre roser. Tross alt kan den dyrkes igjen!

Du kan komme på jobb hvis blomstene i buketten allerede har begynt å falme:

 1. Blader og blomster fjernes fra stilkene, stiklinger 15–35 cm lange kuttes med en skarp kniv eller sekatører. Det øvre snittet skal være rett og det nedre snittet i en vinkel på 45 grader. Avstanden fra kuttene til den øvre nyren og den nedre, minst 1,5 cm. Det er bedre hvis det er tre eller flere levende knopper.forberede stiklinger
 2. Det øvre rette snittet er dekket med smeltet stearinvoks. Stiklingene legges i vann, hvorpå noen dråper honning tilsettes på forhånd..rot stikkene i vann
 3. En dag senere legges stiklingene i en beholder med rent destillert vann, hvis nivå ikke overstiger 2,5 cm. Stilkene er dekket med en plastpose ovenfra og krukken overføres til vinduskarmen. Vannmengden bør ikke avta, og etter en halv måned eller litt mer vil callus dukke opp, hvorfra røttene senere vil vokse.

Ikke alle kjøpte roser kan kuttes i stiklinger. Importerte kan behandles med spesielle preparater som fremmer lengre lagring. På grunn av dette slår ikke alle rot..

Stiklinger som er kuttet fra den øvre delen av stammen eller den midterste delen, som ble høstet om sommeren, slår raskt rot. Vel, de som allerede har forstått hvordan man dyrker en rose fra en skjæring kan rådes til å prøve kunnskapen som er oppnådd i praksis og ikke gi opp i tilfelle mulige feil..

Hvordan vokse en rose fra stiklinger (kilchevaniye -metoden) – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai