15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

7 måter å håndtere mygg på sommerhuset

hvordan man skal håndtere mygg på sommerhuset deres Samhold med naturen, ro og herlig avslapning i lysthuset på et landsted forstyrres ofte av irriterende insekter. Derfor mister aldri spørsmålet om hvordan man skal håndtere mygg på sommerhuset deres relevans. Det er mange måter å bli kvitt små monstre. Noen er knyttet til høyteknologi, andre med bruk av kjemikalier. Tradisjonelle metoder for å tvinge insekter til å forlate “begrenset sone” er ikke mindre effektive. Før vi lærer å håndtere mygg på sommerhuset, la oss bli kjent med den nådeløse fienden.

Farlig “spill” av uvelkomne naboer

irriterende mygg Et blodsugende insekt (vanlig mygg) finnes i nesten alle hjørner av planeten. Dimensjonene er fra 3 til 7 mm, så den er fantastisk kamuflert og faller ikke inn i synsfeltet til en person. For å opprettholde sin eksistens drikker hunnene saften fra forskjellige planter. Men når det gjelder utviklingen av fremtidige avkom, lever de av blod fra dyr og mennesker..

Dessverre er mygg ofte bærere av sykdommer som encefalitt og meningitt. Etter en bit vises støt eller allergisk urtikaria på kroppen.

Det viser seg at hanner bare trenger plantefôr, og ikke er så farlige for mennesker..

hunnen legger eggVanligvis legger hunnene egg i alle beholdere med varmt vann, hvor det er en overflod av organiske komponenter. De omgår heller ikke naturlige “reservoarer” med mye grønt. Avkommet utvikler seg ganske raskt. Hele prosessen tar vanligvis fra 2 til 8 dager. Alt avhenger av temperaturen på væsken som larvene befinner seg i. Bare med tanke på disse fakta, er det en mulighet til å forberede seg på et pålitelig forsvar av deres territorium..

Hvordan takle mygg på sommerhuset deres

irriterende myggOrdet “kamp” er direkte relatert til krigføringen. Og det er det faktisk. Uten spesiell taktikk, utstyr og kjemiske “våpen” er det umulig å beseire farlige og irriterende “vampyrer”. Vurder 7 påviste måter å fullstendig bli kvitt fienden.

“Likvidering” av reservoarer

dekke kunstige reservoarerSiden hunnene legger eggene sine i disse områdene, er det første å gjøre å bli kvitt dem. Selvfølgelig er innsjøen, dammen og elven utenfor folks makt..

På sommerhusets territorium kan det imidlertid være forskjellige tanker med varmt vann.:

 • tanker for vanning av hagen;
 • kunstige bassenger;
 • dekorative fontener;
 • drikkeskåler for kjæledyr og fugler.

fat vannI dette tilfellet begynner kampen mot mygg på sommerhuset med en inspeksjon av territoriet. De oppdagede reservoarene er dekket med lokk eller plastfolie. Det viktigste er at det ikke engang er de minste hullene der hunnmyggen kan trenge inn..

Gitt at insekter bare legger eggene sine i stillestående vann, må det skiftes regelmessig. Og det er også effektivt mot myggavl..dam etter regn

Dessverre kan slike øyeblikk bli årsaken til invasjonen av “vampyrer”:

 • sølepytter som ikke tørker ut etter regn;
 • skog ved siden av dachaen;
 • skyggefullt rekreasjonsområde.

Problemet løses ved å ta drastiske tiltak. Om mulig, dekk sølepytter med jord. Tette kratt tynnes jevnlig ut, og de prøver å holde sommerhuset rent.

I små svømmebassenger er det tilrådelig å skifte vannet regelmessig slik at det ikke kommer myggegg i det..

Avledningsmanøver

dyrking av spesielle urterPlanter med en sterk aroma er trygge for myggkontroll.

Insekter tåler ikke:

 • sagebrush;
 • mynte;
 • lavendel;
 • tomater;
 • salvie;
 • basilikum;
 • hvitløk.

Avlinger plantes i dacha rundt omkretsen, som et middel for mygg, klare til å “fange” territoriet. For eksempel plasseres tomater i hagen. Malurt – i utkanten av hagen. Lavendel, basilikum, salvie og mynte smelter harmonisk inn i blomsterbedet. De samme gressene “dekorerer” kystsonen til forskjellige kunstige og til og med naturlige reservoarer.

For å beskytte boarealet brukes aromatiske oljer, som selges fritt på apotek. Væsken påføres på en ren serviett og henges ved døren eller åpent vindu.myggavvisende eteriske oljer

De mest brukte oljene er:

 • seder;
 • fedd;
 • eukalyptus;
 • anis.

Hvis den essensielle væsken ikke er tilgjengelig, lag en hvetegress tinktur på egen hånd. Urten (ca. 100 g) helles med kokende vann. Tåle 15 minutter, filtrer deretter. Væsken tørkes av huden, eller en klut blir dynket, som blir liggende ved utgangen fra boligkvarteret eller i lysthuset.

Bruk av aromatiske oljer er egnet hvis lukten ikke forårsaker allergi blant beboerne..

Kraften til “usynlige” våpen

myggavvisende kjemikalierBruk av kjemi for å drepe mygg på territoriet til en sommerhytte regnes som det enkleste og rimeligste alternativet. Det er et stort antall verktøy som fungerer som pålitelig beskyttelse av en person mot små monstre..

De mest populære er:

 • lotioner med forskjellige dufter;
 • spray;
 • piller;
 • tallerkener;
 • aerosoler;
 • spiraler;
 • giftige væsker.

medilis glidelåsHvert stoff tjener hovedformålet med å drepe mygg innen 2 til 6 timer. Imidlertid er måten de brukes på, og er som regel angitt på emballasjen. I tillegg er det pyrotekniske frastøtende midler. De installeres under åpen himmel og settes i brann. Resultatet er røyk, som har en skadelig effekt på “vampyrer”.

Ofte bruker sommerboere myggavvisende kjemi for å behandle stedet for å bli kvitt skadedyr i lang tid.behandling mot mygg

Spesielle stoffer sprøytes på steder der insekter kan hekke:

 • grøfter med vann:
 • storm avløp;
 • kjellere;
 • gjerder;
 • busker;
 • trær.

Tjenestene som er designet for å gjøre dette vil fungere best. De jobber i beskyttelsesdrakter, hansker og spesielt hodeplagg. Dette forhindrer at kjemikalier når huden og luftveiene. Selv om stoffene ikke er farlige for mennesker, er det nødvendig å overholde de etablerte sikkerhetsreglene ved selvbehandling av stedet fra mygg. Og også de etablerte dosene og instruksjonene som er angitt på pakken.

Rikelig sprøyting beskytter sommerhusområdet mot insekter i omtrent en måned.

Kraftige avskrekkende systemer

ultralydI antikken så det ut til at invasjonen av bitende insekter ikke kunne stoppes med bare hender. Men århundrer senere dukket det opp interessante enheter. De gjengir ultralyd som flygende “vampyrer” ikke tåler. Slike myggavvisende systemer er plassert på stedet, så de omgår det..

mini apparaterI tillegg til stasjonære enheter er det andre alternativer. De er festet til yttertøy eller nøkler. Ultralydet strekker seg over omtrent 50 m². Den eneste ulempen med enhetene er motstanden til noen myggarter mot slike lydbølger. Med slike enheter er det praktisk å lage grill utendørs eller bare slappe av i lysthuset.

Jegere og pokaler

spesielle båndBekjempelse av mygg i en sommerhytte minner noe om jegere som setter feller i skogen. Selvfølgelig er mygg for lite “vilt”, men det er feller for det også. Det mest populære alternativet er klebrig tape. Den er festet til taket på soverommet, stuen, på verandaen og i lysthuset. Det utstråler en spesifikk aroma som tiltrekker seg mygg. Men når de lander på overflaten, blir de der for alltid.

Lamper med lavspenningsrist er tilgjengelig for den mørke tiden på dagen. Insekter har en tendens til å fly inn i sterkt lys. Men de sitter på enheten og dør av elektrisk strøm.

spesielle lamperFlere av disse lampene er installert over et stort område. Dermed er det nok for “jegeren” å forberede feller, og “pokalen” vil ikke vente lenge..

Så vi lærte å håndtere mygg på sommerhuset deres, på de mest populære måtene. Hver av dem har sine egne fordeler og ulemper. Imidlertid gir det ikke insekter noen sjanse til suksess. Måtte vår hvile og arbeid i landet alltid bringe sann tilfredshet og glede.

Hvordan håndtere mygg på sommerhuset deres og hvordan behandles – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel