15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gresskarvarianter med bilder og beskrivelser (del 1)

Gresskar i forskjellige former og farger Mer enn tjue varianter av urteaktige ettårige har rett til å bli kalt et gresskar, som danner kraftige busker eller vipper og gir store, hardbarkede frukter med flate frø i kjernen..

Frukten av en slik plante i seg selv kalles gresskar, og dens form, størrelse, farge og egenskaper varierer betydelig i forskjellige varianter og varianter. De fleste av de naturlig forekommende slekten av gresskar stammer fra landene i Amerika, noen finnes fremdeles bare her..

Men det er ikke mange arter som brukes til mat rundt om i verden. Blant dem er den mer populære i Europa, Asia og Russland den harde eller vanlige sorten. Amerikanerne er med rette stolte over frukten av et gigantisk gresskar som når flere hundre kilo, og de liker også å spise den høye sukkersmerten av muskatnøttgresskar. Denne arten er i mange land høyt verdsatt for sine ernæringsmessige og kostholdsegenskaper, men den er ekstremt krevende for varme..

I tillegg til bordvarianter av gresskar, som gleder gartnere med hundrevis av varianter av forskjellige modningsperioder, former og størrelser, dyrker mennesket fôr og prydplanter som tilhører gresskarfamilien.

For å få anstendig høst fra sengene sine og regelmessig, selv om vinteren, inkludere sunn fruktkjøtt i kostholdet, er det nyttig å studere gresskarvarianter, beskrivelser og bilder fra høsten, å velge et plantingssted, med tanke på vekstrotasjon.

Vanlige hardborede gresskar er tidlig modning, upretensiøs og høytytende. Gresskar-varianter er spesielt populære blant de avlede variantene, som gir mellomstore frukter, som lar deg raskt og uten tap bruke gresskaret. Siden gresskar dyrkes på grunn av den søte tette massen, er tykkelsen på dette laget, så vel som innholdet av næringsstoffer i det, av stor betydning. Les hva som er fordelene med rå gresskar.

Gresskar -sort Adagio

Gresskar -sort Adagio Gresskar av denne sorten, som modnes i 100-110 dager fra fremveksten av spirer, er et gresskar i midten av sesongen. Litt flate frukter, som veier fra 2 til 3 kg, har en lys oransje bark og samme fruktkjøtt, som inneholder en rekordstor mengde verdifull karoten. Sorten er kaldbestandig, upretensiøs og gir gartneren regelmessig vitaminrike porsjonsfrukter av høy kommersiell kvalitet.

Gresskar Gribovskaya Bush 189

Gresskar Gribovskaya Bush 189Denne sorten tilhører den eldste og mest kjente blant gartnere i Russland. Fruktene av Gribovskaya buskegresskar vokser opp til 2,2–5 kg, har en oval, avlang form. Barken av gresskar er glatt eller lett ribbet, fargen endres fra grønt til lysoransje når det modnes, men flekkete brede mørkegrønne striper forblir noen ganger på modne frukter. I følge bildet og beskrivelsen har den tidlige modningsgresskarvarien et tett oransje kjøtt med god smak..

Gresskar Melon F1

I Vesten, hvor gresskar er ekstremt ærverdige, og gartnere har mer enn et dusin varianter av utmerket form og størrelse, kalles et slikt gresskar en delikatesse. Faktisk kjennetegnes en tidlig hybrid av et hardboret gresskar, som modnes på 95-105 dager, ved sin tette masse, høy i sukker og utmerket smak..

Gresskar Melon F1Fruktene av denne gresskarvarianten har en avlang ribbet sylindrisk form, hvit med lyse grønne og oransje striper. På grunn av det elegante utseendet til gresskar og når en vekt på 1–1,5 kg, kan planten dyrkes som et dekorativt gresskar, og, som på bildet, bringe frukt nyttig for kosthold og babymat.

Fra en sterk plante kan du få opptil 12 kg gresskar, som lagres lenge uten å miste egenskapene. Fruktene er konsumert etter matlaging og rå.

Gresskar av Healing -sorten

Gresskar av Healing -sortenMed sin grå, mørkere maskebark og søte knasende oransje kjøtt, fikk dette gresskaret sitt navn av en grunn. I fruktene av gresskarvarianten vist på bildet, i henhold til beskrivelsen, er det mye vitamin E, B1 og B2, karoten, sukkerfiber. Gresskar, klart for høsting 95-110 dager etter spirer, er ikke redd for moderat frost, lagres godt om vinteren og kan brukes både i kulinariske retter og på egen hånd.

Frukten er rund eller flat, overflaten er litt segmentert, glatt. Ved høsting får gresskaret vekt fra 3 til 5 kg, mens en avling på opptil 15 kg hentes fra en busk.

Gresskar Candy

Gresskar CandySmå, veier opptil 2,5 kg, gresskarfrukter, som på bildet, er dekorative, siden de har en lys farge og flere biter modnes på vippene samtidig. Skallen av denne deilige sorten er oransje-rød, med vage mørkegrønne striper og flekker..

Massen er tett, knasende, inneholder opptil 8% sukker, mye askorbinsyre og karoten. Sorten for bordformål har en gjennomsnittlig modningstid. Fruktene anbefales å brukes til tilberedning av sideretter, ulike kulinariske retter og juice, for å bli konsumert fersk, så vel som gresskaret er tørket..

Gresskar Spaghetti

Gresskar SpaghettiEn av de tidligste variantene av gresskar, som på bildet og i beskrivelsen, danner allerede på 65–80 dager avlange ovale frukter med en hard, glatt bark av en gul eller lys kremfarge. Vekten av gresskar overstiger ikke 1–1,2 kg, noe som er praktisk for bruk av frukt.

Uvanlig struktur av gresskarpulp SpaghettiHoved “tiltrekning” av sorten er den uvanlige strukturen av duftende saftig masse med uttalte fibre. Fiberhet øker med varmebehandling, det være seg kokende eller baking. Resultatet er dannelsen av lange, tynne spaghetti-lignende fibre. Gresskar av denne sorten er upretensiøse, kuldebestandige og tåler godt tørre perioder. Selv om sukkerinnholdet i frukten er lavt, er det mye karoten i fruktkjøttet, noe som er viktig for kostholdet..

Gresskar Bush Orange

Gresskar Bush OrangeDenne fruktbare universelle sorten, som gir en høst på 95-105 dager og er egnet for vinteroppbevaring, er velkjent for gartnere i hele landet. Pumpkin Orange Kustovaya ble oppnådd av Kuban -oppdrettere og ansatte i V.N. Vavilov. På kompakte busker dannes runde eller litt sylindriske frukter som veier opptil 5 kg. Barken av gresskar er tynn, nesten uten mønster, læraktig å ta på. Den gule, saftige massen av denne gresskarvarianten er egnet for enhver behandling, tørking og tilberedning av puré og juice.

Gresskar varianter Rossiyanka

Gresskar varianter RossiyankaGresskar -sorten Rossiyanka vil hjelpe gartnere med å få en høst på 85–95 dager. Samtidig er små, porsjonerte frukter av denne typen, som går opp i vekt fra 1,5 til 5 kg, preget av høye diettkvaliteter, blir godt transportert og lagret..

Samtidig, på flere vipper av en plante, 8 glatte dekorative, som på bildet, kan gresskar med en oransje myk bark og en lys kjøttfull indre del modnes. Når den er moden, er fruktkjøttet smuldret, aromatisk, veldig søtt. På grunn av den store tykkelsen på det saftige laget inne i frukten, er det få frø, men sukker er opptil 4,5% av den totale massen.

GresskarregattaHvis vogner, som Askepottens, ikke er laget av gresskar nå, så holdes gresskarregattaer på enorme appelsinfrukter i dag ikke i et eventyr, men i virkeligheten i USA. Kjempe storfrukte gresskar som veier flere hundre kilo er spesielt populære og respekterte her..

Vekten til verdensrekordholderen til dags dato er mer enn 820 kg, men hvis bare noen få klarer å dyrke et slikt gresskar, kan en frukt som veier 50-100 kg, med god omsorg og ernæring, fås i enhver hage. Det er de store oransje fruktene i USA og andre vestlige land som kalles gresskar, og squash kalles gresskar av en annen form og størrelse..

De beste gresskarvarianter – video

Previous Post
Skånsom, upretensiøs “vodokhleb” saltløsning, hjemmepleie
Next Post
Sfaturi utile despre cum să organizezi o grădină pe balcon