15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Landmåling: det grunnleggende og trekk ved

landmåling Fra og med 2021 vil innbyggere i Russland ikke kunne gjennomføre transaksjoner med tildelinger hvis de ikke har utført en landundersøkelse med registrering av resultatene av prosedyren i føderalt register. Det vil si at denne prosessen i nær fremtid vil bli obligatorisk for implementering. For å utføre det uten problemer, må du studere funksjonene og de grunnleggende reglene som er fastsatt av forskrifter og konklusjoner fra praksis..

Hva er landmåling

hva er landmåling

Landmåling må forstås som matrikkelarbeid, innenfor rammen av hvilke en rekke egenskaper ved en tomt er etablert:

 • grenser;
 • torget;
 • plassering;
 • konfigurasjon.

Landmåling utføres av matrikkelen ingeniører. De kan jobbe både selvstendig, registrere seg som en individuell gründer og som en del av et selskap..

Spesialisten må være medlem av en selvregulerende organisasjon.

Hvorfor trenger du landmåling

plottmålinger

Behovet for prosedyren skyldes følgende faktorer:

 1. Å etablere grensene for tildelingen. Det er ikke uvanlig at en tomt blir registrert i matrikkelen uten grenser, så den vises ikke på det tilsvarende kartet. For å identifisere tildelingen som et objekt, må du gjennomføre en landundersøkelse.
 2. For å endre typen tillatt bruk. Hvis eieren av en tomt med landbruksverdi bestemte seg for å overføre tomten til kategorien territorier for individuell boligbygging, må han bestemme grensene.
 3. For registrering av eiendom i eierskap. I spesifikke situasjoner, for kjøp av tomt og registrering av eiendomsrett, er det nødvendig å gjennomføre en landundersøkelse.
 4. Når du deler nettstedet i to eller flere deler. Matrikkelingeniøren utarbeider en grenseplan, ifølge hvilken det gamle stedet mister sin nåværende verdi og blir fjernet fra registeret, men samtidig dannes nye kolonihoteller innenfor grensene.
 5. For å kombinere flere nettsteder til ett. Den motsatte situasjonen. Det utarbeides også en grenseplan som angir de endrede grensene..
 6. Ved omfordeling av tildelinger. Relevant for tilfeller der andel av nabolandet slutter seg til ett område. Dette skjer vanligvis gjennom foreclosure. Det utarbeides en plan, ifølge hvilken to tomter slutter å eksistere, men innenfor deres grenser vises to nye tomter med forskjellige størrelser og grenser..
 7. Å løse konflikter med naboer. Det oppstår når det er uoverensstemmelse mellom lokaliseringen av territoriene på papirene og faktisk. Eierne begynner å krangle om hvor gjerdet skal plasseres. Slike situasjoner løses nesten alltid i retten, men i alle fall bør matrikkelenes konklusjon legges ved..

Behovet for landmåling kan også skyldes opprettelsen av en ny tildeling. Så hvis en innbygger bestemmer seg for å kjøpe ut tomt uten eier, må han først utføre prosedyren for å bestemme grensene.

Hva bør gjøres

fikse målinger

For en vellykket landundersøkelse må du følge trinn-for-trinn-instruksjonene:

 1. Utarbeidelse av dokumenter for nettstedet. Hvis tildelingen blir dannet for første gang, må du få en tomtlayout og en resolusjon fra administrasjonen om tildeling av rettigheter. Under andre omstendigheter vil bare et utdrag fra USRN være nødvendig.
 2. Bestill tjenester fra en matrikkelingeniør. Det kan ta mye tid å finne en kompetent spesialist. Når du velger, er det viktig å skissere kriteriene på forhånd og komme til enighet om detaljene i betalingen. Hvis det ikke er noen klager, inngås en kontrakt for levering av tjenester.
 3. Motta dokumenter, bli kjent med resultatene og signer en handling på arbeidet som er utført. Basert på resultatene av prosedyren blir følgende utstedt: et matrikkelpass, en grense og teknisk plan. Saken sendes enten i elektronisk format eller i papirform. Før du signerer loven, er det nødvendig å kontrollere innholdet i papirene. Hvis det ikke er noen klager om ingeniørens arbeid, settes det et merke på dokumentet som bekrefter aksept av resultatene.

Etter å ha mottatt saken og etter 10 dager, vises ny informasjon om tomten på matrikkelen over Rosreestr.

Du kan sjekke registrering av eiendomsrettigheter gjennom en spesiell tjeneste på avdelingens offisielle nettsted – for dette er det nok å vite tildelingsnummeret.

Hva er inkludert i landundersøkelsen

grenseplanEtter å ha signert kontrakten på den fastsatte dagen, kontakter matrikkelen ingeniøren eieren av tildelingen med et varsel om avreise. Naboene til eieren er i tillegg informert.

Ved ankomst til stedet utfører spesialisten landmåling, nemlig:

 • måler det totale arealet til det angitte området;
 • angir koordinatene til landemerker;
 • definerer grensene og koordinerer dem med naboer – resultatene vises i lov om godkjenning av landmåling.

Hvis det ikke er noen klager, anses prosedyren som fullført. Eierens tilstedeværelse er valgfri. Hvis en innbygger fortsatt vil observere prosessen, må han være klar til å bruke 1-3 timer.

Hvor mye koster landmåling?

hvor mye koster landmålingMatrikkelenes ingeniørers arbeid regnes som ikke-avdelingskontrollert, noe som betyr at prisene for prosedyren ikke er knyttet til statlige standarder. Lovgivningen gir en metode for å beregne kostnaden, men den brukes bare av kommunale myndigheter, noe som ofte forsinker tilbudet av tjenester.

Når det gjelder private selskaper, setter de en prislapp basert på markedsverdier. Følgende indikatorer påvirker de endelige kostnadene:

 • region;
 • side kategori;
 • torget;
 • plassering og form satt på.

For eksempel, når du bestiller arbeid i Moskva -regionen, må du være forberedt på utgifter fra 10 tusen til 30 tusen rubler. I provinsfagene i Russland kan du beholde 5-10 tusen rubler.

Landmåling kan utføres gratis, men bare i to tilfeller: med komplekse matrikkeltjenester startet av staten, innenfor rammen av “dacha amnesty” -programmet.

Hva en sommerboer trenger å vite om landmåling – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel