15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke agurker på en vinduskarme om vinteren

agurker vokst på vinduskarmen Vinteren er en tid med søvn og hvile for alle planter, men gartnere har lært å lure naturen og i dag dyrker de grønnsaker i den kalde årstiden på vinduskarmer. Hvis du vil nyte grønne og sprø agurker hele vinteren, må du utføre såarbeid i flere etapper. For å få fruktene av vår egen produksjon til nyttårsbordet, må frøene såes i begynnelsen av oktober. Så, i begynnelsen av januar, kommer frukten på toppen. Hvis du sår agurker i begynnelsen av desember, kan du allerede i slutten av februar samle de første fruktene. Zelents plantet tidlig i januar vil modnes innen 8. mars.

Interessante fakta om å dyrke agurker

 • Agurker er termofile planter. De tåler ikke ekstrem varme og elsker fuktighet. For vellykket frukting i rommet må de skape forhold nær det naturlige miljøet..
 • Rotsystemet av planter ligger nær jordoverflaten, så det er tilrådelig å dekke agurkbusker med mulch ikke bare i hagen, men også på balkongen eller vinduskarmen.
 • Jo oftere du høster agurkbusker, desto bedre vil de bære frukt..
 • Dagslys er en forutsetning for fruktsett. For en fullverdig vekstsesong trenger planten 10 timers lys. Om vinteren er det nødvendig å slå på lysrøret over plantene slik at de ikke strekker seg ut og ikke vokser stygge frukter.

Hemmeligheter og tips

agurker på vinduskarmen Agroteknikk for å dyrke agurker i vinduskarmen om vinteren er en enkel vitenskap, og til og med en nybegynner gartner kan mestre det. For å forhindre viktige feil som vil føre til tap av avlinger, er det nødvendig å følge anbefalingene og tipsene som vil fortelle deg: hvordan dyrke agurker hjemme om vinteren og få en rik høst.

 • Jorden for å så frø og plante frøplanter må være steril. I dag, blant erfarne gartnere, er en populær metode for dyrking av grønnsaker hydroponisk. Det er spesielt relevant i vintersesongen, men det må brukes forsiktig for ikke å overskride doseringen av mineralgjødsel..
 • Når du kjøper frø, må du rådføre deg med selgere og informere ham om at frø er nødvendig for vinterdyrking..
 • Før såing er det tilrådelig å desinfisere og behandle frøene med et vekststimulerende middel. Hvis produsenten har tatt seg av dette og de er dekket med en spesiell film, er det ikke behov for behandling.
 • Belagte frø krever mye fuktighet og spirer en uke senere enn vanlig..
 • Det er bedre å plante agurker i separate små beholdere, 2-3 frø per pott. Etter spiring fjernes overflødig planter og en busk er igjen..
 • Du kan spare plantemateriale og spire agurkfrø før du planter. De største frøene velges og dynkes i en myk klut i 12 timer. De som er egnet for planting vil hovne opp. De kan sås i potter..
 • For såing av agurker er en blanding av torv og sand 1: 1 egnet..
 • I våt jord gjøres små fordypninger på opptil 2 cm eller furer og frø legges i dem i en avstand på 1 cm.
 • Hvis såing utføres i en vanlig stor beholder, bør avstanden mellom plantene nå ca 3 cm. Takket være denne teknikken kan plantene transplanteres til et permanent sted med en stor jordklump og ikke skade røttene.
 • Etter såing tappes hullene og sporene med en håndflate eller en slikkepott, og beholderen plasseres i et drivhus eller dekkes med en gjennomsiktig film for å opprettholde fuktighet i jorda..
 • Den ideelle temperaturen for en vennlig fremvekst av skudd er 22 grader.
 • De første skuddene vises fra flere dager til to uker, avhengig av type frø og temperaturforhold.
 • På dette tidspunktet er det nødvendig å sprøyte, siden mange spirer ikke kan kvitte seg med frøfilmen alene. Det er også lurt å senke temperaturen til 20 grader, øke dagslysetiden til 12 timer slik at plantene ikke strekker seg..
 • Full vanning utføres etter utseendet til det første sanne bladet. På dette tidspunktet kan du begynne å påføre gjødsling med mikroelementer og mineralgjødsel..
 • Det tredje sanne bladet er et signal om at busken må transplanteres i en permanent beholder. Den må velges slik at minst tre liter plass passeres per plante.
 • For planting av frøplanter er det tilrådelig å bruke en blanding av torv og humus (1: 1), aske, potash og fosforgjødsel. Det er bra hvis det er vermikulitt. Deretter tilsettes ytterligere en liter vermikulitt til tre liter av denne blandingen. Agurkplanter elsker å spise, så jorda for dem skal være næringsrik og løs. Ved hjelp av kokosfibre og torv basert på sphagnum -mose kan du øke jordens luftgjennomtrengelighet.
 • Før du stiller spørsmålet om når du skal plante agurker på vinduskarmen, må du huske at det er vinter ute og planter trenger bunnvarme, avstand fra vinduet, mye sollys.
 • Strekknettet vil bidra til å løse problemet med å holde avstanden fra det kalde vinduet og vil tjene som en utmerket støtte for agurkskuddene. Det viktigste er å plassere skuddene riktig på nettet og regulere belastningen.
 • Sorter med to typer blomstring må klype den sentrale skuddet for å øke antall hunnblomster på busken..
 • Under blomstringen rist busken eller støttenettet flere ganger om dagen for å fremskynde pollineringsprosessen..
 • Det er veldig viktig å opprettholde en høy prosentandel fuktighet og ikke la jorden tørke ut. Temperaturen skal ikke falle under 20 grader.
 • Du må være veldig forsiktig med vanning. Ved overløp kan planten bli syk med et svart bein. Bedre å vanne hver dag i små doser.
 • I blomstringsperioden trenger agurker ekstra fôring. I løpet av denne perioden er tin aske tinktur best egnet: 1 glass lindeaske, lønn (men ikke eik) per 10 liter vann. Gjødsling med mikronæringsstoffer for agurker fremmer også bedre fruktinnstilling. Gjødsel kan påføres ikke mer enn en gang annenhver uke..
 • Daglig innsamling av frukt vil forlenge levetiden til en agurkbusk og øke utbyttet flere ganger..

Den riktige tilnærmingen til å dyrke agurker om vinteren vil hjelpe erfarne og nybegynnere gartnere med å få en rik høst av saftige og knasende frukter. Og for at all innsats ikke skal gå ned i avløpet, er det også nødvendig å velge riktig sort som er egnet for dyrking om vinteren innendørs..

De beste varianter av agurker for å vokse på en vinduskarme om vinteren

For å få en god høst må du velge de riktige varianter av agurker for å vokse på vinduskarmen om vinteren..

Det er best å så selvbestøvende hybrider som setter frukt på egen hånd..

Blant den store overfloden er det verdt å markere slike hybrider som “Marinda F1”, “Masha F1”, “Legenda F1”, “Moscow Greenhouse F1”, “Romance F1”. Disse plantene kjennetegnes ved høye utbytter, krevende holdingsforhold og motstandsdyktige mot sykdommer..

Når du velger en sort, er det nødvendig å fokusere på blomstringstypen, vinstokkenes kraft og tidspunktet for inntreden i frukting. I innendørs dyrking har tidlig modning av bushagurkhybrider med en kvinnelig blomstring vist seg.

Blant varianter med to typer blomstring er agurker av sorten “Gutt med tommel” best egnet for balkongen og vinduskarmen. Uansett hvilken sort du foretrekker, bør det forstås at uten agurk og vedlikehold, vil en agurkvin ikke gi ønsket resultat..

Video om dyrking av agurker i vinduskarmen

Previous Post
Beste i sitt slag – hva er parthenocarpic agurk
Next Post
Cultivarea teului pe site – tot ce trebuie să știe grădinarii