15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke cashewnøtter hjemme – de viktigste finesser ved omsorg for en tropisk plante

hvordan dyrke cashewnøtter hjemme Cashewnøtter er en eksotisk nøtt som er høyt ansett for sin utmerkede smak, rike biokjemiske sammensetning og mange fordelaktige egenskaper. Mange gartnere er interessert i hvordan man dyrker cashewnøtter hjemme og hva som trengs for å dyrke en eksotisk plante på egen hånd.

Hva er cashewnøtter

paranøtter Cashewnøtter, akazhu eller brasilianske nøtter er fruktene av det tropiske treet Anacardium, en “representant” for Sumakhov -familien. Et tre opp til 13-16 m høyt har en stor, spredende krone, med avlange blader uten denticles.

cashew treUtvendig ligner bladplater opp til 15-20 cm lange valnøttløvverk. I blomstringsperioden er den dekket med små grønnrøde blomster med spisse kronblad, samlet i panikkformede blomsterstander. Treet kan blomstre opptil 3 ganger i året..

skrell cashewnøtterSpesielt interessant for mange gartnere er hvordan cashewnøtter ser ut i skjellene sine, fordi frukten av acaju -treet har en veldig uvanlig form. Utad ligner de en boksehanske og representerer slutten på en sterkt overgrodd beholder med en rødlig eller gul fargetone. Cashewnøtter regnes som den eneste mutteren som vokser utenfor, ikke inne i frukten..

Det er flere viktige regler for hvordan cashewnøtter høstes.:

 1. Denne mutteren har et giftig skall og bør bare plukkes med vernehansker..
 2. Etter det blir nøttene utsatt for varmebehandling, noe som ødelegger giftige stoffer..
 3. Det øverste skallet fjernes og etterlater bare saftig og spiselig masse. Det er derfor cashewnøtter allerede er i salg i skrelt form..

cashewnøtter modnesFrukt, på størrelse med en middels pære, vokser på tykke, kjøttfulle stilker. De er spiselige, har en behagelig søtlig syrlig smak..

Cashewnøtter er uegnet til transport – de inneholder en økt konsentrasjon av tanniner, noe som forårsaker ødeleggelse av frukten i 24 timer etter høsting.

Dette må tas i betraktning før du dyrker cashewnøtter hjemme..

Hvor vokser cashewnøtter

voksende cashewnøttElskere av eksotiske fruktavlinger er ofte interessert i hvor cashewnøtter vokser i Russland.

Under naturlige forhold vokser akazhu -treet i territoriene:

 • Brasil;
 • India;
 • Vietnam;
 • Thailand;
 • Indonesia;
 • Nigeria;
 • Iran;
 • Sørøst- og Vest -Afrika;
 • Sørøst-Asia.

Det eneste post-sovjetiske landet der akazhu-treet finnes under naturlige forhold er Aserbajdsjan. I Russland dyrkes cashewnøtter utelukkende i drivhus og hjemme..

Hvordan dyrke cashewnøtter hjemme – grunnleggende krav

hvordan dyrke cashewnøtter hjemmeFør du dyrker cashewnøtter hjemme, må du tenke på at dette er et tre fra tropiske breddegrader. Det er derfor det vil “føle” seg komfortabelt bare med maksimal rekreasjon av det tropiske klimaet, som er veldig vanskelig både i en leilighet og i et drivhus..

cashew frøCashew er en lyselskende og varmekjær plante, så den dyrkes best i de sentrale og sørlige delene av Russland. Et eksotisk tre må gi høy luftfuktighet – for dette kan du bruke spesielle luftfuktere eller lage dem selv. Legg en kanne med cashewnøtter i en bolle med vann og rett luft fra en liten vifte til den, eller bruk en akvariekompressor.

Belysning har en viktig effekt på hvordan cashewnøtten vokser. Anlegget plasseres best på en vinduskarmen på sørsiden av leiligheten slik at det er under diffust sollys. Fytolamper eller lysrør brukes til ekstra belysning. Under luftingen må paranøtten være skjult for trekk og kulde.

Frøforberedelse

forbereder cashewnøtter for plantingCashewfrø kan kjøpes i hagebutikker eller kjøpes online. Det antas at de sterkeste og sunneste frøene kommer fra Brasil og India. De svakeste er fra Kina.

Frøforberedelse:

 • suge frøene i rent vann og la stå i 48 timer;
 • endre vannet der frøene blir dynket i morgen og kveld;
 • bruk gummihansker når du skifter vann, da cashewjuice kan brenne huden.

De nøttene som flyter til overflaten av væsken er ikke levedyktige, de kastes, siden det ikke er embryoer inne i frukten.

Jordforberedelse

næringsrik jord for cashewnøtterParanøtter er veldig kresne med hensyn til jordens kvalitet og sammensetning. For det er det best å bruke løs jord med en nøytral reaksjon – for eksempel et ferdiglaget substrat for sitrusfrukter, palmer eller torvjordblanding for tropiske planter.

Du kan tilsette cashewnødder selv fra følgende ingredienser:

 • sagflis;
 • torv;
 • elvkvartsand eller perlit.

Ikke tilsett organiske ingredienser eller vanlig hagejord i pottenblandingen av paranøtter..

Valg av kapasitet

beholder for dyrking av cashewnøtterCashewnøtten har et stort og forgrenet rotsystem, så store blomsterpotter eller beholdere bør velges for å dyrke den. Hvert frø legges i en separat beholder med et volum på minst 2 liter. Først kan frøene plantes i små plastkopper, og etter spiring kan unge spirer plantes i separate beholdere..

Trinn-for-trinn landingsskjema

cashew fruktFør planting må cashewfrø dynkes i rent, oppvarmet vann i 48 timer.

Etter det kan du begynne å lande:

 1. Fyll et dreneringslag på bunnen av beholderen – ødelagt murstein, småstein eller utvidet leire med et lag på 2-3 cm.
 2. Legg et næringsmedium (kjøpt eller tilberedt) på toppen av dreneringslaget, og la det være omtrent 3 cm til kanten av beholderen.
 3. Plasser paranøtten vertikalt med festepunktet til beholderen vendt nedover. Dryss over frøet med et tynt lag med underlag.
 4. Legg beholderen med paranøtter i brettet og hell rikelig med varmt, avgjort vann.
 5. Dekk beholderen med plastfolie og legg den på et varmt sted. Ikke glem å jevnlig fukte jorden i potten med en sprayflaske..

cashew skuddEtter omtrent 18-23 dager vises de første skuddene av cashewnøtter. Så snart spirene spirer, fjern plastfolien og flytt beholderen i direkte sollys..

Videre stell av cashewnøtten

frøplanter bryr segDyrking av cashewnøtter i åpen jord er umulig, siden planten dør selv ved en lufttemperatur på + 4 ° C. Derfor blir spirene transplantert sammen med en jordklump til sengene i drivhuset eller drivhuset. Paranøtter kan også dyrkes i et kar, i en leilighet, men slike forhold påvirker størrelsen på treet og utbyttet negativt..

Grunnleggende regler for omsorg for cashewnøtter:

 1. Paranøtter krever vanning, men ikke hyppig vanning – omtrent 2 ganger i uken. Etter hver vanning må jorden rundt treet løsnes.
 2. Hver 10-14 dag må du gjødsle cashewnøtter ved hjelp av kompleks mineralgjødsel.
 3. Et eksotisk tre trenger regelmessig beskjæring, ettersom det har mange laterale skudd, og kronen vokser på en kaotisk måte.

Cashewnøtten er en veldig vakker, sunn, men ekstremt finaktig plante. Å vite hvordan man dyrker cashewnøtter hjemme kan oppnå et godt resultat. Dette tropiske treet krever økt oppmerksomhet og omsorg fra gartneren, og det er mulig å få høye utbytter acaju bare med streng overholdelse av agrotekniske nyanser og finesser ved å vokse og ta vare på en tropisk avling..

Hvordan dyrkes cashewnøtter i Kambodsja – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel