15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når er det bedre å plante frukttrær: smykkearbeidet til gartnere

når er den beste tiden å plante frukttrær Hver bonde drømmer om å ha et mirakeltre i hagen sin, hvor to forskjellige eple- eller pæretrær vil vokse samtidig. For å få en så fantastisk utstilling, er det viktig å finne ut når det er best å plante frukttrær. Som praksis viser, kan dette gjøres om våren, sommeren eller høsten. Det er imidlertid visse forbehold å vurdere..

Når er den beste tiden å plante frukttrær: fra vår til høst

poding frukttre Som “donorer” er det nødvendig å velge trær som har utmerkede kvalitetsegenskaper. Samtidig bør voksne planter bære frukt de siste 2 årene. Stilken velges sunn, uten skader eller skader. Den optimale scionalderen er 1 år. Det grønne kambiet på kuttet av grenene viser hvor ung det er. For å nøyaktig bestemme tidspunktet for poding på frukttrær, er det verdt å kjenne noen av funksjonene ved planteutvikling..

Når du velger en bestand, er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at frukttiden for de utvalgte varianter, så vel som formen på kronen deres, sammenfaller. Samtidig må de være av samme type og med samme veksthastighet..

Vårvaksinasjon eller “Good Morning Nature”

vårpodingOm våren, når alt levende våkner, begynner intensiv sapstrøm i planter. Å være i denne tilstanden, er bestanden en utmerket grobunn for scion. Det anbefales å starte forberedelsen av stiklinger om høsten, når kulturen akkurat er i hvilemodus. Omstendighetene er imidlertid ikke alltid de beste. I dette tilfellet blir de avskåret før begynnelsen av hevelse i nyrene..

For at fremmede vev fra forskjellige planter skal vokse perfekt sammen, anbefales det å klype dem fra mars til juni. I løpet av denne perioden vil den “halvt sovende” scion aktivt vokse til bestanden.

poding av et tre i aprilAvlingssorten vil også avgjøre når man skal plante trær i april. For eksempel regnes begynnelsen av denne måneden som den mest passende tiden for pomsorter. I større grad gjelder dette kvede-, pære- eller epletrær. Den siste perioden for prosedyren er 15. juni.

Den optimale tidspunktet for steinfruktvaksinasjon er fra 20. mars til 10. april. Dette gjelder aprikos, plomme eller kirsebær..

I tillegg skal det bemerkes at lufttemperaturen under arrangementet ikke bør være lavere enn 10˚С, og om natten bør den ikke falle til 0˚С. Grafting av trær i mai er oftest egnet for kirsebær. Likevel bør prosedyren utføres hvis våren kom sent nok. Ellers, i for varmt vær, vil scion ganske enkelt ikke slå rot..

Grafting av trær om sommeren: når varmen ikke er til hinder

sommertransplantasjon av trærDet er mange grunner til at det praktiseres tretransplantasjon om sommeren (video nedenfor). Tid og tidspunkt for poding avhenger i stor grad av værforholdene. Prosedyren bør planlegges for overskyet vær. Det er imidlertid viktig å sørge for at det ikke kommer regn, ellers kan treet svelle. Om sommeren er de passende timene for arrangementet morgen eller kveld. I tillegg, etter en slik inngrep, må bestanden skygges med et spesielt deksel laget av grener..

Dyrking av trær som utføres om sommeren, reduserer veksttiden med nesten et helt år..

tett binding av vaksinasjonsstedetFor å sikre 100% overlevelse av planten, er det nødvendig å kutte av løven sammen med en liten tilførsel av gammel bark. Likevel er det verdt å huske at først til høsten vil gartneren kunne forstå om denne hendelsen var vellykket..

Høsttre poding: hva er risikoen

høst podningPå denne tiden av året forbereder den naturlige verden seg i fred for å gå på vinterhvile. I tillegg er det en hyppig endring i værforholdene. I denne forbindelse faller den optimale tiden for poding av trær om høsten i september eller begynnelsen av oktober. For å planlegge denne smykkevirksomheten må gartneren nøye overvåke lufttemperaturen, den bør ikke falle under 15˚С.

Etter 15-20 oktober begynner alle plantene å forberede seg på overvintring, så saftstrømmen i dem stopper gradvis. Det avhenger nemlig av denne prosessen om to deler av forskjellige planter vil vokse sammen.

Blant annet er det også nødvendig å lære noen hemmeligheter når man skal lage klesklyper på trær..

I de fleste tilfeller avhenger mye av prosedyrens teknikk:

  • for spirende – til 15. september;
  • ved splitting eller ved kopiering – før begynnelsen av oktober;
  • de første høstdagene – i barken.

Bare unge trær tas som grunnstamme for høstpoding. På voksne prøver faller scionens overlevelsesrate lavt.

bark podningSelvfølgelig bør disse vilkårene ikke betraktes som urokkelige, de er på en måte omtrentlige retningslinjer. Faktisk har de sørlige regionene et helt annet klima enn de nordlige, og solfylt vær kan vare mye lenger.

Grafting frukttrær: alle hemmelighetene til prosedyren

vaksinasjonsprosessenI originalen ble denne operasjonen utført på ville trær. De øver også på å bruke gamle eller ødelagte dyrkede planter som en bestand. Disse prøvene er uendelige kilder til ernæring, så vel som veksten av unge scions..

De vaksineres ved hjelp av spesielle enheter:

  • nyrer;
  • grener;
  • stiklinger.

Hver av disse delene er avskåret fra samlingsvarianter, så de bærer alle de forskjellige egenskapene til moderplanten. Dette er bare en av grunnene til at frukttrær er podet. Ved å bruke denne prosedyren kan du også få en dyrket plante med alle dens sortkvaliteter uten å bruke ekstra penger og tid. I tillegg kan du øke frostmotstanden til aprikoser eller plante flere forskjellige varianter samtidig. Noen gartnere bruker denne fremgangsmåten for å lagre skadede prøver. Likevel må du alltid ta hensyn til de listede funksjonene når det er best å plante frukttrær..

Reproduksjon av dyrkede planter med frømetode tillater ikke å bevare alle deres fordeler. Av denne grunn er scion -metoden populær blant gartnere..

Mestring av hagekirurgi: kopulering og spiring

enkel kopieringUavhengig av hvilke vilkår for poding frukttrær bonden velger, må han ordentlig gjennomføre selve arrangementet.

I hagebruk er det tre metoder for poding av avlinger:

  1. Enkel kopiering. Scion og grunnstammen kuttes i en spiss vinkel. Tykkelsen på hver av disse grenene må være den samme.
  2. Forbedret kopiering. Det lange snittet for hver skjæring er visuelt delt inn i 3 deler. Deretter lages et langsgående snitt fra kanten til en dybde på 10-12 mm. De resulterende delene er koblet i henhold til prinsippet om gåter.forbedret kopiering
  3. Spirende. En knopp / øye i form av en båt (lengde – 2-3 cm) er kuttet fra modertreet. Et bark -snitt gjøres på grunnstammen i form av bokstaven “T”. Scion legges i den resulterende “lommen” og lukkes.spirende

Etter en slik kirurgisk operasjon må du koble scion og grunnstammen så tett som mulig. For å forhindre at de går i oppløsning må vaksinasjonsstedet være tett bandasjert. I dette tilfellet kan du bruke elektrisk tape eller en stripe fra en plastpose. Det anbefales å vri den på hver sving som gjøres.

Alle åpne deler av anlegget skal smøres med hagelakk. Dette vil bidra til å beskytte avlingen mot mange sykdommer..

Det er også en enklere måte å podde trær – i splitt. For å gjøre dette må du kutte stubben i riktig vinkel og lage et tverrsnitt i midten. Det er nødvendig å sette en kile inn i den for å fritt sette de avisolerte grenene, som det er 5 knopper på, inn i hullet. Deretter trekkes holderen ut, og bagasjerommet bindes. Snittet er behandlet med hageplass.

For å lære mer om når det er best å plante frukttrær, vil en gartners vanlige observasjon hjelpe. For å gjøre dette må du nøye overvåke hvordan scion føles, fordi hver type kultur har sine egne egenskaper. Videre er klimaforholdene i hvert område også forskjellige..

To varianter på en koffert – video

Previous Post
Velge de beste gnagerdrepende midler for gnagerkontroll
Next Post
Plantarea și îngrijirea unui măr columnar