15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Februar er riktig tid for hyggelige problemer i drivhuset

drivhus under snøen Hardtarbeidende bønder prøver å ikke gå glipp av muligheten til å forberede seg på den nye hagesesongen. Når et nytt blad dukker opp i kalenderen med ordet februar, er det på tide å tenke på drivhuset. La den kalde vinden fortsatt blåse og blåse ute, men tiden løper ubønnhørlig fremover. Først etter 28 dager kommer våren og spør: “Er drivhuset og sengene klare? Hva gjorde gartneren den siste vintermåneden? ” Det er bra når jobben er gjort, og du ikke skammer deg over å vise hendene dine. Og returen vil ikke la seg vente lenge.

Reparasjon og klargjøring av drivhus på en sommerhytte

vi sjekker og reparerer drivhuset Før du begynner å så planter i drivhuset, i februar, undersøker gartnere nøye strukturen for å fikse eventuelle problemer. Om vinteren bryter vindstøt ofte av filmen og gjør den til småbiter. Som følge av alvorlig frost er glassstrukturer skadet. Og på grunn av gnagere mister interne støtter stabilitet.

Når du reparerer det ytre belegget, må du fjerne restene av filmen forsiktig og erstatte den med en ny. Sprukket glass på strukturen endres på samme måte. Slike takarbeider utføres på en fin vinterdag, når det ikke faller nedbør på hodet ditt. I områder hvor det er mye snø i februar, er regelmessig rengjøring av drivhuset uunnværlig for at taket ikke skal bryte under vekten..

drivhusarbeid i februarDet hender at i dvaleperioden gjorde irriterende gnagere en “grøft” i drivhuset og støttene vippet litt. Det er veldig viktig å styrke dem i tide slik at ikke hele strukturen lider. Februar er riktig tidspunkt for å starte internt arbeid i drivhuset:

 1. Rengjøring. Hvis ugress eller jordstengler av fjorårets avlinger blir liggende i bedene, blir de tatt ut på gaten. Den indre delen av belegget rengjøres for smuss ved vask fra begge sider.rengjøring av senger fra ugress
 2. Desinfeksjon. En effektiv måte å bekjempe skadedyr på er svovelbomber. Hvis du vil bruke den klassiske metoden, er en slaked lime løsning egnet. Den tilberedes i henhold til følgende andel: 3 kg kalk pluss 0,5 kg kobbersulfat tas for 10 liter vann. Bland alt grundig. Den resulterende blandingen brukes til å behandle taket, veggene og rammen til drivhuset..desinfeksjon i drivhuset
 3. Forbedring av kvaliteten på jordens fruktbarhet. For å forbedre jordens fruktbarhet må den endres regelmessig. I februar fjerner gartnere matjorden og erstatter den med en kjøpt..forbedre sammensetningen av jorda

Hvis det ikke er mulig å kjøpe jord av høy kvalitet til drivhuset, kan du forberede det selv. For å gjøre dette, bland sand med torvjord, tilsett torv nøytralisert med kalk og humus til blandingen.

Etter å ha fullført slikt arbeid i februar, kan vi trygt si at drivhuset er klart for å dyrke en ny avling..

Jobber i sengene den siste vintermåneden

dyrking av frøplanter i minisengerNoen tenker kanskje: “Hva slags arbeid i sengene om vinteren?” Men sommerboere vet hva dette handler om. Det er på tide å begynne å dyrke frøplanter i kunstige senger innendørs.

plante frø i torvtabletterSiden solen skinner lysere i februar og dagen er litt lengre, begynner gartnere å dyrke frøplanter. Frø av kål, tidlige varianter av tomater og agurker legges i de tilberedte sengene. Du kan så persille og dill.

Avhengig av de lokale klimaforholdene, bør grønnsaksavlinger såes, med tanke på plantingen i åpen mark. Som et resultat vil frøplantene ikke vokse opp, noe som påvirker avlingsutbyttet..

Når du sår frø av tidlige grønnsaksavlinger i bedene, bør følgende operasjoner utføres:

 • dekk sådd frø med et halvt centimeter høyt sandlag;
 • vann forsiktig;
 • dekk sengene med folie eller glass;
 • når skudd vises, fjernes dekselet;
 • sette beholdere på et godt opplyst sted;
 • holde temperaturen i rommet minst 18 grader;
 • forsterkede frøplanter dykker i separate beholdere.

plukke frøplanterFrøplanter som vokser på denne måten, sådd i februar, slår godt rot i det åpne feltet..

Innkjøp av plantemateriale

kontroll av plantematerialeNår bakken fortsatt hviler under snøen, er det på tide å tenke på den fremtidige høsten. Tross alt er det i februar at frø vises på salg. For selgere er dette selvfølgelig en gylden tid, og for gartnere – et seriøst spill med roulette. Enten vant du, eller så satt du igjen med ingenting. Det er viktig å huske noen tips for å gjøre det riktige frøvalget. Plantemateriale bør være:

 • i sin rene form;
 • samme størrelse;
 • uten jordblandinger;
 • noen dufttyper (gulrøtter eller løk).

kjøp av kvalitetsfrøOftest selges frø i forseglet emballasje, noe som gjør det vanskelig å kontrollere kvaliteten. Det er fortsatt noen ting som kan gjøres. Etter å ha følt nøye på innholdet i posen, er det lett å legge merke til rusk eller jordklumper i den. Gni du gulrotfrøene lett, vil det dukke opp en delikat aroma. Dette indikerer plantematerialets friskhet..

I tillegg er det tilrådelig å kjøpe frø i spesialforretninger med godt omdømme. Ikke forsøm også informasjonen som er trykt på pakken. Før du kjøper et produkt, bør du lese nøye om den foreslåtte sorten og antall frø i en pakke.. ta vare på de første skuddeneNår du skal plante og høste dem. Forsiktighet i denne saken gjør aldri vondt. Tross alt er det ikke for ingenting det sies – “hva en mann sår, det skal han også høste” i sitt felt. Så la oss så frø i fruktbart land og samle rikelig høst.

Når du velger frø, er det nesten umulig å si sikkert om de vil spire eller ikke. Derfor må du være forberedt på ethvert resultat..

Forbereder drivhuset for den nye sesongen – video

Previous Post
Hvor kan du dyrke Veneta potetsort og etter hvor mange dager høsten høstes
Next Post
Regulile de combatere a dăunătorilor din instrucțiunile de utilizare a acaricidului Vertimek