15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan gjære tobakk hjemme – enkle og effektive måter

hvordan fermentere tobakk hjemme Hjemmelaget tobakk har alltid vært etterspurt blant kjennere, fordi den i motsetning til et butikkprodukt har en mer behagelig smak, lett aroma og ikke inneholder kjemiske tilsetningsstoffer. For selvanskaffelse av råvarer må du ikke bare vite hvordan du skal vokse og høste en plante, men også hvordan du gjærer tobakk hjemme. Dette er den eneste måten å “avsløre” aromaen og få en lysere, rikere smak..

Hva er fermentering av tobakk

gjæret tobakk Fermentering av tobakk er en naturlig biologisk prosess, hvis essens er å endre den naturlige kjemiske sammensetningen av en plante. Dette er en slags gjæring som reduserer fuktighetsnivået i tobakk og nøytraliserer kreftfremkallende stoffer i sammensetningen.

Nikotin og aromatiske stoffer finnes i plantevakuoler – spesielle celler dekket med tette membraner. Under gjæring ødelegges disse organiske cellene og frigjør stivelsesholdige stoffer, proteiner og pektiner. Dette øker tobakkens aroma og stringens..

gjæret tobakkFermenteringsprosessen er nødvendig for å ødelegge de tette skallene til organiske vakuoler, aktivere cellulære enzymsystemer, starte nedbrytningen av proteiner og karbohydrater med ytterligere frigjøring av nikotin. Takket være dette blir smaken av tobakk mer uttrykksfull og rik..

Slik fermenterer du tobakk hjemme – aktiverer tobakksenzymer

hvordan fermentere tobakk hjemmeFermentering, som enhver biokjemisk prosess, krever at det opprettes optimale forhold. Først av alt trenger du vann for utvasking. Under industrielle forhold legges råvarer i en beholder med saltsyre og behandles under en presse i en viss tid..

Utlekking av tobakk hjemme utføres ved hjelp av vann, som renser bladene for skadelige stoffer. Samtidig anses bruken av varmt vann som mer effektivt, siden kaldt vann trekker ut mindre kreftfremkallende stoffer fra råvarer..

For utvasking må tobakken fuktes med en sprayflaske og dekkes med et vanntett materiale. I tillegg kan du smake tobakkblader ved å tilsette litt honning, rom eller konjakk, naturlige eteriske oljer i vannet.

Temperaturen på tobakkfermentering er veldig viktig, fordi resultatet oppnås avhenger av dette. Det bør være mellom + 45 ° C og + 50 ° C. Det er umulig å overskride disse indikatorene, siden for høy temperatur ganske enkelt vil ødelegge biologiske enzymer i planteceller..

Forbereder tobakk for gjæring

forbereder tobakk for gjæringDen viktigste betingelsen for hvordan tobakk gjæres hjemme er riktig tilberedning av plantematerialer..

Det utføres i flere trinn.:

 1. Først og fremst må tobakkbladene sorteres. Gå gjennom bladene og kast alle brente, råte, svarte flekker.
 2. Skrell den sorterte tobakken fra venene og skjær i små biter.
 3. Den neste fasen er bladene som forsvinner. Dryss tobakken med en sprayflaske og la den sitte i rommet i 8-10 dager. Bladene skal bli elastiske og ikke gå i stykker når de bøyes.
 4. Etter å ha slukket, tørkes tobakken. Dette kan gjøres ved å legge bladene på en snor og henge dem i frisk luft, under en baldakin, eller strø dem på et brett og la dem stå i et godt ventilert område..
 5. Fukt tørkede tobakkblader rikelig fra en sprayflaske og dekk med gasbind, dryss igjen og la stå i 1-2 timer.

Uansett hvordan tobakk gjæres hjemme, må vegetabilske råvarer gå gjennom alle stadier av tilberedning. For å sjekke om den er klar, klem noen blader i håndflaten – de må være myke og elastiske, men ikke i noe tilfelle våte, ellers vil gjæring mislykkes.

Hvordan gjære tobakk hjemme ved hjelp av effektive metoder

hvordan fermentere tobakk hjemmeDet er forskjellige måter å gjære tobakk hjemme, som ikke krever spesielle enheter og enheter. Vegetabilske råvarer kan gjæres i ovnen, mikrobølgeovnen eller russisk ovn.

Den vanskeligste, men effektive er fermentering av tobakk i den russiske ovnen. De glade eierne trenger et minimum av tid – bare dryss de tørkede bladene fra en sprayflaske, hell dem i en plastpose og legg dem på den smeltede ovnbenken..gjæring av tobakk i ovnen

Ovnen må varmes opp to ganger om dagen i 7-10 dager. For smakstilsetning kan honning tilsettes vann for sprøyting av tobakk – 1 teskje per glass vann.

Under sola

gjæring av tobakk under solenFermentering av tobakk under solen er en enkel og trygg måte å skaffe trygge og aromatiske råvarer av høy kvalitet. Ultrafiolett lys ødelegger patogene mikroorganismer og forhindrer utvikling av mugg, noe som forlenger tobakks holdbarhet betydelig.

For gjæring, dryss bladene jevnt på et metallbrett. Det anbefales å bruke metalloverflater, ettersom de varmes godt opp i løpet av dagen og “avgir” varme gjennom hele natten. Gjæringens varighet – 8-10 dager, avhengig av værforholdene.

I mikrobølgeovnen

gjæring av tobakk i mikrobølgeovnenRask gjæring av tobakk i mikrobølgeovnen er en av de enkleste og rimeligste måtene å kontrollere temperaturen på råvarebehandlingen fullt ut.

Hvordan gjære tobakk i mikrobølgeovnen:

 • hakk bladene fint, dryss med vann eller vin;
 • hell i en plastpose;
 • la den stå i nærheten av radiatoren for å tørke i 1-2 dager;
 • legg tobakken i mikrobølgeovnen, slått på med minimum effekt, i 35-40 minutter;
 • gjenta prosedyren 3 ganger.

Mikrobølgetobakk kan også gjæres på andre måter. Hell de kuttede tobakkbladene i glassburkene og dekk til med fat. Legg i denne formen i mikrobølgeovnen, slått på med minimum effekt. Etter en halv time, fjern og la glassene avkjøle. Gjenta prosedyren 4 ganger.

I en multikoker

fermentert tobakkFor å gjære tobakk i en treg komfyr ruller du bladene til rundstykker og overfører dem til lerretsposer. Sett temperaturen i multikokeren til 50 ° C og legg posene i bollen i lag. Dekk damputslippsventilen med et ark folie – dette vil holde fuktighet inne i enheten og ikke fordampe.

Tre ganger om dagen må alle lag tobakkblader blandes for jevn gjæring. Det vil ta minst 3 dager å fullføre prosessen, hvoretter de aromatiske råvarene kan smakes.

Matlaging i et gjæringsskap

koketobakk i et gjæringsskapEt spesielt gjæringsskap sørger for høyeste kvalitet og mest effektive gjæring. Takket være denne enheten blir alle bladene jevnt behandlet i hele lengden, uten å absorbere fremmede aromaer. Skapet lar deg gjære store mengder råvarer samtidig med minimalt tidsforbruk.

Du kan kjøpe et gjæringsskap eller lage ditt eget ved hjelp av materialer for hånden. Dette vil kreve:

 • Treplanker;
 • metall skrott;
 • varmeelementer – varmepistoler, infrarøde lamper, varmeelementer;
 • elektriske ledninger og brytere;
 • kontrolleren;
 • metallgitter.

For fremstilling av et gjæringsskap trenger du også flytende glass eller ildfast impregnering, spiker, selvskærende skruer.

Lag et gjæringsskap

hjemmelaget gjæringsskapEgenproduksjon av gjæringsanordningen utføres i flere trinn..

Hvordan lage et DIY gjæringsskap for tobakk:

 1. Skjær metallplater og hjørneprofiler til ønsket størrelse. Sveis dem sammen, og inne i strukturen, sveis metallhjørner for å feste ristene.
 2. Forkort treplankene for å passe til skapet og behandle med en ildfast sammensetning.
 3. Spik brettene inne og utenfor strukturen, dekk hjørnene i leddene med metallprofiler.
 4. Fest døren til skuffen med metallhengsler.
 5. Fest låsen til døren og siden av skuffen.
 6. Fest selv- eller treben til bunnen av konstruksjonen ved hjelp av selvskruende skruer.
 7. Fest varmeelementet til bunnen av esken. Infrarøde lamper er festet på sidene av boksen.
 8. Fest sensorene, regulatorene og kontrolleren, hvoretter de elektriske ledningene legges utenfor strukturen.

hjemmelagde gjæringsskap for tobakkI det siste trinnet installerer du dørhåndtaket og fester metallgitterene. I tillegg kan strukturen males med en spesiell maling for radiatorer.

Lagring av tobakk etter gjæring

lagring av tobakk etter gjæringTobakk inneholder en økt konsentrasjon av gratis nikotin og essensielle oljer, som garanterer lang holdbarhet – opptil 4-5 år. Det er flere måter å lagre tobakk på etter gjæring..

For dette formålet brukes hermetisk forseglede beholdere – plastbeholdere, keramikk- eller glassbøtter, trekasser. Du kan også bruke stoffposer eller plastposer med glidelås.

Det anbefales å oppbevare beholderen med gjærede tobakkblader på et tørt, mørkt og godt ventilert sted..

Fermentering av tobakk er en viktig prosess for å forberede den til bruk, bidra til å forbedre smaken og “avsløre” tobakkaromaen. Det er flere enkle og effektive måter å gjære råvarer på som du kan bruke hjemme..

Hvordan gjære tobakk hjemme på et batteri – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org