15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken isolasjon er bedre for et rammehus: velg den mest pålitelige

Fortell meg hva slags isolasjon som er bedre for et rammehus? Vi kjøpte et lite forstadsområde og bestemte oss for å bygge et sommerhus på det. Siden bygningen er midlertidig, ble det besluttet å ikke bruke steinen, så det ble reist en treramme. Nå oppsto spørsmålet om hvordan man skal isolere huset slik at det er tørt, varmt og stille. Vi vil gjerne gi råd.

hvilken isolasjon er bedre for et rammehus Det er ikke overraskende at rammehus kan bli funnet oftere og oftere, og ikke bare i sommerhytter. Konstruksjonen deres er på mange måter bedre enn tradisjonelle steinboliger. Først og fremst sparer det materiale og tid. Å bygge en ramme er mye raskere enn å bygge steinvegger, og mindre materiale er nødvendig. For at huset skal bli beboelig, er det imidlertid nødvendig å “fylle” rammen, det vil si for å beskytte det mot lave temperaturer, fuktighet og støy. Derfor er det viktig å vite hvilken isolasjon som er best for et rammehus. Dette er ikke tilfelle når du kan spare penger, fordi veggene må betjene minst en generasjon eiere. Hva er det beste og mest pålitelige materialet??

Isolasjonsegenskaper

varmeovner Når du velger en varmeapparat, er ikke hovedkriteriet kostnaden. Et kvalitetsmateriale bør ha følgende egenskaper:

 1. Termisk ledningsevne. Jo lavere koeffisienten er, desto bedre holder isolasjonen varmen og mister den saktere. Huset blir varmt om vinteren og kjølig om sommeren..
 2. Vannabsorpsjon. Beregningen ligner den forrige: jo lavere verdi, desto bedre. Fuktabsorberende isolasjon leder mer varme, og den kan ganske enkelt fryse om vinteren.
 3. Svinn. Her må du også velge isolasjon med minimal ytelse. Tross alt vil huset stå i mer enn ett år, og hvis svinnet er stort, vil dette føre til tap av varme..
 4. Vanndampgjennomtrengelighet. Pustende materiale er en garanti for at mugg ikke starter i huset.
 5. Sikkerhet. Først og fremst gjelder dette maksimal brannmotstand, så vel som fravær av frigjøring av giftige stoffer.

Isolasjonen bør også kombineres med treverket som rammen er laget av, og ha en levetid som ikke er mindre enn den..

Hvilken isolasjon er bedre for et rammehus?

isolasjon med ecowoolFør du kjøper et isolerende materiale, må du gjøre deg grundig kjent med dens dampgjennomtrengelighet. Det skal ikke være lavere enn rammaterialet. For konstruksjonen av rammen brukes bartrene oftest..

På byggematerialemarkedet kan du finne følgende typer isolasjon:

 • ekstrudert polystyrenskum;
 • polyuretanskum;
 • utvidet polystyren;
 • Isopor;
 • utvidet leire;
 • ecowool;
 • mineralull.

Av disse materialene har de første 5 materialene den laveste dampgjennomtrengelighet. Dette betyr at det er bedre å ikke bruke dem til å isolere et rammehus. Men ecowool og mineralull er ideelle for disse formålene..sublim mineralull

Ecowool er ideell for vegg- og gulvbekledning. Det skal imidlertid tas i betraktning at spesialutstyr er nødvendig for installasjonen, og det koster anstendig. Men mineralullen kan legges på egen hånd ved å kjøpe basaltull eller glassull.

Video om å isolere et rammehus i detalj

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel