15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttig oppkjøp – kaldakkumulator

kald akkumulator Det er ting du kan leve uten, men når de dukker opp i huset, gjør de livet så enkelt at de blir uunnværlige og nødvendige. Dette gjelder en nyttig oppfinnelse – en kaldakkumulator.

Kald akkumulator: egenskaper og anvendelse

kaldakkumulatorer for kjøleposer En kaldakkumulator er en liten enhet, hvis hovedfunksjon er å opprettholde en kald temperatur i lang tid. Batterienheten er enkel: en tett lukket beholder fylt med et stoff med høy varmekapasitet, det vil si evnen til å ta varme og derved kjøle gjenstander.

Det er veldig praktisk og effektivt å bruke kaldakkumulatoren i sommerhytter, under feltforhold. De holder seg helt kalde i kjøleskapsposer som kjølekomponent. Produsenter anbefaler å bruke 1 standardbatteri for 15 liter kjøleproduktvolum, men for effektivt å holde kaldt er det bedre å bruke 2-3 beholdere.

Og hjemme i stasjonære forhold kan du med hell bruke batteriet for å spare energi, plassere det i fryseren og derved opprettholde en stabil temperatur i det, og til og med øke frysekraften. Batterier hjelper deg også i tilfelle hygienisk avriming av kjøleskapet.

Ved problemer med elektrisitet, vil batteriet bidra til å bevare mat inntil problemet med elektrisitet er eliminert.

Industrielle kjølerom akkumulatorer brukes til salg av frosne produkter og til transport av produkter, som har forgjengelige egenskaper.

Forberedelse og handling

muligheten til å lagre produkterDet er ikke vanskelig å klargjøre kaldakkumulatoren for bruk. Beholderne plasseres i fryseren, og slår på maksimal avkjølingsmodus i den tiden det tar å fryse væsken helt. Frysetiden er direkte avhengig av typen fyllstoff. Deretter kan du bruke den i en isometrisk pose i en dag, batteriet tar varme fra maten og holder dem friske.

Batterilevetiden avhenger av flere faktorer:

 • batteritype;
 • isolerende egenskaper og posens volum;
 • rasjonalitet av plassering;
 • den opprinnelige temperaturen på produktene.

Det kan være nødvendig med flere batterier avhengig av størrelsen på posen. Det er veldig viktig å plassere dem riktig i posens plass:

 • kan legges på toppen av maten;
 • overføre horisontalt i lag;
 • plasser topp og bunn.

Etter hvert som sammensetningen tines i batteriholderen, tas den ut av posen, vaskes med vann, tørkes av og legges i fryseren igjen..

Det er nødvendig å lagre kaldakkumulatoren når den ikke er i bruk i kjøleskapet, dette sikrer akkumulatorens sikkerhet og øker levetiden til kjøleskapets fryseanordning..

Typer kuldeakkumulatorer

Designfunksjonene til fryselagringsakkumulatorer avhenger av formålet. Oftest er de rektangulære og flate, noe som gir god kontakt og passform. Skallet er laget av en tøff, sterk polymer som ikke endrer form, eller av en tett plastfilm, som gjør det mulig å gi batteriet ønsket form før frysing.

Produsenter er oftest engasjert i produksjon av tre hovedtyper kaldakkumulatorer, avhengig av fyllstoffet:

 • gel;
 • vann-salt;
 • silikon.

gel kald akkumulatorGelakkumulator – en pose med et gelfiller basert på karboksymetylcellulose, brukt til et dobbelt formål, som et kjøleelement og et element som kan opprettholde, om nødvendig, høy temperatur. Den effektive handlingstiden er lang. Trygt og effektivt.

vann-salt kald akkumulatorVann -salt -typen kaldakkumulator i faste plastbeholdere er i stand til å holde temperaturer fra -20 til +8 grader Celsius. Praktisk ved at du kan legge til løsning i beholderen.

silikon kald akkumulatorSilikon – en filmpose fylt med silikon. Til tross for at temperaturen på sammensetningen er i området fra 0 til +2 grader Celsius, kan varigheten av å opprettholde et slikt temperaturregime nå opptil syv dager.

Velge riktig batteri

Når du velger en kaldakkumulator, er det viktig å ta hensyn til at den karakteristiske blå fargen ikke har noen funksjonelle egenskaper: en slik effekt utøves av et fargestoff. Levetiden til industrielt produserte batterier er ubegrenset. Produsenter garanterer miljøvennlighet og sikkerhet for materialer som ikke endrer egenskaper, avhengig av tid og plutselige temperatursvingninger. Vanligvis er kapasiteten til et standardbatteri 250-800 ml.

Når du velger et batteri for dine behov, må du ta hensyn til parameterne: volum, design, fyllstoffets sammensetning.

DIY batteri

enkelt vannkjølemiddelBatterier kan kjøpes i spesialforretninger, bestille på Internett -ressurser, men du kan lage det selv i henhold til “billig og munter” -prinsippet. Nøkkelpunktet er selvfølgelig sammensetningen av væsken som brukes som fyllstoff i plastbeholderen. I industrielle batterier inneholder kjølemediet: vann, et antibakterielt tilsetningsstoff og karboksymetylcellulose. Sistnevnte fungerer som et fortykningsmiddel og styrer utvidelsen av vann under frysing..

Gitt det ovennevnte, tilbyr vi flere oppskrifter for å tilberede væske til en hjemmelaget kaldakkumulator.

Oppskrift nummer 1

bordsalt for kald oppbevaringProduksjonsprosess:

 • i en liter vanlig drikkevann, helst varmt, tilbered en mettet løsning av bordsalt ved å tilsette omtrent 400 gram natriumklorid (bordsalt) til det;
 • tilsett tre liter vann til sammensetningen og tilsett den nødvendige mengden tapetlim. Væskens konsistens må være geléaktig;
 • hell løsningen i plastbeholdere med et skruehett eller plastflasker;
 • settes i fryseren og fryses.

Et slikt batteri kan holde temperaturen i en spesiell pose ned til -20 grader C i lang tid..

Oppskrift nummer 2

Glaubers salt for tilberedning av kjøleoppbevaringFor en hjemmelaget kaldakkumulator: du må forberede en 20% løsning av Glaubers salt. For 100 gram løsning må følgende forhold av stoffer brukes: 20 gram vannfritt salt, 1 gram CMC (tapetlim) og en viss mengde vann.

Denne sammensetningen av batteriet er i stand til å opprettholde kalde temperaturer ned til -10 grader C..

Oppskrift nummer 3

Dette er den enkleste, man kan si force majeure, måten å lage en kaldakkumulator på. Det er nødvendig å blande vann og tapetlim i proporsjonene: 96 gram + 4 gram.

Minus 1 grad Celsius i en pose med dagligvarer kan skape kjøleskapforhold, og lar deg holde ut en stund.

Hjemme er det vanskelig å opprettholde kravene til tetthet, derfor må man være spesielt oppmerksom på sikkerhet ved bruk av hjemmelagde kaldakkumulatorer, spesielt hvis de er planlagt å brukes til kjøling av mat..

Forberedelsesvideo for kaldakkumulator

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel