15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Melon queen – Charjui melon eller Gulabi

Charjui melon Gulabi eller Charjuy meloner er elsket av alle som smaker et stykke duftende frukt bare én gang. Senmodne zardas, som inkluderer flere varianter av sentralasiatiske slynger, bærer med rette tittelen “dronning av meloner”.

Store, langstrakte eller ovale frukter har en glatt, litt rynket eller ujevn overflate dekket med et tynt nett. Den tette barken, avhengig av variasjon og variasjon, kan være grønn, hvitaktig eller gul i fargen. Massen er tykk, tett med en herlig søtlig smak og uttalt aroma. De fleste gulabi -variantene tilegner seg alle sine kvaliteter bare noen få dager eller uker etter høsting. Takket være denne egenskapen kan meloner lagres nesten til våren og transporteres over lange avstander uten frykt for ødeleggelse eller tap av smak. Meloner er upretensiøse og kan enkelt lagres både suspendert og brettet i hauger.

Som for mange tusen år siden er sentrum for gulabi -dyrking Chardzhui -regionen i Turkmenistan, men populariteten til denne typen meloner er slik at kulturen lett kan sees på meloner i Usbekistan, Kasakhstan, Tadsjikistan og i Sør -Russland, for for eksempel i Astrakhan -regionen. Melonavlere skiller flere varianter av gulabi.

Oransje tur

Oransje tur Sorten ble identifisert av oppdrettere fra det usbekiske forskningsinstituttet for planteproduksjon. Varianter og hybrider av denne kulturen som er populære i dag er også hentet her. Vekstsesongen varer fra 100 til 115 dager. Fruktene av den oransje gulabi melonen er eggformede og veier fra 4 til 5 kg. Melonens overflate er jevn; i noen varianter er en svak inndeling i segmenter synlig nær skjæringen. Barken er tett, orangegul, uten tegn til mønster, men med et grovt maske.

Denne underarten av melon modnes ikke på meloner. Ferskt frukt har en saftig, lav sukkermasse, som endrer egenskapene som følge av modning.

Den spiselige melonen akkumulerer opptil 8,5% sukker, fruktkjøttet blir hvitt, saftig og veldig aromatisk.

Går grønt

Går grøntI motsetning til den oransje, har den grønne sorten små rynker på overflaten, og maskemønsteret er ikke så uttalt. Det tykke, sprø kjøttet til melonen er grønnaktig under huden, og mot midten er det hvitt. Smaksmessig er den ikke dårligere enn den forrige galtypen.

Uskadede frukter i en spesiell kappe kan lagres til neste vår.

Sary-gulyabi

Melon av Sary-gulyabiLangstrakte eggformede meloner av denne typen gjenkjennes lett av et kontinuerlig grovt nett som dekker den glatte overflaten av skallet. Når den modnes, endres fargen på frukten fra gul til oransje. Massen er tykk, viskøs-fibrøs, saftig og veldig søt.

Meloner Alla Hamma

Eggformet frukt kan veie 6-7 kg. Meloner med et knapt synlig maskemønster er lysegule i fargen. På denne bakgrunn er tynne parede, ofte intermitterende striper av en brun-oransje fargetone synlige. Sorten skiller seg ut for sin utmerkede smak, behagelige knasende tekstur og fruktens hvithet, som opptar nesten hele fruktens indre rom..

Video om reglene for valg av moden søt melon

Previous Post
Skånsom, upretensiøs “vodokhleb” saltløsning, hjemmepleie
Next Post
Sfaturi utile despre cum să organizezi o grădină pe balcon