15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke en aprikos fra en stein i landet på egen hånd

pitted aprikos i landet Hvordan dyrke en aprikos fra en stein i landet – for å gjenta den naturlige reproduksjonsmetoden, akselerere den ved lagdeling eller dyrke frøplanter i en gryte – det er flere alternativer. Men gartnerens endelige mål er å få et værbestandig frukttre. Vi tilbyr bekjentskap med klassiske og alternative metoder, fra de ukjente i den vitenskapelige verden Zhelezov V.K., som jobber i Khakassia.

Å dyrke en aprikos av en stein

modne aprikosgroper Foran oss er et modent aprikosbein. Den skilles lett fra fruktkjøttet. Hvis du frigjør kjernen, er den søt. Bare slike frø er egnet for såing.

Aprikoskjernen beholder ikke bare mors egenskaper i minnet. I den, som i en menneskelig baby, samles de generiske egenskapene til tidligere generasjoner. Det nye treet blir spesielt. Det kan gi opphav til en ny belastning, eller det kan vise seg å være en dummy. Men vi vil finne ut om dette først etter 6-7 år, når aprikosen fra steinen vil bære frukt.

En aprikoshage kan plantes på ikke bare varme breddegrader. Treet har tilpasset seg klimaet i Moskva -regionen, Orenburg, Khakassia, Øst -Sibir. Det er bemerkelsesverdig at bare trær som vokser fra frø, tåler værkatastrofer og overlever. De tåler frost – 40 og +40 varme. Det er viktig å bruke frø fra den første høsten av den sonede sorten. Tilpasningen av et slikt anlegg til det lokale klimaet er høyt. Vurder måter å dyrke aprikosfrø på.

bein for senere plantingDu kan dyppe et friskt frø i hullet for naturlig spiring. Men det er mange jegere for den søte nukleolusen, den vil bli spist av insekter eller ført bort av gnagere. Selvfølgelig kan du plante den i en gryte og få et husplante. En bortskjemt ungplanting plantet i åpen mark vil bli svekket. Derfor må utviklingen av aprikos skje under naturlige eller omtrentlige forhold. Så hvordan spire en aprikosgrop?

Når du velger aprikoser for å ta frø fra dem for forplantning, må du kjøpe frukt av lokale varianter. Det er ingen garanti for at en ung plante vil overleve før den første høsten hvis frø av asiatiske, importerte eller sørlige sorter blir plantet i Moskva -regionen.

Klargjøring av plantemateriale

lagdeling av aprikoskjernerÅ få aprikoser og frøene deres går i flere stadier:

  1. Tilberedningen av frøet begynner med valg av plantemateriale – modne aprikoskjerner. De vaskede beinene tørker godt og rengjør det tørre, ventilerte rommet. Det er meningen at de skal såes i bakken med froststart. I løpet av vinteren vil beinene i bakken gjennomgå naturlig lagdeling – herding.
  2. Hvordan plante en aprikos fra en stein hvis vinteren allerede har kommet, og frøene ennå ikke er i bakken? Det er nødvendig å utføre stratifisering. I slutten av januar legges frøene i våt sand i en eske med dreneringshull. Legg boksen i en grøft i hagen og dekk til med snø. Som en siste utvei, senk esken i en kjeller med en temperatur på +2 grader og oppbevar til april. Sanden skal alltid være fuktig.
  3. Er det mulig å dyrke en aprikos fra en stein i landet, hvis materialet er tørt, og det allerede er mars ute? Legg beinene i smeltevann i tre dager. De som kommer opp blir kastet. Bytt vann, unngå forsuring. Bland sagflis med elvesand, frys med jevne mellomrom i fryseren og oppbevar på frukthyllen i kjøleskapet til tidspunktet for såing i bakken.

Når du sår i bakken, må du huske at ikke alle frø vil spire, langt mindre vokse. Det er nødvendig å gjøre fortykkede avlinger.

Å plante aprikosfrø

høstplanting av frøHøstplanting av drupes utføres når den første frosten faller på bakken. Et fruktbart, pustende lag bestående av humus, halm, svart jord, sand er fylt ned i en grøft som er gravd på en spadebajonett. Grøften er fylt, drupene legges til en dybde på 5 cm og drysses på toppen med den samme blandingen. Ikke alle frø vil spire, bare de sterkeste.

så frø i henhold til ZhelezovDen sibiriske gartneren Zhelezov hevder at dybden som er valgt for å plante frøene er feil. Planting bør være grunne, bare da vil rotkragen være i et behagelig miljø. Men det er umulig å plante det helt på overflaten – fugler og gnagere vil ta det fra hverandre. Han tilbyr å strø såingen 1 cm med jord. Slike frø vil gå gjennom 7 helvete sirkler:

  • temperaturen synker;
  • noen vil dø under provoserende tining;
  • spist av mus og fugler.

De spirende plantene er ikke lenger redde. De tåler frost på førti grader, provoserende tining påvirker dem ikke. Jeg spionerte på denne metoden for å plante praksis fra naturen, fra en lokal villsort – manchurian aprikos. En del av massen av frø som ligger på overflaten gir sterke skudd.

Zhelezovs erfaring med å plante fra en stein og ta vare på en aprikos viser at av 1500 frø vil bare 170 spire. Med tvungen stratifisering vil 900 frø spire fra 1000. Men det er ingen pris for frøplanter som overlevde til tross for alle problemene.

Voksende frøplanter

Zhelezovs barnehageÅ dyrke en aprikos fra en stein etter spiring er ikke vanskelig. Treet kan dyrkes som selvrot, uten podning. Hvis drupen opprinnelig steg opp på stedet som er angitt for den, er den ideell. Det bør være minst 2-3 trær i hagen for bedre pollinering.

Hvis frøplantene må overføres til et permanent sted, forberedes en grop, som organisk materiale tilsettes i form av planterester, aske, humus. En frøplante er forankret i et mykt kull. Vann plantene sjelden, med kaldt vann. Pitted trær har sjelden en sentral stamme, så formgivning er nødvendig. Et trekk ved egne forankrede aprikoser er deres motstand mot sykdommer og skadedyr..

Hvordan dyrke en aprikos fra en stein, plante en frøplante eller vokse vilt, bestemmer hver gartner selv.

aprikoser i KhakassiaFor de som ikke har en sommerhytte, men ønsker å ha sin egen aprikos, kan du starte et hustre i en gryte, det vil vokse opp til 1,5 m. Det er ikke vanskelig å ta vare på et hjem aprikos – vanning, transplantasjon og beskjæring. Treet hviler om vinteren, og om sommeren kan det perfekt leve i et rom eller på en åpen loggia. Samtidig vil aprikosen, med riktig omsorg, glede deg med vårblomstring og solrike frukter..

Anbefalinger for dyrking av aprikos fra stein – video

Vi sår bein om høsten – video

Previous Post
Dorotheanthus – planting og omsorg i det åpne feltet for krystall kamille
Next Post
Avocado este un copac cu un aspect unic