15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Japansk syrin – hvorfor den regnes som den mest dekorative

Du spør: “Hva er forskjellen mellom japansk syrin og vår vanlige syrin, og er det noen særegenheter ved dyrking av den? En venn ga meg noen frøplanter, hun dyrket dem selv fra frø som hun bestilte på Internett. Alle har slått rot, men har ikke blomstret ennå, men jeg er så interessert i hvordan syrenen skal være. “

Japansk syrin

Vi svarer: Det er vanskelig å forestille seg en hage der det ikke er noen delikat duftende syrin som fyller hele nabolaget med sin tykke aroma. Men den mest fantastiske, mest dekorative og mest motstandsdyktige mot vanskelige vekstforhold er japansk syrin. Den eneste ulempen er kjærligheten til fuktighet. Men hvis du gir skjønnheten vital fuktighet, får du et utrolig vakkert tre i retur. Hver sommer vil den bli dekket med en overflod av delikate små blomster..

Japansk syrin – hva er egenskapene til arten

japansk syltre

I den vitenskapelige litteraturen er denne sorten kjent som nettlet syrin eller japansk knekker, men blant gartnere kalles den vanligvis ganske enkelt japansk. Kanskje av den grunn at hjemlandet og kulturens naturlige habitat er Nord -Japan. Der vokser et frodig tre i fjellsider og i lauvskog. Forresten, “knitring”, generelt, er også et populært navn, som treet mottok for den sterke sprakingen som sendes ut av rå syrinegrener i en brann eller i en komfyr.

Retikulert syrin er den eneste trelignende typen, ikke busk, syrin. I tillegg er den største, fordi høyden på treet kan nå 15 m.Og samtidig forblir stammen ganske grasiøs, ikke over 40 cm i diameter.Og den blomstrer ikke om våren, som en vanlig syrin, men i sommer, nærmere juli.

Japansk knitring regnes som mer dekorativt enn vanlig syrin. Alt i den er vakkert: en pen stamme, over hvilken en frodig krone flager, og ovale spisse blader, mørkere på toppen. Selv barken av flerårige skudd ser dekorativ ut – skinnende, brun -lilla. Men den viktigste dekorasjonen av denne arten er blomsterstander – brede, opptil 20 cm, panikler, når en lengde på 30 cm. De består av mange små kremhvite blomster som avgir en rik honningaroma. De utstående støvdragerne gir dem en likhet med blomster av liguster.

Typer av mesh syrener

amur syrin

Hvis du allerede forstår de botaniske forviklingene til slutten, har den nettede syrenen to typer, eller rettere sagt underarter:

  • faktisk syrin i seg selv er japansk;
  • Amur syrin.

I utseende vil ikke engang erfarne gartnere kunne skille dem, begge syrinene er så like. Derfor er begge underartene ofte forvirret og kalles ganske enkelt japanske syriner. Men hvis du ser nøye ut, har Amur -syrenen smalere blader og mindre blomsterstand..

Nyansene ved å vokse japansk syrin

voksende japanske syrener

En av kulturens viktigste fordeler, i tillegg til dekorativitet, er høy vinterhardhet. Japanske syriner kan dyrkes i alle klimaer og vintre godt. Treet tåler frost ned til minus 34 ° C uten skader. En annen fordel er muligheten til å dyrke din egen frøplante av frø. De modnes i september-oktober og har høy spiringskapasitet. Det er sant at i dette tilfellet må du være tålmodig, fordi treet hentet fra frøene vil blomstre bare i det åttende året..

Den eneste ulempen med nettede syriner (både japanske og amur) er deres lave tørkebestandighet. Med mangel på fuktighet vokser treet ikke bare dårlig, men slutter også å blomstre. Dette må tas i betraktning når du velger et sted for planting og planlegging for generelt å starte en japansk skjønnhet på stedet..

Honey lilac – japansk cracker

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel