15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer effektive måter å avle viburnum på sommerhuset deres

reproduksjon av viburnum Tenk deg et smug av luksuriøse busker strødd med klynger av skarlagensbær. Du kan lage slik skjønnhet på nettstedet ditt selv ved hjelp av enkle metoder. Reproduksjon av viburnum vanlig og sort utføres ved hjelp av stiklinger, deling av busken, lagdeling og frø. Det er bra hvis minst ett eksemplar av ønsket kultur vokser i hagen. Det er hun som brukes som et “genetisk” materiale for å skape en original glede. I tillegg er skarlagensbær et veldig sunt produkt. De inneholder en overflod av vitamin C, tanniner og en rekke organiske syrer. Det viser seg at hvis du begynner å avle viburnum, vil det gi doble fordeler..

Uforglemmelig “russisk skjønnhet”

modner rødt viburnum Det berømte uttrykket “rød viburnum” minner om den triste historien beskrevet av Shukshin i historien hans. Men fra siden ser busken vakker og høytidelig ut. Viltvoksende grener, en sfærisk krone og en høyde på opptil 4 m. I naturen finnes den nesten i hele Europa, Asia, Kasakhstan og Sibir. Den vokser i blandede skoger, små eikeskoger og til og med i steppesonen. Kalina tåler lett sommervarme og vinterkulde. Foretrekker fruktbar jord og moderat fuktighet.nyttige egenskaper av viburnum

På stedet slår planten fantastisk rot både i skyggen og på et lyst sted.

Til dags dato er over 200 arter kjent. La oss bare merke til de mest populære kultursorter:

 • Barkwood;
 • “Vanlig”;
 • “Zarnitsa”;
 • Shukshinskaya;
 • Ulgen;
 • “Granatarmbånd”;
 • “Taiga -rubiner”.

Det grønne bladverket til viburnum har en skallet ramme og en utskåret form. Den ligner lønneplater. På høsten får løvet en rødbrun nyanse og gjør busken til en ildkule mot bakgrunn av en kjedelig hage. viburnum blader i rød høstAkkurat på dette tidspunktet modnes skarlagensfrukter, samlet i kompakte klynger. Bær har en syrlig smak som forsvinner etter den første frosten.

viburnum blomstrerViburnum hadde på seg et blomsterantrekk i slutten av mai. Den består av to typer knopper. I midten er små eksemplarer med en kort pistil og lange støvdragere av hvit eller rosa farge. Store sterile knopper vokser langs omkretsen av blomsterstanden. De tiltrekker seg insekter som gjør jobben sin. Etter vellykket pollinering vises sfæriske frukter.

Velge en passende metode for avl av viburnum hjemme

reproduksjon av rød viburnum på sommerhuset deresSom du vet, er nøkkelen til suksess dyktighet, utholdenhet og lydighet til allment aksepterte regler. Med samme holdning nærmer vi oss dyrking av unge viburnumbusker. Gartnere gir veiledning som vil føre til suksess. Vurder de mest effektive metodene for avl av busker på stedet.

Viburnum stiklinger om våren

spiret skaft av viburnumDenne typen reproduksjon av viburnum regnes som den mest effektive. Det utføres på en høyhastighets eller målt måte. Det første alternativet begynner om vinteren, når anlegget er i dvale. Årlige grener finnes på kulturen, som er nøye avskåret. Lengden på stiklingene skal være ca 20 cm. Grenene dyppes i en beholder med vann i ca 3 timer. Deretter pakket i en plastpose og lagret i et kjølig tørt rom til våren.

jordforberedelseNår jorden varmes opp til omtrent + 10 ° C, kan du begynne.

Prosessen med reproduksjon av viburnum ved stiklinger om våren begynner med forberedelsen av stedet der de planlegger å vokse busken:

 • rive ut blader, små rusk og tørt ugress:
 • grave opp jorda;
 • nivå plattformen med en rive;
 • lage hull.

Stiklinger plantes på rad i en avstand på 10-15 cm fra hverandre. Plasser dem i en vinkel på omtrent 65 ° i forhold til bakken. I dette tilfellet bør den ekstreme nyren være på bakkenivå. Overflaten er litt komprimert, hvoretter den, etter hvert som jorden tørker, blir vannet. På høsten transplanteres forankrede prøver til et permanent sted..

Det anbefales å plassere busken vekk fra valnøtter..

Høstforplantning av viburnum ved stiklinger

høsting av stiklinger under blomstringPå lignende måte formeres viburnum av stiklinger om høsten, men prosedyren begynner i begynnelsen av juli. I perioden med frodig blomstring av busken velges grønne stiklinger. De kan til og med være lignifiserte, men fleksible nok. Hvis grenene ikke brytes når de er bøyd, har du plantemateriale av høy kvalitet i hendene..

Skudd kuttes med de to første knoppene ca 12 cm lange. Deretter deles de i stiklinger, hvorav den ene kanten er laget i en vinkel på 45 °. Grønt løv fjernes fra bunnen av emnene og legges i et spesielt stoff som stimulerer rotvekst. Stikkene holdes i løsningen i ca. 16 timer..

Og på dette tidspunktet tilberedes et lett underlag, som består av følgende komponenter:

 • torv land;
 • grov sand;
 • torv eller humus.

roting av viburnum stiklingerFyll beholdere. Deretter lages hullene med intervaller på 7 cm. Stiklingene plantes i henhold til den tradisjonelle ordningen og dekkes med folie. Om en måned vil de slå rot og forberede seg til overvintring. På senhøsten er buskene dekket av grangrener og fallne blader. Og om våren blir de transplantert til et nytt sted.

Et stort antall stiklinger bør bindes i en bunt før de senkes i et forsterkende stoff..

Vertikal og horisontal lagdeling

reproduksjon av viburnum ved lagdelingDet er et enklere alternativ for å dyrke nyttige busker i landet. La oss analysere hvordan viburnum formeres ved hjelp av vertikal lagdeling i etapper. På senhøsten blir plantens nedre grener litt forkortet, og etterlater bare 4 friske knopper. Deretter er de dekket med jord for hele den kalde årstiden. Om våren vokser unge skudd fra dem. Når lengden når 10 cm, blir lagene igjen dekket med jord. Om 5 måneder vil de slå rot og til høsten blir de koblet fra moderbusken..

hage dekorasjon viburnumHorisontale lag velges om våren. Selv på høsten løsnes imidlertid landet rundt bushen grundig med en spade. I mars ble lovende grener bøyd til bakken og festet med wire. Dryss på fruktbar jord på toppen. Når grenene vokser opp til 20 cm, blir de forsiktig spudd. Prosedyren gjentas minst 2 ganger med et intervall på 15 dager. På høsten blir plantene overført til et nytt sted..

Frø

forplantning av viburnumfrøProsessen med reproduksjon av viburnum med frø tar mye tid og krefter. Derfor er det bare noen få som bruker det i praksis. Den består av en rekke prosedyrer. Det første trinnet er å stratifisere plantematerialet. For å gjøre dette, lagres det i et kjøleskap, hvor temperaturen ikke overstiger + 5 ° C, i omtrent 7 måneder..

Etter utløpet av perioden, helst om våren, blir de sådd i åpen mark eller i en beholder. Avlingene fuktes regelmessig og “sengene” lukkes litt. På senhøsten er plantene dekket med mulch eller agrofibre. dekker stiklinger med bladerOm våren fjernes lyet for å se de unge plantene. De blir på samme sted i en sesong til. Planten transplanteres bare i det tredje året etter såing. Prosessen er tidkrevende, men ganske spennende..

Før du planter viburnum på et permanent sted, blir buskene forkortet med omtrent en tredjedel av den totale størrelsen.

Viburnum forplantning ved å dele busken

buskdelingsprosessFor å bevare en verdifull type kultur bruker de et helt annet alternativ. La oss finne ut hvordan vi skal plante viburnum og ikke miste sin dekorative effekt. I utgangspunktet er moderbusken delt inn i flere deler. Hver av dem må ha minst 3 nyrer. Skiver behandles med et spesielt kjemisk middel eller hvitløkstinktur. Deretter blir de resulterende buskene dynket i en rotsystemstimulator i 2-3 timer.

Metoden brukes tidlig på våren før begynnelsen av prosessen med hevelse i nyrene..

For at en nylig preget kultur skal kunne slå rot på et nytt sted, får den anstendig omsorg. I varme tider vannes buskene rikelig, hvoretter matjordene løsnes. Og før løvet blomstrer, blir planten matet med nitrogenstoffer. Om sommeren brukes mineralkomplekser til befruktning. Før overvintring blir kalium-fosforblandinger introdusert. Neste fôring utføres etter 2 år..

I tillegg trenger frøplanter beskyttelse mot skadedyr:

 • bladlus;
 • skår;
 • cap møll;
 • bladbille.

Planten behandles med insektmidler tidlig på våren, til løvet har blomstret. For å forebygge soppinfeksjoner brukes soppdrepende midler eller en løsning av vaskesåpe. Frøplanter påvirket av mugg, flekker eller råte behandles med Bordeaux -blanding. Ikke glem regelmessig luke av buskens rotområde. Som et resultat vises et viburnum med skarlagensbær, sunget av pennens mestere, på stedet..

For å oppsummere, bemerker vi at gartnere formerer kultur på forskjellige måter. For saken brukes stiklinger, lagdeling, frø. Og noen liker å dele busken i hagen. Etter planting er planten utstyrt med moderat vanning, fôring og planlagt beskjæring. La den røde viburnum glede øynene til alle som vender blikket mot den.

Reproduksjon av viburnum med 100% resultat – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă