15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler

stripefundamentarmering Hver bygning og struktur trenger et solid grunnlag. I lavkonstruksjon brukes forsterkning av stripefundamentet til forsterkning, hvis konstruksjon er et av de viktigste og kostbare stadiene..

Du bør ikke spare på mengden og kvaliteten på materialet, siden forsømmelse av teknologi og regler vil føre til katastrofale konsekvenser..

Baseenheten utføres i følgende sekvens:

 1. Prøvetaking av jord fra grøften i henhold til tegningene for forsterkning av stripefundamentet.
 2. Lag en sandpute med en stamper.
 3. Montering av en stålarmeringsramme.
 4. Når utetemperaturen er under fem grader, bør betongen varmes opp.
 5. Festing av forskalingen.
 6. Heller betong.

Før du forsterker fundamentet riktig, bør du finne ut eiendommen til jorda, lage et diagram, beregne mengden materiale og kjøpe det.

Forsterkning av stripefundamentet i henhold til GOST 5781

typer stenger for forsterkning av fundamentet Ved utforming av prosjektet, i tillegg til de lineære parametrene til betongbåndet, er forsterkningskarakteristikken også angitt:

 • hvilken diameter forsterkning er nødvendig for fundamentet;
 • antall stenger;
 • beliggenheten deres.

Hvis det er planlagt å selvstendig bygge og forsterke stripefundamentet for et hus, bad, garasje, så følger de visse regler i henhold til gjeldende SNiP og GOST 5781-82. Sistnevnte presenterer klassifisering og sortiment av varmvalsede rundstål med periodisk og glatt profil, beregnet for armering av konvensjonelle og forspente armerte betongkonstruksjoner (armeringsstål). Og også angitt:

 • tekniske krav;
 • emballasje, merking;
 • transport og lagring.

Før forsterkning av båndfundamentet, bør du gjøre deg kjent med armeringsklassifiseringen. Etter overflatetype er stenger glatte og periodiske i profilen, det vil si korrugerte.

Maksimal kontakt med den støpte betongen kan bare oppnås ved bruk av armering med profiloverflate.

Refleksjon kan være:

 • ringformet;
 • sigd;
 • blandet.

Armeringen er også delt inn i klasse A1-A6, avhengig av stålets fysiske og mekaniske egenskaper: fra lavkarbon til nærmet legering.

Når du selvforsterker et stripefundament, er det slett ikke nødvendig å kjenne alle parameterne og egenskapene til klassene. Det er nok å bli kjent med:

 • stål klasse;
 • diameter på stengene;
 • tillatte kaldbøyningsvinkler;
 • bøyningsradier.

Disse parameterne kan oppgis i prislisten ved kjøp av materialer. De er også presentert i tabellen nedenfor:forsterkningsklasse

Verdiene fra den siste kolonnen er viktige ved fremstilling av bøyde elementer (klemmer, ben, innsatser), siden en økning i vinkelen eller en reduksjon i bøyeradiusen vil føre til tap av styrkeegenskapene til armeringen..

For uavhengig utførelse av et båndfundament tas vanligvis en bølgepapp i klasse A3 eller A2, med en diameter på 10 mm eller mer. For bøyde elementer – glatt forsterkning A1 med en diameter på 6-8 mm.

Hvordan plassere armeringen riktig

forsterkningsoppleggArmeringens plassering i båndfundamentet påvirker fundamentets styrke og bæreevne. Disse parameterne er direkte avhengig av:

 • forsterkningstykkelse;
 • lengden og bredden på rammen;
 • stang former;
 • strikkemetode.

I bruksprosessen utsettes fundamentet for konstante belastninger som følge av jordens bevegelse under frostheving, innsynking, tilstedeværelse av karst og seismikk, til slutt fra selve byggets vekt. Dermed er toppen av basen hovedsakelig komprimert og bunnen er strekkfast. Det er praktisk talt ingen belastning i midten. Derfor gir det ingen mening å forsterke det..

I armeringsskjemaet er rammens nivåer plassert på langs langs toppen og bunnen av båndet. Hvis det er nødvendig å styrke fundamentet, identifisert under beregningen, installeres flere nivåer.

For basehøyder over 15 cm brukes vertikal tverrforsterkning av glatte stenger.

Det er raskere og mer praktisk å lage en ramme fra separate konturer laget på forhånd. For dette er stengene bøyd i henhold til de angitte parametrene, og danner et rektangel. De bør gjøres på samme måte, unngå avvik. Ganske mange slike elementer vil være påkrevd. Arbeidet er ganske slitsomt, men det vil gå raskt inn i grøften.

fremstilling av armeringsrammenTverrforsterkning i fundamentet installeres under hensyntagen til belastningene som virker på tvers av grunnaksen. Den fikser de langsgående stengene i en gitt designposisjon og forhindrer forekomst og utvikling av sprekker. Avstanden mellom stengene avhenger av merket, metoden for å plassere og komprimere betongen, armeringens diameter og dens plassering i forhold til betongretningen. Ikke glem at fundamentrammen skal være 5-8 cm fra det øvre nivået av fyllet og kantene på forskalingen..

festestengerNår du kobler stengene, brukes en strikketråd og en spesiell krok. Det er tillatt å bruke sveising bare for beslag med bokstaven “C” i merkingen. Rammen monteres med stenger og klemmer som binder den til en enkelt struktur. Forsterkningstrinnet i stripefundamentet bør være 3/8 av høyden, men ikke mer enn 30 cm.

Sole forsterkning

eneste forsterkningFor et en-etasjers hus og i gode jordforhold, er fundamentet begravet til dybden av jordfrysing. I dette tilfellet utfører forsterkningen av sålen til stripefundamentet heller forsikringsfunksjonen. Det lages ved å plassere et rutenett med stenger i bunnen av basen. Gjensidig ordning i dette tilfellet spiller ingen rolle. Det viktigste er at betonglaget ikke er mer enn 35 cm.

På myke jordarter eller med høy designbelastning kan det være nødvendig med et fundament med et bredere underlag. Deretter brukes den langsgående forsterkningen, som i det første tilfellet, og for den tverrgående krever en separat beregning.

Hvordan forsterke hjørner

hjørnebelastningAbutments og hjørner i fundamenter representerer steder med konsentrasjon i flere retninger. Feil sammenføyning av forsterkning i disse problemområdene vil føre til dannelse av tverrgående sprekker, spalting og delaminering.

Forsterkning av hjørnene på stripefundamentet utføres i henhold til visse regler:

 1. Stangen er bøyd på en slik måte at den ene enden av den går dypt inn i den ene veggen på basen, den andre inn i den andre.
 2. Minste tillatelse for en stang til en annen vegg er 40 armeringsdiametre.
 3. Enkle koblede hårkors brukes ikke. Bare ved bruk av ekstra vertikale og tverrgående stenger.
 4. Hvis bøyningen på en annen vegg ikke tillater lengden på stangen, brukes en L-formet profil for å koble dem.
 5. Den ene klemmen fra den andre i rammen skal være plassert på en halv avstand fra tapen.

Slik at belastningene i hjørnene på stripebunnen er jevnt fordelt, utgjør de en stiv bunt med utvendig og innvendig langsgående forsterkning.

Hvordan beregne forsterkning

plan for forsterkningBeregningen av forsterkningen av stripefundamentet utføres under hensyntagen til mulige påkjenninger under konstruksjonen og driften av strukturen. For eksempel den langsgående spenningen på grunn av denne designen: vertikale og tverrgående stenger i lange og relativt smale kanaler har nesten ingen effekt på fordelingen av laster, men fungerer som festelementer.

For å beregne hvor mye forsterkning du skal legge i grunnlaget, må du bestemme dimensjonene. For en smal base på 40 cm vil fire langsgående stenger være nok – to øverst og to nederst. Hvis du planlegger å lage et fundament med en størrelse på 6 x 6 m, trenger du 4 X 6 = 24 m for den ene siden av rammen. Da vil det totale antallet langsgående forsterkning være 24 x 4 = 96 m. er praktisk å telle det når du uavhengig tegner en tegning av armeringsoppsettet.

Hvis du ikke kan kjøpe stenger med nødvendig lengde, kan de overlappes (mer enn en meter).

Kostnaden for stiftelsen består av prisen på materialene som brukes og mengden arbeid. Ved beregning er det bedre å bruke et prosjekt med spesifisert dybde og bredde på basen. Kostnaden påvirkes også av avstanden til byggeobjektet og relaterte arbeider, for eksempel:

 • vanntetting;
 • isolasjon;
 • blindt område;
 • drenering;
 • regnvann.

Alt dette utgjør den endelige prisen. Selv om grunnlaget for en liten struktur kan gjøres selv med egne hender. Det vanskeligste og lengste i konstruksjonen av grunnbåndet er forsterkningen, men du kan klare det alene. Selvfølgelig er det lettere og tryggere å jobbe med to eller tre assistenter..

Video om forsterkning av monolittiske stripefundamenter

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org