15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskrivelse av stoffet Actellik og bruksanvisning

aktell insektmiddel Actellic er et kjemisk preparat for plantebekjempelse. Den brukes i landbruks- og prydavlinger. Det er et insektoacaricid som er effektivt mot insekter og midd. Det dreper ikke bare skadedyr, men skaper også en langvarig beskyttelse mot utseendet deres i fremtiden..

Actellic mot skadedyr

aktellisk mot insekter og midd Actellic er et insektmiddel og acaricid fra organofosforgruppen. Den aktive ingrediensen er pirimifos-metyl, supplert med hjelpekomponenter for å øke eksponeringsvarigheten.

Actellic er ikke vanedannende hos insekter og flått. Men med en sterk infeksjon, anbefales det å bruke den i kombinasjon med andre insektmidler og akaricider for å forbedre resultatet. Den kan kombineres med alle plantebehandlingsprodukter, bortsett fra Borodos -væske..

Av interaksjonen med skadedyr er Actellik et ikke-systemisk kontakt-tarmmiddel. For død av insekter og flått må den komme på kroppen. Insektoakaricid trenger inn i kroppen gjennom huden og fordøyelseskanalen, og stopper deretter nervesystemet.

Les også en artikkel om temaet: Aktara – bruksanvisning for innendørs planter!

Positive egenskaper ved Actellik:

  1. Rask handling. Død av skadedyr skjer i løpet av få minutter eller et par timer – dette påvirkes av insekttypen, så vel som klimatiske forhold.
  2. Langsiktig beskyttelse. Ved behandling av pryd- og grønnsaksavlinger med Aktellik varer det 2 uker.
  3. Allsidighet: effektiv mot bladlus, insekter, flått, hvitfluer, etc..
  4. Skader ikke planter og menneskers helse når de brukes riktig.

Produktet produseres i form av et pulver eller ampuller for fremstilling av en arbeidsløsning, sjeldnere – en emulsjon.

Søknadsmodus

behandling av planter med actellikLegemidlet brukes ved sprøyting eller tørking av planteblader. For å gjøre dette, bruk en sprayflaske eller en vanlig svamp. Det vil ikke være overflødig å kaste jord – insekter gjemmer seg ofte i det.

Produktet er giftig for mennesker, og prosedyren må utføres utendørs. Actellic brukes ofte til innendørs planter: i dette tilfellet er det nødvendig å ta krukkene utenfor slik at rommet ikke fylles med kjemiske røyk.

Effektiviteten til Actellik øker ved en lufttemperatur på 23-25 ​​° C, derfor anbefales det å behandle det på varme dager, hvis det er mulig. Luftfuktighet på 60% eller mer har en positiv effekt.

actellic for innendørs planterDen beste tiden for behandling er morgen og kveld, når det ikke er sterke solstråler og vind. Det er bedre å velge overskyet vær, men uten regn – stoffet virker i 4-6 timer, og nedbør i denne perioden kan føre til en reduksjon i effekten.

Forberedelse av løsningen

actellic for agurkerAll nødvendig og viktig informasjon for lesing er i instruksjonene til Actellik. De vanligste formene for stoffet som brukes i hagebruk og blomsterbruk er ampuller og fuktbart pulver i poser. Volumet av stoffet i dem er 2 ml. De må blandes grundig i 2 liter vann..

Hvis skadedyrsangrepet er omfattende, kan konsentrasjonen av løsningen dobles: 2 ml per 1 liter vann.

Påføringshastigheten avhenger av to faktorer: kultur og vekstbetingelser for planter (tall er gitt for 10 m2):

  • bæravlinger dyrket for bladlus, fjær, møll og andre – 1,5 liter;
  • agurker, grønnsaker fra Solanaceae -familien (eggplanter, paprika, tomater) – 2 liter for åpen bakke og 1 liter for innendørs;
  • prydplanter – 2 liter for åpen mark og 1 liter for innendørs dyrking;
  • kål, gulrøtter – 1 l;
  • fersken, irga, kaprifol – fra 2 til 5 liter per tre eller busk.

Bare en tilberedt løsning kan brukes til prosessanlegg. Når du bruker den på grønnsak-, bær- og fruktavlinger, må du huske det: det må være en måned til før høsten, ellers er det stor sannsynlighet for at grønnsaker og frukt vil være giftige og kan forårsake forgiftning. Av samme grunn brukes stoffet ikke mer enn 2 ganger på 1 år. Den optimale tiden mellom behandlingene er 2 uker. I løpet av denne tiden vil nye individer få tid til å dukke opp fra eggene som er lagt av skadedyr..

Sikkerhetstiltak

vi bruker personlig verneutstyrBruksanvisningen til Actellik indikerer at den aktive ingrediensen tilhører den andre fareklassen. Dette betyr at når den kommer inn i menneskekroppen, har den en toksisk effekt..

Derfor, når du bruker stoffet, er det nødvendig å observere sikkerhetstiltak: bruk gummihansker, og fortrinnsvis respirator og vernebriller. Det er ikke tillatt å sprøyte løsningen mot vinden: på denne måten kommer den inn i luftveiene. For behandling av husplanter anbefales det å erstatte Actellik med analoger med mindre toksisitet: for eksempel “Fitoverm”.

Produktet lagres ved temperaturer mellom -10 ° C og 35 ° C. Den skal være plassert på et sted som er vanskelig å nå for barn og dyr, så vel som borte fra brannkilder..

Actellic er et effektivt insektmiddel som dreper de fleste insekt skadedyr og flått. For at produktet skal fungere og ikke skade helsen, er det viktig å følge bruksanvisningen..

Hvordan oppløse actellik – video

Previous Post
Safran fordeler og bruksområder – en dyr skjønnhetsformel
Next Post
Fotografie și descrierea soiurilor de cireșe de pâslă