15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Deilig Apple Silver Hoof i hagen din

epletre sølvhov Silver Hoof -epletreet er en sommersort som kan dyrkes i alle regioner i landet. Planten skiller seg fra upretensiøsitet i omsorg og rikelig frukt.

Beskrivelse av plantens utseende

epletre sølvhov i hagen Treet er gjennomsnittlig. Planten kan bli opptil 3 m høy. Kronen er ganske kompakt, avrundet. Barken er lys med en rødlig fargetone. Åpne knopper har en liten diameter.

På slutten av blomstringen dannes frukt som veier fra 80 til 110 g. De har alle samme størrelse. Eplene har riktig form, huden er glatt med en hvitaktig blomst. Frukt har en kremaktig nyanse med en dyp rød rødme.

Størrelsen på frukten avhenger av jordens fruktbarhet..

Kornene er små, brune i fargen. Kjøttet til Silver Heart -eplene er saftig, tett og kornete. Duften av moden frukt når den er kuttet er middels. Søt smak med svak syrlighet.

Fordelene med denne sorten:

  1. Treet tåler et fall i temperaturen i begynnelsen av vinteren godt, selv om kulturen ikke er godt forberedt.
  2. Evne til å motstå så lavt som mulig midt på vinteren.
  3. Dør ikke ved tining, som er ledsaget av skarpe svingninger i termometeret.

Takket være disse egenskapene kan Silver Hoof -epletreet dyrkes selv i de områdene der det er en hard vinter..

Epletre Sølvhoven: plantingsregler

landingsreglerPlantens motstand mot frost og sykdommer er avhengig av overholdelse av plantingsreglene. Derfor, for å få en rik og høykvalitets høst hvert år, må du følge noen regler..

Ombordstigningstid

Denne sorten kan plantes på forskjellige tider av året. Det er best å utføre prosedyren om våren (i april) eller høsten (i oktober). Hvis landingen utføres om sommeren, er den optimale tiden den andre delen av juni..

Velge et landingssted

Stedet for planting av en plante bør velges lys. Det anbefales ikke å plante et tre i delvis skygge eller i skyggen, da dette vil påvirke frukten og kvaliteten på eplene negativt. Spesiell oppmerksomhet bør også rettes mot grunnvann. De bør ikke gå nærmere enn 2 m.

Jord for epletreet

næringsrik jordValget av jord må også behandles forsiktig. Silver Hoof trives best på leir og sandholdig jord. Underlaget må være godt befruktet med organiske produkter.

Hvis jorda er sandig, kan kvaliteten forbedres ved å tilsette en liten mengde torv og leire.

Forberedelse av setet

Tomten, eller rettere sagt hulen til treet, må forberedes om to uker. Dybden og diameteren skal være den samme, omtrent 60 cm. I bunnen må du umiddelbart legge en blanding av jord og aske. Fyll deretter ut en liten haug og legg en frø på den. Spred røttene grundig. Dryss på toppen med en blanding av fruktbar jord og humus. Jorden er litt komprimert og vannes rikelig.

Hvordan ta vare på et epletre etter planting

omsorg for epletreSelv om Silver Hoof -sorten ikke er krevende å ta vare på, er det fortsatt verdt å følge vanningsreglene. Skyll jorda nær stammesirkelen sparsomt. Bruk rent og helst separert vann. Hvis våren og forsommeren er tørr, anbefales det å vanne en gang hver 14. dag. Stopp prosedyren etter høsting. Den siste vanningen utføres like før froststart..

Jordklipping

stamme sirkel mulchingDenne prosedyren er veldig viktig. Sagflis, humus eller torv brukes som mulch. Laget skal være omtrent 10 cm. Mindre mulch vil ikke gi ønsket resultat.

Mulch hjelper ikke bare med å beholde fuktighet, men forhindrer også at ugress vokser.

Gjødsel fra eple

befruktningMye avhenger av kvaliteten og mengden dressinger. Første gang befruktning påføres det andre året. Dette bør gjøres i april måned..

For å gjøre dette, koble til:

  • 30 g saltpeter;
  • humus bøtte;
  • 500 g urea.

Etter at de første blomstene dukker opp, blir planten matet med superfosfat og kalium. Kalium og en liten mengde fosfor tilsettes i sommersesongen..

For ikke å skade rotsystemet og ikke få det til å brenne, anbefales det å påføre blandingen først etter vanning på en dag..

Treskjæringsregler

beskjæringsreglerSølvhoven trenger sanitær og formativ beskjæring. Det utføres om våren, før saftstrømmen begynner. Blant de mange metodene er det best å bruke buskbeskjæring. En slik krone vil bli godt varmet opp av solen, noe som vil ha en positiv effekt på antall epler og smak..

Skarpe hageredskaper bør brukes til beskjæring. De må være rene og fri for rust. Behandle kuttene forsiktig med hagelakk..

Mulig skade og sykdom

skorpe rammetOftest kan du se en skorpe på et epletre. Hovedtegnene til denne sykdommen er flekker på bladene, knoppene, fruktene, som har en rik brun farge. Overflødig fuktighet, høye indikatorer på jordens surhet, for tykk krone kan føre til dette. Også overdreven bruk av nitrogengjødsel fører til utseende av skorpe..

Mindre vanlig er planten påvirket av fruktrot, bladlus. Med feil omsorg kan du observere stilken, som lever av eplemassen..

Samling og lagring av epler

plukke eplerModningstiden til frukten avhenger av regionen. Den faller ofte i midten av august. Hvis eplene plukkes fra treet, og de ikke er skadet, kan de lagres mye lenger enn de som høstes..

Hvis du overholder visse betingelser, kan du beholde epler i mer enn 2 måneder..

Fruktrommet skal være mørkt med høy luftfuktighet (ca. 90%). Spesiell oppmerksomhet bør også rettes mot lufttemperaturen. Indikatorene på termometeret skal være innenfor 00 С.bokmerke for lagring

Det er bedre å ta en oppbevaringsbeholder i tre. Stack eplene i flere lag, skift dem med halm.

Apple Tree Silver Hoof er en populær variant som har mange positive egenskaper. Når du følger alle regler for omsorg, vil det ikke være vanskelig å få en velsmakende og rikelig høst. Det er nok å velge riktig sted for planting, vann, gjødsel og kutt av treet i tide.

Previous Post
Reproduksjon av fuchsia ved stiklinger hjemme: tips og triks
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor