15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Behandling fra flått av en sommerhytte

behandling fra flått på sommerhuset

Skadedyrsinsekter er svært farlige for menneskers og husdyrs helse, ettersom de bærer alvorlige sykdommer. For å forhindre et slikt utfall vil spesiell behandling for flått hjelpe, som bør utføres til rett tid. Ofte gjør gartnere dette alene ved hjelp av akaricidpreparater eller insektmidler. De aktive ingrediensene i disse kjemikaliene er cypermetrin eller fenthion. Av denne grunn bør du ikke kjøpe veldig dyre produkter, fordi det finnes billigere analoger..

flått i landet

Etsing utføres med kraftige stoffer, så du må handle strengt i henhold til instruksjonene. Ellers vil skadene ikke bli forårsaket av skadedyrene, men for innbyggerne i dachaen..

Kompetent behandling mot flått eller virkningsspekteret av kjemikalier

midd på planter

Før du fortsetter med en slik prosedyre, anbefaler eksperter å sørge for at det er insekter i hagen. For å gjøre dette må du ta et hvitt tøystykke (opptil 1 m) eller et vaffelhåndkle og gå det over overflaten av gresset, busker. Arrangementet arrangeres om morgenen, men først etter at dugg har lagt seg. Hvis det finnes skadedyr på materialet, betyr det at behandlingen av sommerhuset fra flått er uunngåelig.

Taran stoff

Følgende brukes som desinfeksjonsmidler:

 1. “RAM”. Det regnes som et universelt stoff, siden mygg, veggedyr, lopper, fluer, kakerlakker og maur dør av det. Fordelene med å bruke den: ingen lukt og ingen spor. Dessuten akkumuleres ikke dens bestanddeler i jord og vegetasjon..
 2. “Akarocid”. Midlet er det kraftigste og mest effektive preparatet for behandling av hagen mot flått (rotter). Den kombineres fordi den er produsert på grunnlag av 2 sterke kjemikalier: fenton (opptil 40%) og cypermetrin (fra 10%).
 3. “Medilis-CIPER”. Vellykket i kampen mot synantropiske leddyr (kakerlakker, lopper, maur og veggedyr), samt rotter og skabbmidd. Passer til og med romdesinfeksjon.
 4. “Sipaz Super”. Den brukes til å fjerne ikke bare insektene selv, men også larvene deres. Slik behandling av flått er ufarlig, for etter den er det ingen spor, lukt eller skade..

stoffet AcorocidMedilis medisinstoffet Sipaz Super

Denne “beskjedne” samlingen kan også inkludere andre legemidler, for eksempel “Jurax”, “Breeze”, “Acaritox” og “Force Size”. I tillegg har veterinærmidlet “Baytex”, som tilhører gruppen av organofosfat -acaricidale midler, blitt brukt til beising av hager siden 2000. Et annet effektivt stoff er Samarovka insektmiddel. Etter et slikt “essay” burde gartneren ikke lenger ha et spørsmål enn å behandle plantingen fra flått for å få et 100% resultat.

veterinærmedisin

Cypermetrinbaserte kjemikalier er mindre farlige for mennesker, dyr og planter. På samme tid regnes organofosfater (med fenthion) som svært giftige. Ofte brukes de til å behandle store områder, men de er de mest ødeleggende for parasitter..

Regler for behandling av et nettsted fra flått – taktikk for store befal

behandling av hagen fra flått

Planlegging og kuldeberegning. Det var denne taktikken som hjalp de berømte erobrerne med å oppnå ønsket suksess. Det samme bør gartneren gjøre..

Men først må du beskytte deg selv og ha på deg:

 • respirator;
 • kappe;
 • hansker;
 • lukkede sko;
 • hodeplagg;
 • spesielle briller.

Etter prosedyren er det tilrådelig å brenne alt dette eller vaske det grundig. Behandlingen av området mot flått er planlagt for tørt, rolig og varmt vær. Blant annet blir det utført 40 dager før begynnelsen av modningen av de første fruktene eller umiddelbart etter at snøen smelter. Ikke undervurder viktigheten av samarbeid med naboer, fordi skadedyr fra deres plante kan “migrere” til en nabo. Derfor utføres forebyggende arbeid kollektivt.

sikkerhetstiltak ved arbeid med kjemikalier

I dette tilfellet må du følge de grunnleggende etsereglene:

 • spray grundig høyt gress, busker og trær på et nivå på 1,5 m (skadedyr stiger rett og slett ikke over);
 • behandle lekeplasser, smug, rekreasjonsområder og romterskler nøye;
 • desinfisere dårlig opplyste og fuktige byggehjørner.

Svært ofte bosetter insekter seg i store hauger med falne blader eller gress. I denne forbindelse må slike oppsamlinger av søppel fjernes fra territoriet i tide, for eksempel ved å bruke dem som mulch..

Alle brønner og reservoarer som ligger i nærheten av hagen er dekket med beskyttende materialer. Samtidig er det viktig å ta ut barn og dyr fra dachaen. De vil kunne reise hjem først etter 3-4 dager..

Korrekte proporsjoner uten dobbel telling

narkotikaforbruk

Etter å ha valgt et egnet middel for sprøyting mot flått, beregner eierne proporsjoner, doser.

De er individuelle for hvert legemiddel, så du bør lese instruksjonene nøye. Her er imidlertid noen retningslinjer:

 1. “RAM”. For hele sesongen utføres bare én behandling. For å spraye en hage på 100 m² trenger du 1 liter arbeidsløsning. 3-7 ml kjemikalie tilsettes denne mengden væske..
 2. “Sipaz Super”. I de fleste tilfeller forbrukes opptil 1 liter emulsjon per hundre kvadratmeter, hvori 5-12 ml av stoffet tilsettes.
 3. “Medilis-CIPER”. 4-7 ml av produktet fortynnes i 1 liter vann, med tanke på plantetettheten. Den konsentrerte oppløsningen fremstilles med en hastighet på 12 ml / vev.
 4. “Force site”. Forbruket av den giftige emulsjonen er 2-5 liter per hektar areal. For å tilberede et konsentrat trenger du 20-45 ml av stoffet som skal oppløses i 1 liter vann.

instruksjoner for bruk

Produsenter indikerer ofte at gyldigheten av kjemikalier bare varer en måned. Dette betyr imidlertid ikke at kampen mot flått på stedet skal planlegges hver 4. uke. Mange eksperter anbefaler å holde arrangementet bare 2 ganger i året: våren (i andre halvdel av april) eller høsten (på slutten av sesongen).

“Planter -amuletter” – naturlige forsvarere av dachaen fra flått

kamille mot flått

Forebygging er omhyggelig, men pålitelig. Det er bedre å forhindre problemer enn å håndtere det senere. For å gjøre dette, tidlig på våren, sprayes bakgården med insektmidler eller acaricidale midler. Selv larvene vil dø etter slik etsning. I tillegg praktiserer millioner av mennesker å plante flåttavvisende planter i dachas. Og det er veldig effektivt..

mynte anti-midd

Rundt omkretsen av hagen lages en beplantning fra:

 • tusenfryd;
 • mynte;
 • lavendel;
 • hvitløk;
 • calendula;
 • calamus;
 • malurt;
 • tansy;
 • rosmarin.

hvitløk mot midd

Hver av disse avlingene utstråler en duft som avviser insekt skadedyr. I tillegg inneholder denne duften insektmidler av naturlig opprinnelse. Imidlertid, som alle parasitter, utvikler leddyr over tid immunitet mot enhver form for insektmiddel. Av denne grunn må denne sammensetningen av naturlig beskyttelse, så vel som kjemikalier, endres hvert 2-3 år. Denne teknikken vil gjøre å drepe flått i området den mest effektive..

Plantingen av “amuletter” plantes så tykt som mulig. Takket være dette arrangementet avgir urter en mer konsentrert aroma, og krattene deres forhindrer også at insekter kommer inn i territoriet..

Parallelt med disse prosedyrene er det viktig å overvåke renheten i eiendommen din. Hvis du klipper gresset i tide, fjerner alt søppel fra territoriet og forhindrer fuktighet i hjørnene, reduseres sannsynligheten for slike “ubudne gjester” med 3 ganger.

calamus på stedet

Likevel er det tider når det er umulig å takle slike invasjoner. Deretter må du bruke tjenestene til profesjonelle. For en slik prosedyre må gartneren betale flere titusenvis av rubler. Takket være de listede metodene for behandling mot flått, kan du imidlertid glemme skadedyr i lang tid..

søppelkontroll

Selvkontroll av flått – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel