15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY aeroponikk for dyrking av grønnsaker

gjør-det-selv aeroponikk Moderne metoder for dyrking av planter finnes i økende grad ikke bare i industriell produksjon. Gjør-det-selv-aeroponikk arrangeres også av amatørgartnere for produksjon av grønnsaker hjemme. Denne metoden, selv om den krever spesialutstyr, er ganske rimelig og regnes som en miljøvennlig produksjon. Aeroponics lar deg dyrke grønnsaker og greener uten jord, få en rik høst bokstavelig talt ut av luften.

Aeroponics -konsept

dyrking av planter uten jord Å dyrke planter uten å bruke et substrat ble beskrevet allerede i begynnelsen av det tjuende århundre, men i mer enn 80 år ble det ikke mye brukt og nesten aldri nevnt. Og bare fra begynnelsen av 90 -tallet av forrige århundre begynte det å bli aktivt brukt i laboratorier. Siden 2000 har den spredt seg til landbruksbedrifter og raskt blitt populær. Aeroponics – hva er det, hvordan er det forskjellig fra hydroponics? I aeroponikk er planterøtter ikke i løsning, men i luftrom. Leveringen av de nødvendige næringsstoffene til røttene utføres ved aerosolvanning med spesielle løsninger ved bruk av sprayenheter.dyrking av grønnsaker

Løsningens sammensetning, størrelsen på dråpene, intervallet mellom vanning velges individuelt for hver kultur, avhengig av forholdene. Det viktigste er at røttene ikke tørker ut..

Fordeler med metoden

høst uten problemer

Mange moderne bønder anser aeroponikk -metoden som fremtidens teknologi, som vil innta en ledende posisjon innen intensiv produksjon av grønnsaker:

 1. Ingen underlag nødvendig, desinfeksjon, ingen smuss og støv.
 2. Fri tilgang til oksygen og balansert rotnæring bidrar til rask vekst og utvikling av biomasse.
 3. Under kunstige forhold er det lettere å lage et egnet mikroklima og gunstige forhold for en bestemt kultur..
 4. Skader fra skadedyr reduseres, arbeidskrevende luking og jorddesinfeksjon er ikke nødvendig. Det er nok å skylle systemet før planting.
 5. Prosessautomatisering reduserer manuelle lønnskostnader.
 6. Rasjonell bruk av arealer på grunn av høsting året rundt i flere etapper. Aeroponisk installasjon kan brukes på flere nivåer.

DIY aeroponikk er fullt mulig

gjør-det-selv aeroponikkTil tross for at aeroponikk er en høyteknologisk produksjonsmetode som bruker spesialutstyr, er det ganske tilgjengelig for alle interesserte gartnere. Det aeroponiske systemet er satt sammen av forbruksvarer som er tilgjengelig i maskinvare- og rørleggerbutikker. En installasjon kan opprettes for en enkelt gryte eller bestå av et komplekst forgrenet system for vanning av hele plantasjer. Gjør-det-selv-aeroponikk kan gi familien din ferske grønnsaker året rundt eller bli grunnlaget for utviklingen av en lønnsom virksomhet..enkel design av aeroponisk installasjon

Materialer og utstyr

utstyr for aeroponikk

For organisering av aeroponikk bør utstyr velges under hensyntagen til produksjonsvolumet, men listen over materialer er generell:

 1. Kapasitet for næringsoppløsning.
 2. En ugjennomsiktig, flat beholder eller vokstank. I en gjennomsiktig beholder øker risikoen for å utvikle blågrønne alger, som bruker næringsmediet, skaper konkurranse om dyrkede planter og forurenser systemet med avfallsstoffer.
 3. Hyller som er laget av fuktresistente materialer (polystyren, skumgummi) for montering av gryter.
 4. Fleksible slanger med nødvendig diameter med forseglede skjøter og adaptere.
 5. Aeroponiske dyser velges under hensyntagen til de biologiske egenskapene til plantens rotsystem. Jo mykere røttene er, desto finere må løsningen sprøytes for å gjøre den så tilgjengelig som mulig for ernæring..riktig valgte dyser

Med tanke på at det samme utstyret brukes til å dyrke forskjellige avlinger, er det ideelt å velge universale dyser som kan sprøyte vann til lett tåke..

Pumpen for tilførsel av løsningen til dysene kan være membran eller membran. Grønnsaksdyrkere bruker vindusviskerpumper og akvariekompressorer til aeroponikk. Kjøpte aeroponiske pumper er rimelige og lønner seg raskt.

Elektroniske eller mekaniske tidtakere for innstilling av strømmodus. En mekanisk timer er mer pålitelig, men den kan være støyende og kan ikke gi et kort intervall (5 minutter eller mindre) mellom sprayene.

Når du kjøper en elektronisk timer, bør du vurdere muligheten for periodisk bytte av batteriet..

Montering av det aeroponiske systemet

montering av et lite systemEn pumpe med en timer er koblet til tanken. Dyser er installert i bunnen av tanken, slanger er hermetisk festet til dem, som er koblet til pumpen med den andre enden. Næringsoppløsningen fra tanken pumpes gjennom slangene til dysene. Den aeroponiske installasjonen slås på til rett tid med en timer.

Størrelsen på hullene for planting eller potten velges slik at planten føles behagelig og ikke faller ned i tanken..

Aeroponiske installasjoner

Gjør-det-selv aeroponikk kan arrangeres ved hjelp av annet utstyr:

 1. Vannpumpe.ved hjelp av en vannpumpe
 2. Noen ganger i aeroponiske systemer, for å øke effektiviteten, brukes ultralydbølger, som når de utsettes for en løsning, danner bobler. De sprenges og avgir mikropartikler av fuktighet i form av en tåke. Metoden øker kostnadene for installasjonen betydelig, krever et løsningskjølesystem, siden dannelse av mikrodråper krever en temperatur som er dobbelt så høy som for vanning av røttene.bruk av ultralydbølger
 3. Bevegelsen av løsningen til røttene kan også sikres ved hjelp av en ekstern luftkompressor, som er koblet til tanken..ved hjelp av en luftkompressor

En sensor og magnetventiler er nødvendig for å kontrollere trykknivået og sikre driften. I amatørinstallasjoner brukes en bilkompressor, men det er veldig bråkete. En akvariekompressor brukes også, noe som gir lavt trykk. Denne metoden er mer egnet for små aeroponiske planter for dyrking av grøntområder hjemme..

Det aeroponiske systemet er:

 • reversibel, når næringsoppløsningen sirkulerer konstant og, etter kondens, renner tilbake til reservoaret;
 • irreversibel når løsningen bare brukes en gang.

DIY aeroponics – forbereder en næringsoppløsning

næringsoppløsning ingredienserSammensetningen av næringsoppløsninger er designet for forskjellige planter, deres alder og kan brukes hjemme. Samtidig er det nødvendig å hele tiden overvåke tilstanden og intensiteten til plantevekst for å gjøre justeringer i tide. For å forberede løsningen må du ikke bruke urent vann fra springen for å unngå unødvendige urenheter. Destillert, rent regnvann eller vann mykt med spesielle filtre er best egnet. Salter blir ført i vann etter deres foreløpige oppløsning i separate beholdere.

Gjør-det-selv aeroponikk-video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel