15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan håndtere det farlige skadedyret av plommonbladlus

Det første masseutseendet av skadedyr i hagen observeres på slutten av våren og i første halvdel av sommeren. Hva er farlig for bladlus på en plomme, hvordan håndtere disse insektene uten å sette den fremtidige høsten i fare?

Plommebestøvde bladlus og andre varianter

I naturen er det mange arter av bladlus, som på en eller annen måte skader hage- og hageplanter. For plomme, kirsebær, kirsebærplomme, søt kirsebær, aprikos, fersken og andre steinfruktavlinger er en av de farligste skadedyrene plomme pollinert bladlus..

kirsebærbladlus på plomme Små grågrønne insekter legger seg på blad- og blomsterknopper, på unge skudd og på baksiden av allerede åpnede blader. Ved masseinfeksjon er disse delene av planten helt skjult under et lag med skadedyr og døde hvitaktige skalaer. Å spise juice av de mest delikate greenene, forårsaker bladlus:

 • svekkelse av skudd, som blir det ettertraktede byttet til andre skadedyr og mer alvorlig enn andre som lider av mangel på ernæring, kald uttørking;
 • deformasjon av unge blader, som tar form av en skje eller båt;
 • masseødeleggelse av en fruktplante av en sotet sopp og patogener;
 • tidlig løvfall og dårlig forberedelse av trær for overvintring;
 • nedgang i utbytte denne og sesongen etter.

Mens den varme perioden varer, kan den pollinerte plommelusen gi et dusin generasjoner. På samme tid venter insektegg ut vinteren, ikke bare i sprekker i barken, men også på nærliggende gress, og foretrekker korn og siv..

Den grønne bladlusen på plommen blir merkbar når antall insekter er kritisk. Men det er mye lettere å finne en sort, kirsebærsort som ikke skyr andre typer steinfrukter. Denne skadedyret, som gir opptil 14 generasjoner, er ikke mindre farlig. Skade på dem fører til fullstendig kollaps av toppen av unge skudd, opphør av deres vekst og utvikling av løvverk.

Bladlus av alle slag er farlig ved at de kan spre seg raskt. Vingede individer migrerer uavhengig, og vingeløse individer blir overført fra plante til plante av maur, bokstavelig talt beitende bladlus i jakten på den søte hemmeligheten til insekter.

Skader på hagen med dette tilsynelatende bløte skadedyret kan føre til svekkelse av trær og tap av avling. Hvordan takle bladlus på avløp? Når og hvilke tiltak som bør iverksettes for å maksimere effekten?

De beste og stabile resultatene oppnås bare ved en integrert tilnærming, inkludert forebyggende arbeid for å beskytte hagen, overholdelse av landbrukspraksis og regelmessig behandling av ikke bare plommer, men også de som er i nærheten av dyrking av avlinger.

Bladluskjemikalier på plommen

anlegget trenger hjelpSapfôrende bladlus blir lett ødelagt av moderne insektmidler. Kategorien av bladluskontrollmidler kalles bladluser og inkluderer legemidler:

 • skadelige skadedyr i kontakt med den behandlede overflaten;
 • trenge inn med cellesaft;
 • handler systemisk og gir en langsiktig effekt.

det er på tide å behandleKommersielt tilgjengelige formuleringer er tilgjengelige, kan brukes til å drepe andre plommefiender og er svært løselige i vann, noe som gjør behandlingen enklere og billigere.

Det er ikke overraskende at det å svare på spørsmålet: “Hva skal jeg gjøre med bladlus på plommen?”, Mange erfarne gartnere snakker uten tvil om behovet for presserende sprøyting. Du burde virkelig ikke nøle.

Uten menneskelig inngrep vil bladlus fange den unge delen av kronen i løpet av få dager. Men forsømmelse av sikkerhetsregler og manglende overholdelse av behandlingstiden truer ikke bare fare for planter, men også skade på menneskers helse..

Kjemiske insektmidler er den eneste riktige løsningen ved massiv skade på planter, så vel som på vår og høst, når insekter ennå ikke er arter. Valget av et bestemt stoff avhenger av graden av skade på hagen, tilstedeværelsen av andre insekter på grenene, tidspunktet da bladlus ble lagt merke til og preferansene til gartneren selv. Før du håndterer bladlus i avløpet, må du huske at feil bruk av insektmidler truer:

 • brannsår på den grønne delen av planter;
 • fallende blomster og eggstokk;
 • opphopning av kjemikalier i frukt;
 • skade på huden, rheniumorganer og menneskelig åndedrett.

Derfor, uansett hvilket middel han bruker for bladlus i avløpet, må han følge instruksjonene strengt, og ikke glemme personlig sikkerhet.

Funksjoner ved behandling av plommer fra grønne bladlus

Kampen mot bladlus utføres i flere stadier. Hvis det ikke er insekter på trærne, eller det blir funnet enkeltindivider, er det ikke verdt å spraye med kjemikalier. Bladlus, spesielt på små frøplanter, ødelegges lett for hånd eller folkemedisiner ved hjelp av urteinfusjoner, såpe eller askeoppløsninger.

grønn bladlusEn gartner som vet hvordan man skal behandle bladlus på avløp, må forestille seg for hvilken tid det er bedre å planlegge slik behandling:

 1. Første gang prosedyren utføres tidlig på våren før nyrene åpnes. Det er umulig å se insekter på dette tidspunktet. Men hvis de dekket skudd i overflod forrige sesong, er det stor sannsynlighet for at det er bladlusegg i nærheten av knoppene og under kronen..
 2. Frukttrær dyrkes på nytt på den grønne kjeglen. For øyeblikket er det stor sannsynlighet for ødeleggelse av allerede klekkede larver, som raskt danner kolonier på flere millioner dollar..
 3. Hvis det på våren ikke ble iverksatt tiltak for å bekjempe plommeluslus eller ikke ga ønsket resultat, er det mulig å sprøyte den blomstrende hagen når blomstene akkurat åpner seg og nesten har falt helt av..

For ikke å risikere sin egen helse, brukes syntetiske legemidler minst 30 dager før høsting. Når fruktene allerede er hellet, og graden av skade er liten, er det bedre å bruke trygge folkemetoder for å håndtere skadedyret.

Om høsten, etter å ha fjernet fruktene, utføres årets siste behandling med ferdige insektmidler eller en 5% ureaoppløsning, ikke bare effektiv mot svarte og grønne bladlus på plommen, men også å beskytte trær mot skorpe.

Det er nødvendig å sprøyte trær i tørt, rolig vær, helst om morgenen eller kvelden, når risikoen for solbrenthet på vått løvverk er minimal. Ved vanning blir det lagt særlig vekt på unge skudd og baksiden av bladene, så vel som på nærstammensirkler..

Hvordan bli kvitt bladlus på en plomme med folkemedisiner

bladlusavlFør dannelsen av eggstokken er verken folkemedisiner eller kjemiske insektmidler skadelige. Og hvordan behandle bladlusplommer etter blomstring? Et utmerket alternativ er velprøvde folkemedisiner basert på urteinfusjoner, såpe-aske og andre løsninger.

For å tilberede en såpe-askevæske trenger du:

 • 400 gram siktet treaske:
 • 50 gram væske eller vaskesåpe;
 • 10 liter vann.

Før bruk filtreres en løsning som er effektiv ved moderat skadedyrsangrep. Tobaksinfusjon blandet med såpevann vil ikke gi mindre fordel. I stedet for aske kan du ta 10 ml bjørketjære. Dette oljeaktige luktstoffet avviser insekter og har også en uttalt antibakteriell effekt. Røyking av plantinger med tobakkrøyk gir gode resultater..

Mange planter inneholder stoffer som virker på skadedyr i hagen som ligner på industrielle insektmidler. Dessuten er de trygge for mennesker og miljø. Hvordan bli kvitt bladlus med planter?

For å forberede slike folkemedisiner for 10 liter vann etter valg av gartner, trenger du:

 • 200 gram hvitløksfedd;
 • 300 gram løk;
 • 1 kg urteråvarer basert på apotekskamille eller kaustisk smørblomst;
 • 4 kg ferske tomater eller potetplater;
 • 100 gram varm paprika;
 • 1 kg ryllikurt, syren eller malurt.

For et voksent frukttre brukes omtrent 10 liter infusjon. Sterkt berørte skudd bør ikke bare sprøytes, men senkes så mye som mulig i en væske slik at den trenger inn i deformasjonene som dannes av den pollinerte plommeluven.

Forebyggende tiltak mot plommelus

maur bærer bladlusSiden skadedyret vandrer lett og formerer seg raskt, før du behandler bladlus på en plomme med folkemedisiner eller insektmidler, bør du være oppmerksom på:

 • bekjempelse av maur;
 • korrekt og regelmessig beskjæring av kronen;
 • opprettholde helsen til trestammen;
 • graving og mulching av stammesirkler;
 • eliminering av ugress og rotvekst.

Det er andre måter å gjøre insekthabitat på stedet ubehagelig..

Den pollinerte plommeluven skadedyr ikke bare på steinfruktavlinger, men også på siv, villgress og andre planter. Insektet tiltrekkes spesielt av erter og bønner, unge frøplanter av bønner og nasturtium, petunia, småbladet og dyrket storbladet lind. Disse plantene plantes vekk fra plommer og annen frukt. Hvis dette ikke er mulig, sprayes de sammen med steinfrukter..

masseoppgjør av bladlusBlant innbyggerne i hagen er det også grønne frastøtende midler som avviser bladlus. For det meste er dette eteriske oljeplanter, som inkluderer mynte og basilikum, lavendel og sitronmelisse, koriander og upretensiøse ringblomster. Paraplyhageplanter, for eksempel gulrøtter, fennikel, dill og andre kryddersmakende urter lokker perfekt rovdyr, som grønne bladlus på en plomme er en kjærkommen delikatesse.

Invasjonen av bladlus skremmer nybegynnere i store mengder. Imidlertid, med overholdelse av landbruksteknologi, opprettholdelse av renslighet under trærne og rettidig behandling, slutter insekter, som er enkle å kontrollere, å være en alvorlig trussel..

Bekjempelse av bladlus på planter – video

Previous Post
Hvordan japansk kvede kan være nyttig og skadelig for menneskers helse
Next Post
O cunoștință apropiată cu afine – unde crește și cum să o colectați