15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bladlus på roser – hvordan bli kvitt raskt?

Det første utseendet på bladlus på roser faller sammen med perioden med stebarn på tomater og piler på hvitløk. Derfor er begge disse grønnsakene ypperlige råvarer for fremstilling av bladlusmiddel. Det er nok å fylle den grønne massen med vann og insistere i 24 timer, deretter sile og behandle rosene med den resulterende infusjonen.

Bladlus suger saften fra roser, som et resultat av at buskene som er påvirket av bladlus tørker ut i mangel av omsorg. De er lette å kjenne igjen. De ser slik ut:

bladlus på en rosenknopp

Hvordan håndtere bladlus på roser?

Det er kjemisk behandling med forskjellige kjemikalier, folkemetoder for behandling av skadedyr og mekanisk rengjøring fra bladlus. Hver metode har sin egen effektivitet og teknologi for å påvirke skadedyr. Derfor, når du velger hva du skal spraye på roser med bladlus, bør det gis metoden at minst av alt har en negativ effekt på veksten og utviklingen av roser..

Les også artikkelen: Intavir bruksanvisning!

Mekanisk avhending av bladlus

Den enkleste og mest ufarlige måten å fjerne bladlus på. Det anbefales å bruke det ved det første bladbladet. Det er nok å bruke hansker designet for hagearbeid og knuse bladlusene med fingrene. Ingenting ekkelt og komplisert med elendigemarihøner spiser bladlus ingen opprydding. Dette er bare en enkel skadedyrsbekjempelse for roser. Bladlus er et så lite insekt at en haug med disse skadedyrene i håndflatene dine ikke kan skilles fra vanlig skitt og støv..

Bladlus vaskes lett av med en vannstrøm fra en slange. Hun er fysisk så hjelpeløs at hun forlater når hun vanner. Det er viktig her å være forsiktig så du ikke bryter buskene. Vasket bladlus spises vanligvis av hageinsekter, ettersom de er mat av andre insekter (veps, edderkopper, marihøner).

Bladlus bør vaskes av flere dager på rad for å vaske bort de nylig dukkede insektene fra eggene. Du kan ofte se marihøner eller fugler på rosenbusker. I ingen tilfelle skal du kjøre dem bort, siden det er de som spiser bladlusene, mens du redder plantene fra skade..

De mest effektive bladlusmidlene inkluderer:

 • Infusjon av potetblad.

  Hell 0,5 kg hakkede topper med kokende vann (5 l), la stå i 48 timer, sil, tilsett 50 g vaskesåpe. Spray rosenbusker påvirket av bladlus tre ganger med en pause i uken.

 • Infusjon av hvitløksfedd.

  Hell hakkede skrelle hvitløksfedd (ca. 100 g) med kaldt vann (3 liter), la stå i 3 timer. Sil deretter det resulterende produktet, tilsett ytterligere 3 liter vann, bland jevnt og behandle rosene. Spray en gang i uken i to måneder med ukentlige mellomrom.

 • Tobakksbuljong.

  Hell tobakk (400 g) med vann (9 l). Kok i en halv time, la stå i 2 dager, sil gjennom osteklut. Løs 40 g vaskesåpe (helst grønn) i en liter vann, bland med den tilberedte tobakksbuljongen. Spray plantene. Slik behandling bør utføres etter behov..

 • Tomat-hvitløk (løk) infusjon.

  Pass gjennom en kjøttkvern 400 g tomatblader og 300 g hvitløk eller løk. Hell blandingen med tre liter vann, la stå i 6-8 timer, sil, øk væskevolumet til 10 liter, tilsett 40 g revet vaskesåpe og spray rosene. Prosedyren bør bare gjentas under skadedyrs nye utseende..

 • Løkskall vil også hjelpe til med å takle bladlus.. Det må helles med varmt vann, insisteres i en dag og buskene må behandles..

Mekanisk avhending av bladlus er bare bra ved hyppige undersøkelser av planter og tidlig påvisning av lesjoner..

Hvordan bli kvitt bladlus på roser ved hjelp av folkemedisiner?

morgenfruer med roserEkte gartnere har mange triks for hvordan de skal håndtere bladlus på roser. Med deres hjelp kan roser dyrkes forsiktig og beskytte planter mot skadedyr. Den vanligste måten å bekjempe bladlus på er å beskytte roser med andre planter, som ringblomster. Den spesifikke skarpe lukten av morgenfruer plantet rundt rosebusker avviser bladlus og beskytter roser mot skade og sykdom.

Såpeløsning er også populær i kampen mot bladlus. De bør behandle roser så snart de minste tegn på angrep først dukker opp. Det er veldig enkelt å forberede en slik løsning. Legg en bar med vaskesåpe i en bøtte med vann slik at såpen løses opp og vannet blir såpevann. For den raskeste oppløsningen av såpe i vann, anbefales det først å rive den. Den tilberedte løsningen må helles i sprøyten, og hele overflaten av buskene må behandles, og vær spesielt oppmerksom på de berørte områdene..

Hvis rosenbusker er tett dekket med bladlus, er det nødvendig å skylle bladene, grenene og blomstrende knopper grundig med såpevann. For å gjøre jobben enklere, dypp planten forsiktig i en bøtte med såpevann. Denne behandlingsmetoden vil spare roser fra skadedyr uten å forårsake noen skade. Den eneste advarselen er å være forsiktig ved håndtering for ikke å bryte plantens stilker..

For å kvitte seg med bladlus på roser ved hjelp av folkemedisiner, er det best å bruke infusjoner fra potetplater, unge skudd av hvitløk, løkskaller, tomatplater, malurt. For matlaging er det nok å insistere på at råvarene oversvømmet med vann i minst en dag, og deretter spraye rosene.

Bladlus kjemikalier

Du bør kvitte deg med bladlus ved hjelp av kjemikalier bare hvis folkemedisiner og mekanisk rengjøring ikke har gitt positive resultater. Før du drysser roser med bladlus, må du kjøpe sertifiserte insektmidler. Det er lurt å gjøre dette i spesielle hagebutikker..

Når du velger et passende middel for bladlus, er det bedre å foretrekke preparater som indikerer at de er egnet spesielt for roser.

aktara insektmiddelDe best påviste kjemikaliene for bladlus er:

 • Kinmix;
 • “Beslutninger”;
 • “Gnist”;
 • Intavir;
 • Fitoverm;
 • “Aktara”.

Ikke glem at bruk av sterke kjemikalier kan skade både skadedyrene selv og plantene og andre ufarlige hageboende. Det er best å foretrekke mer skånsomme metoder for å håndtere bladlus..

Det er viktig for blomsteroppdrettere å følge følgende regel: gå rundt blomsterbedene hver dag, inspiser rosehagene, ta vare på plantene etter behov, inspiser dem regelmessig for bladlusskader.

Friske, intakte roser, som det utføres konstant omsorg for og regelmessige tiltak mot skadedyr, ser slik ut:

Ulemper ved kjemisk behandling

I hagetomter anbefales det ikke å bruke kjemikalier for å bekjempe bladlus, siden etter behandling:

 • det blir umulig å bruke rosenblad til kosmetiske og kulinariske formål;
 • insektmidlene som brukes er farlige for frukt og grønnsaker som vokser i nærheten;
 • skadedyr blir vant til stoffene og blir immun.

Det er mer tilrådelig å bruke miljøvennlige midler for behandling av roser, endre dem periodisk og skifte dem.

Video: hva du skal gjøre mot bladlus på roser?

Previous Post
Safran fordeler og bruksområder – en dyr skjønnhetsformel
Next Post
Fotografie și descrierea soiurilor de cireșe de pâslă