15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille

barbelbille Et av de mest uvanlige insektene i naturen er barbelbille. Biologer teller omtrent 26 tusen arter av disse søte skapningene. Alle har en mellomstor kropp og selvfølgelig en lang bart – insektets besøkskort.. lyst insekt Fargen på det ytre dekselet avhenger av arten, og lengden på antennene avhenger av kjønn..

Billens kropp er utformet på en slik måte at den er i stand til å lage forskjellige lyder. Derfor kan tilstedeværelsen av et skadedyr i huset gjenkjennes nøyaktig av dem..

Detaljert beskrivelse av det farlige insektet

bille barbel tømmerhuggerGanske ofte kalles langhornbiller tømmerhoggere, siden de kan bli til støvstammer av kraftige trær eller busker. Hvis insekter starter i et hus fra et tømmerhus, bør du umiddelbart bli kvitt det. La oss se hvordan dette “søte” skadedyret ser ut:

 1. De fleste individer blir opptil 3 cm lange, selv om det også er kjemper..barbelbille 3 cm lang
 2. Kroppen er langstrakt, dekket med et par svarte eller brune vinger. Voksne barbelbiller kan fly lange avstander.
 3. En spesiell fordel er kjeven. På grunn av deres styrke gnager insektet lett tre og gjør det til pulver.sterk kjeve
 4. Besøkskortet er et bart. Hos noen arter er lengden 4 ganger størrelsen på insektet selv..langt bart

Barbelbille vist på bildet gir et komplett bilde av denne skadedyret. Hvis du nøye vurderer det og husker hovedfunksjonene, blir det lettere å håndtere det. Det betyr å kjenne fienden din i ansiktet. stor barbelbilleBarbelbiller i stor størrelse er spesielt slående:

 1. Titan tømmerhoggeren vokser til en maksimal lengde på 16 cm.titan lumberjack bille
 2. Brazilian Big Tooth kan nå 17 cm i lengde.Brasiliansk storetannbille
 3. Ussuri relict barbel – ca 11 cm.Ussuri relict beetle
 4. Insekt svart farge bare opptil 4 cm.svart insekt

Som det fremgår av bildene som vises, har barbelbiller en annen kroppsstruktur, farge og elytral struktur. Noen av dem skryter av formidable pigger, grasiøse utvekster eller tuberkler på overflaten av ryggen..

Uansett hvor attraktiv billen ser ut, må du bli kvitt den umiddelbart..

Skjult eksistens

løpebille på treHabitatet til barbelbiller er ofte skjult for øynene til mennesker. Insekter lever og kan reprodusere seg på forskjellige steder, det viktigste er tilstedeværelsen av tre. Ofte er hjemmet deres:

 • trestammer;
 • busker;
 • urteaktige planter;
 • menneskelige boliger laget av tre.

Hunnen legger egg i små sprekker i barken til høye trær, i fordypningene til unge skudd eller i buskstammer. Ofte gjør de selv disse innrykkene for oppgjør..barbel billelarve

Ved hjelp av en sterk kjeve gjør hunnen en depresjon i skogen og legger omtrent 300 egg. Etter noen uker dukker det opp larver fra dem, som lever i omtrent 17 år. Biologer sier at de i denne perioden kan lage en 40 km lang tunnel i stammen eller veden. Og de vil bare forlate habitatet i form av et voksent insekt. Dermed svekker larvene de eldgamle trærne, som dør over tid..

Original diett

løpebille i naturenDet som barbelbilen lever av, overrasker virkelig observatører utenfor. Mye avhenger av insektets type og habitat. For eksempel elsker “Lumberjack” å spise furuåler og “Barkbille” – unge grener. Generelt består kostholdet hans, i tillegg til tre, av følgende komponenter:

 • pollen;
 • blader;
 • bark.

svart barbelbille i husetOg hvis en svart barbelbille kommer inn i huset, suppleres menyen:

 • loftbjelker;
 • vinduskarmer;
 • takbjelker;
 • forskjellige skillevegger laget av tre;
 • etter sex.

Det er skummelt å til og med forestille seg hva et hus med slike nybyggere kan bli til. Stort sett er det i dette faren for barbelbille for mennesker blir notert. Ellers forårsaker insektet et smil og beundring for sitt attraktive utseende..

Noen arter av longhornbille lever av saften som treet skiller ut. Og vekten “Titan” klarer seg ikke i det hele tatt. Derfor bør du ikke ødelegge alle insekter med lange værhår på rad..

Miniatyrmetoder for skadedyrbekjempelse

slåss med barbelbilleOfte kommer skadedyr inn i huset sammen med byggematerialer i tre. Ubeskrivelige, nesten usynlige biller tiltrekker sjelden oppmerksomheten til mennesker som er fokusert på arbeid. Derfor vil noen tips hjelpe deg med å oppdage din verste fiende før han tar grep:

 1. Uvanlig knitring av tre på dagtid indikerer at løpebille har lagt seg under barken på en urenset stamme. Støy om natten indikerer tilstedeværelse av larver i strukturen til det felle treet..skade på tre
 2. Hvis svingete miniatyrtunneler er synlige på overflaten, er dette et tegn på et infisert produkt..
 3. Barken fjernes lett fra overflaten av stammen, noe som betyr at billene er et sted i nærheten.
 4. Brunt eller gulaktig støv indikerer store kolonier av skadedyrslarver som lever rikelig av tre.

beskyttende trebehandlingTilstedeværelsen av disse tegnene krever umiddelbar handling. Men hvordan bli kvitt barbelbille og beskytte huset mot uopprettelig skade? Den optimale løsningen er behandling av byggekonstruksjoner i tre med spesielle stoffer. Ellers kommer billene fritt inn i den nye boligen. Men i noen tilfeller overser byggherrer å gjøre slik behandling og over tid bosetter skadedyr seg i trekonstruksjoner..

Du kan se etter barbel med en skrutrekker. For å gjøre dette må du stikke hull i bygningens treoverflate. Hvis den kommer fritt inn, betyr det at larvene gradvis ødelegger den..

skadedyrFor å eliminere barbelbiller fra trekonstruksjoner, er det nødvendig å utføre følgende arbeid:

 • rengjøring av forurensede overflater med en børste;
 • fjerning av trestøv med en støvsuger;
 • tilberedning av et insektmiddel, i henhold til instruksjonene som følger med;
 • behandling av forskjellige fordypninger, sprekker eller hull i en trekonstruksjon ved hjelp av en sprøytepistol.

For å sikre 100% effekt av kjemikaliet, er rommet tett lukket i 3 timer. Etter den angitte perioden må du lufte i minst 6 timer.

Når du arbeider med kjemikalier, er det nødvendig å bruke verneklær, vernebriller og åndedrettsvern.

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org