15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips om hvordan du kan ta vare på bringebær

omsorg Hvilken rekke bringebær som skal plantes i sommerhuset, bestemmer alle selv. Noen mennesker liker tradisjonelle bringebær med små bær. Andre foretrekker å dyrke store frukter. Og atter andre ble bare forelsket i remontanten bringebær og kan ikke forestille seg siden deres uten den. Vi anbefaler å dyrke forskjellige bær, fordi omsorgen for alle varianter av bringebær er nesten den samme. Hvis du vil glede familien din med en rikelig høst av velduftende medisinske bær, start med riktig planting og gi tilstrekkelig ernæring for de plantede plantene..

Se også artikkelen: hvordan beskjære bringebær om våren for en god høst?

bringebær etter god pleie

Bringebærmat

Plantenæring er kunstig og naturlig. Vi trenger sunne, naturlige, smakfulle bær, så det er ingen vits i å vurdere kunstig ernæring. Når vi dyrker bringebær, vil vi fokusere på naturlig aktiv og passiv ernæring..

 • Aktiv ernæring – plantens forbruk av resultatet av vital aktivitet av jordorm, mikroorganismer, sopp. For å gi næringsstoffer i riktig mengde, må sommerboeren kappe sengene.
 • Passiv fôring er god jord der bringebær skal plantes. Planter fra chernozem får utmerket passiv ernæring. En sommerboer trenger bare å skape og opprettholde et godt mikroklima i sengene sine. Å gi bringebær naturlig næring vil hjelpe deg med å få en støtende avling år etter år.

Eksperter gir råd om omsorg for bringebær, og bemerker at ormer, mikroorganismer, sopp og mulching vil bidra til å øke utbyttet av din favoritt plantesort..

Vi starter mulching, og naturen vil gjøre resten:

 • Såing av grønn gjødsel i bringebærbed vil bidra til å gjøre jorden løs.
 • Planting av frøplanter kan utføres i alle retninger. Denne tilnærmingen vil ikke påvirke utbyttet i det hele tatt..
 • Forberedelse av bringebærgrav. Dybden må være minst 40 cm.
 • For en løpemeter blir 2 bøtter kompost og 1 liter aske introdusert.
 • Planting av frøplanter i henhold til ordningen.
 • Hell 2 liter vann på hver busk.

Disse aktivitetene vil hjelpe deg med å få stor vekst det første året. Påfør den første toppdressingen før 10. mai, og deretter etter 2 uker i sekundet og med samme intervall en tredje. I resterende bringebær blir den gamle skuddet avskåret så snart de unge vokser minst 40 cm. Det vil ikke være frukt i plantingsåret, men høsten de påfølgende årene vil overraske deg.

Plante bringebærplanter

bringebærgravVi tilbereder mat til bringebær fra kjøkkenavfall, samler dem i en tønne eller en komposterhaug for forfall. Det anbefales å plante bringebær når det er ferdig kompost og treaske. Vi lager merker på de forberedte sengene. Avstanden mellom radene er ikke mindre enn 1,5 m, og vi planter buskene med et trinn på 0,7 m. Løsne jorda med en pitchfork, dryss med aske, tilsett kompost og bland. Frøplanten plantes på en slik måte at den første knoppen fra roten er 3 cm under bakkenivå.Vi mulker jorden rundt rotsystemet.

Tips for bringebærpleie

beskjæring av bringebær er grunnlaget for riktig pleieDet er ingen spesielle hemmeligheter for omsorg for bringebær. Det er nok å gi en god start på veksten av en ny busk det første året, og deretter utføre enkle behandlinger og lage naturlige dressinger.

Første året

I begynnelsen av mai fortynner vi 1 kg fersk eller granulær gjødsel i 10 liter vann, vanner plantene. Etter 14 dager gjentar vi fôringen. Så snart nye grener dukker opp, kjøper vi stoffet Baikal EM-1. Tilsett 2,5 ml av stoffet til 5 liter vann og gjør to behandlinger med bringebær i en periode på 14 dager.

Under frukting

Fra og med andre året mates bringebær om våren med en infusjon av gjødsel og urter. Baikal EM-1 brukes til to behandlinger per sesong. Fermenterte avfallsprodukter bringes inn hver tredje uke. Kompost legges til hagen om høsten.

Vårperioden

mulching bringebær - fremmer omsorgOmsorg for bringebær om våren består ikke bare i å mate rotsystemet, men også i å utføre et sett med tiltak:

 • To uker før bærene modnes, varmer vi jorda rundt buskene og dekker bakken med takmateriale eller svart film.
 • Vi beskjærer storfrukte bringebær om våren. Vi gjør et snitt til sunt tre.
 • I hver busk forlater vi ikke mer enn 8 skudd og kutter ut tykke og gamle stilker.
 • Vi knytter bringebær til espalieret, som lar deg doble utbyttet.
 • Vi fjerner overflødig vekst med en spade.
 • I tørt varmt vær vanner vi ved å tilsette mikroorganismer til vannet.
 • Vi behandler mulchmateriale med biofluid.

Sommerpleie

Med jevne mellomrom går vi ut i hagen for å fjerne gamle grener, grave opp vekst og fjerne ugress.

Viktig! Ikke la bringebær stå uten vanning med tilsetning av biooppløsning i den varme sesongen.

sommer bringebærpleieDet første året etter at du har plantet remontant bringebær, bør du ikke la dem bære frukt for å høste en god høst i de påfølgende årene. Vi fjerner blomster og eggstokker uten å angre. Fra andre år vil vi bare fjerne gamle grener etter høsting.

Vi planter grønn gjødsel mellom unge planter, noe som vil bidra til å holde jorden løs uten mekanisk behandling.

Høsten fungerer

Omsorg for bringebær om høsten innebærer introduksjon av aske og urteinfusjoner. Dette vil bidra til å øke utbyttet, antall erstatningsskudd og redusere fremveksten av gjengroing..

Forbereder urteinfusjon:

 • Vi la gresset kuttet på stedet eller fjernet fra sengene i fatet. En tredjedel av beholderen må være tom..
 • Tilsett ytterligere ingredienser: skolekridt – 2 stk., Syltetøy – 1,5 kopper, siktet aske – 1,5 kopper, en håndfull mullein.
 • Fyll beholderen med varmt vann med tilsetning av bio-løsning og bland godt innholdet i fatet.

På varme sommerdager er det nok å tåle infusjonen i en uke, og om høsten vil det ta 10 dager. For vanning av planter, fortynn konsentratet med vann i et forhold på 1:20.

For å tilberede en toppdressing fra treaske for 2 glass med stoffet, kreves 10 liter varmt vann og 24 timer for tinktur. Til en bringebærbuske bruker vi 3 liter av blandingen.

ta vare på bringebær om høsten - rillerVi bøyer de vanlige bringebærene til bakken om høsten og skjærer de som er igjen, og etterlater bare opptil 10 cm av vintreet.

Nå vet du hvordan du skal ta vare på bringebær om våren, sommeren og høsten for å få en god høst i lang tid på sommerhuset. Bringebær vil bære frukt hvert år, og overraske deg med sine store søte aromatiske bær. Du må transplantere dine favoritt bringebærsorter til en annen hage ikke tidligere enn 10 år senere..

Bringebærpleievideo

Previous Post
Beste i sitt slag – hva er parthenocarpic agurk
Next Post
Cultivarea teului pe site – tot ce trebuie să știe grădinarii