15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det er viktig å vite hvorfor bladene på epletreet blir svarte og tørre

Fruktende eplehage Det er vanskelig å forestille seg at et epletre ikke vokser på et stykke land, selv et lite. Hvis det er et frukttrærvennlig område, blir eplehager en inntektskilde. Men uansett hvor dette vakre treet vokser, kan sykdommer overhale det. Hvorfor blir epletreets blader svarte og tørre, hvorfor treet tørker og hva de skal gjøre – spørsmål som det er svar på.

Profylakse

Forebygging av epletrær mot sykdommer

Hagen tiltrekker seg bare øyne, vekker beundring når den er sunn. Og det faktum at det er lettere å forhindre en sykdom enn å kurere den, gjelder ikke bare for en person, men også for hans grønne venner. Fra begynnelsen av epledyrking må du kontrollere utviklingen.

Når du kjøper en frøplante, bør du sørge for at rotsystemet er godt utviklet og det ikke er muggflekker på røttene, overflatefargen er jevn. Vaksinasjonsstedet er merkbart. Stammen har en jevn farge, barken er ikke skadet. Rengjøring av bladene på falne trær om høsten forhindrer spredning av sporer og andre infeksjoner, det er best å brenne høsthagebladene, og deretter bruke asken som gjødsel.

Trimme og forme kronen bør bare utføres med et desinfisert instrument, og sårene skal umiddelbart lukkes for infeksjon. Et bilde av en epletrebladsykdom og behandling av dem viser faren for manglende overholdelse av hygienekrav. På våren bør to soppdrepende behandlinger utføres med hevelse i knoppene og langs en grønn kjegle. For modne trær er rettidig fôring, mulking av stamcirkelen nødvendig.

Treet vil forbli sunt bare med riktig pleie og vil glede seg over dekorativitet og høst. Streng overholdelse av landbruksteknologi er nøkkelen til en sunn hage.

Hvis alle tiltakene er fullført, kan epletreet bli sykt i sjeldne, spesielt ugunstige år. Hvis du kjenner tegn på sykdommen, kan du ved undersøkelse forstå årsaken til gulvingen av løvet på epletreet.

Sykdommer i epletrær

TrebladssykdomEpletreet får næringen fra røttene og bladene. Derfor vil sykdommen til en hvilken som helst del av treet, hvis det ikke behandles, føre til døden. Hvorfor epletreet tørker og hva du skal gjøre kan fastslås på stedet. Det er forskjellige sykdommer som overføres:

  • tvister;
  • bakterie;
  • virus.

Skorpe

Skabbinfisert treOm våren, etter at de unge bladene blomstrer, vil utseendet på oljeaktige flekker på det unge løvet bli merkbart. Det er en skorpe på et epletre. Over tid er flekkene på toppen dekket med et fløyelsbelegg, så blir hele platen brun. Det er derfor epletreet blader ikke bare svarte og tørker ut på sommerens høyde, men også fruktene påvirkes av sykdom og blir uegnet til mat..

Frukt av et skorpeinfisert treSkabb er en soppsykdom. Sporene overvintrer på fjorårets løvverk og trenger inn i planten langs en grønn kjegle fra det øyeblikket de unge bladene dukker opp. Langsom bladåpning og varmt regnvær blir en forutsetning for implementering. Under slike forhold spirer de innebygde sporer og danner et mycel. Skabb blir oftere påvirket av gamle trær med en tykkere, dårlig ventilert krone. Etter å ha utviklet seg, ødelegger sykdommen først og fremst bladene, de blir svarte og faller av. Frukt er stygg eller faller av etter å ha blitt satt.

Bekjempelse av soppsykdommer består i å følge landbrukspraksis, gjentatt sprøyting med kobberbaserte soppdrepende midler eller deres erstatninger. Alle behandlinger stoppes 3 uker før høsting.

Rust

BladrustEn annen formidabel sykdom av soppart er rust. Denne sykdommen manifesterer seg etter blomstring av epletreet. Oransje flekker vises på bladene på treet på toppen av tallerkenen. Det er svarte prikker på flekkene, under dem er det sporesekker som åpner og skyter sporer. Den nedre delen av bladet får også en gul flekk på dette tidspunktet. I fremtiden utvikler sykdommen seg, som vist på bildet. Apple blad sykdommer og behandling av dem en prosess som krever tålmodighet.

I tillegg til blader påvirker rust i en forsømt tilstand fruktene og grenene på treet. Opprinnelig utvikler soppen seg på en enebær, og senere, etter overvintring på planteavfall, faller den på et blad av et tre..

Derfor må einer i hagen behandles mot soppsykdommer, ofte til og med uten synlige tegn på rust.

Behandling er påkrevdRust kan forårsake gult løvverk i epletrær. Det fører også til at frukt faller og sprekk i barken på stammen. Ved det første tegn på rust begynner de å bekjempe det. Alle infiserte blader, skudd og frukt fjernes umiddelbart. Grenene er kuttet noen få centimeter under infeksjonsstedet. Sprøyting utføres med et av stoffene:

  • basert på kobber – kuproksat, oksyklorid, kobbersulfat 1%;
  • Zineba -løsning 0,4%;
  • Topaz, Vectra.

Behandlingen gjentas med intervaller på 2 uker til slutten av sesongen.

For å forhindre denne formidable og vanskelige å fjerne soppsykdommen, bør en rekke regler følges:

  • det er umulig å tillate nabolaget av nåletrær og frukttrær i umiddelbar nærhet;
  • tidlig på våren, før sapstrømmen starter, finn de berørte områdene, rengjør dem til sunt tre, behandl med en sterk løsning av kobbersulfat 5 gram i et halvt glass kokende vann (5%);
  • strøk med hagelakk eller spesiell kitt, og gjenta deretter behandlingen med soppdrepende midler for å forebygge.

Jeg ønsker deg rik høst og en sunn hage! Les hvorfor bladene på epletreet blir gule!

Video om beskyttelse av epletrær mot sykdommer og skadedyr

Previous Post
Safran fordeler og bruksområder – en dyr skjønnhetsformel
Next Post
Fotografie și descrierea soiurilor de cireșe de pâslă