15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tomatsorter som er motstandsdyktige mot sen rødme – dette er viktig

tomater infisert med sen rødme Sen rødme er en av de farligste sykdommene som nattskjermer er utsatt for. Phytophthora på tomater er en av hovedårsakene til at tomatavlingen dør på steder med et fuktig og / eller kjølig klima. Sammenhengen mellom luftfuktighet og utseendet på brune flekker på planter og frukter er så åpenbar at ikke altfor utdannede oppdrettere snakker om “skadelige” tåker og “giftige” regn, selv om disse klimafenomenene bare øker fuktigheten og dermed bidrar til vekst av soppen. Det er også en betydelig økning i antall syke planter etter et kraftig temperaturfall..

tomater med sen rødmeI lang tid ble det antatt at mycel (mycel) av soppen Phytophthora infestans overvintrer hovedsakelig på potetknoller, og tomater er infisert fra infiserte potetplanter, men dette viste seg å være feil. Soppsporer er veldig frostbestandige, og derfor kan de til og med forurense jorda, for ikke å snakke om planteavfall og frø som er lagret på et varmt sted. Og hvis det er ganske realistisk å behandle frøene før planting, vil det være ekstremt vanskelig å utrydde alle smittefokus i jorda og strukturen i drivhusene..

Derfor vekker tomatsorter som er motstandsdyktige mot sen rødme den sterkeste interessen blant alle som er involvert i dyrking av denne avlingen, både for husholdningsbehov og i industriell skala..

sen rødmeSelvfølgelig kan forskjellige varianter anbefales for visse områder og vekstforhold..

Så for eksempel anbefales varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme i Ukraina annet enn et sted i nærheten av Kaluga eller i Ural. Dette skyldes den forskjellige sammensetningen av jordsmonn og betydelige forskjeller i klimatiske forhold..

Hvis en sommer som er for kort og kjølig krever dyrking av tomater i drivhus, kan det være verdt å gi preferanse til hybridsorter laget spesielt for dyrking under slike forhold..

Hva er de?

Det skal bemerkes at tidlige modningssorter av tomater ofte tilbys som senblåsbestandige varianter..

Dette skyldes det faktum at jo lenger busken lever, desto mer har den, for det første faren for å bli smittet, og for det andre vil den tåle flere temperatur- og fuktighetsendringer som provoserer utviklingen av sykdommen.

tomater med sen rødmeSå for eksempel, i mange regioner med middels og høy luftfuktighet, fra slutten av juli, blir det ekstremt vanskelig å beskytte tomater mot senblussykdom. Dessuten blir varianter som er posisjonert som vedvarende, bare syke en uke senere eller blir syke mindre uttalte. Men dessverre påvirker tilstedeværelsen av infeksjon fortsatt sikkerheten til avlingen. Noen av fruktene har ikke tid til å modnes, og de modne ødelegger for fort..

Likevel gir voksende resistente varianter fortsatt en håndgripelig effekt, men det er noen ganger nødvendig å avgjøre hvilke som er veldig gode for spesifikke forhold..

Noen år etter år gir preferanse til sorten Bobkat, Cameo, Sun Fighter, De-Barao, White fylling 241, Moskvich, Morkovny, Moskva lys, Otradny, lille prins, noen er tvunget til å plante hovedsakelig tidlig modningshybrider, med fokus på at planter får tid til å høste før sykdommen.

Varianter: Arktisk rose og Moskva lys

Tomatsorter som er motstandsdyktige mot sen rødme i Moskva -regionen inkluderer:

 • Dverg. Den tilhører tidlig modne varianter, beregnet på åpen mark.
 • Alpatieva 905 A. Designet for å vokse i det åpne feltet.
 • Budenovka. Refererer til middels tidlige varianter, beregnet for dyrking både under et filmskjerm og i det åpne feltet.
 • De Barao. Sen modning fruktbar sort med god smak og tekniske kvaliteter.
 • De Barao er svart. Sen modning fruktbar nyanse-tolerant variant beregnet for dyrking under filmen og i det åpne feltet.
 • Lærke F1. En tidlig modningshybridsort med god fruktinnstilling, smak og tekniske kvaliteter.
 • Dubok (Dubrava). En tidlig modning med høy avkastning som er beregnet på dyrking i åpen mark.
 • La la fa F1. Hybrid midtsesong, bra for alle typer bruk.
 • Union 8 F1. Hybrid tidlig modningssort. Passer for dyrking utendørs og drivhus.
 • Snøstorm. En mellomsesong med god produktivitet og økt kuldebestandighet, beregnet på dyrking utendørs.
 • Tsar Peter. En kaldresistent variant i midten av sesongen, ganske motstandsdyktig mot mange sykdommer. Populær blant sommerboere, vokst både i det åpne feltet og i drivhus.

Hybrider eller ikke-hybrider, importerte eller innenlandske?

Mange amatører planteoppdrettere setter pris på hybrid nederlandske varianter når det gjelder motstand mot sen rødme, men dyrking av grønnsaker for seg selv, de samme sommerboerne kjenner også igjen den ganske lave smaken av “nederlenderne”. Likevel viser husholdningsvarianter tilpasset lokale forhold og valgt for resistens mot sykdommer å være mer attraktive – det er flere muligheter til å finne din egen versjon, samtidig velsmakende og produktiv.

Generelt er de mest vellykkede varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme i Moskva-regionen enten kuldebestandige eller tidlig modne varianter, noe som ikke er overraskende, gitt klimaets særegenheter..

I enda flere “ikke varme” regioner verdsettes undersize varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme. Dette skyldes det faktum at opprinnelig lave planter er mye lettere å dekke fra plutselige frost, fordi et drivhus ikke alltid er det beste alternativet, tomater “elsker” ventilerte senger og bærer frukt mer produktivt på dem, uavhengig av sorten.

Du kan liste opp flere innenlandske lavvoksende varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme:

 • Dverg.
 • Langt nord.
 • Alaska.
 • Polar tidlig modning.
 • Snøklokke.
 • Bullfinch.
 • Rose of Wind.
 • Sub-arktisk.
 • Snøfortelling.
 • Yamal.
 • Taimyr.

Siden det er lett å forstå fra navnene, ble de fleste av dem laget spesielt for en kjølig og kort sommer og i det minste delvis dyrking under en film eller i et drivhus. Derfor har disse sortene kanskje ikke spesielt høye avlinger, og ikke alle er gode for langtidstransport. Men dette kompenseres perfekt av anstendig smak og evnen til å dyrke tomater på steder der det ble ansett som umulig for noen tiår siden..

Video: varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme

Previous Post
Dyspepsi hos nyfødte kalver
Next Post
Fitosporină-M biofungicidă sigură pentru protecția plantelor