15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pålitelig sykdomssikring – Majestic Thistle (Milk Thistle)

tistel melketistel Tradisjonelle healere leter utrettelig etter et universelt middel for å fremme helse. Blant hundrevis av medisinske urter inntar tistel (melketistel) et spesielt sted. Plantens helbredende egenskaper ble nevnt av gamle helbredere som prøvde å lindre pasientens lidelse. De kalte ham til og med den “stikkende helbrederen”. I dag er komponentene i urten inkludert i forskjellige preparater. Og for omtrent 50 år siden ble den brukt i kosmetologi. Hva er hemmeligheten bak en så unik effekt på kroppen? Før vi svarer på spørsmålet, la oss finne ut hvordan en melketistel ser ut i naturen, og hvor hjemlandet er..

Majestetisk torn eller “dronning”

helbredende torn I steppesonen, hvor solen hensynsløst varmer opp jorden, kan du finne en motstandsdyktig plante. Den er ikke redd for sommervarmen og tolererer mirakuløst nok langvarig tørke. Delikate syrinblomstrer krones av busker bestående av hvitaktig løvverk, på spissen av hvilke skarpe torner vokser. Folket kaller planten tistel, og antyder at den er “overnaturlig”.

vokser i steppetistel melketistelKulturens fødested anses å være den sørlige delen av Europa, Nord -Afrika og Midtøsten. Gresset foretrekker tørr jord, derfor vokser det i steppene, i ødemarker og forlatte sommerhytter. Hun pryder landeveier og regnes som en tornete ugress..

Gourmettistel (melketistel) tilhører familien “Astrovye” og er en eller to år gammel plante. Vokser opp til 1,5 m i høyden. Den har en kraftig oppreist stilk, som er rikelig dekket med nåler. Ytterligere skudd i forskjellige lengder kommer ut av den. Fra siden ligner planten en høy pyramidebusk.

tistelgrenKraftige grener er dekorert med stort læraktig løvverk av neste karakter. De hakkede kantene er innrammet med gule pigger. Basalplater er elliptiske og når 80 cm i lengde. Alle er farget grønt, som fortynner hvitaktige flekker eller tverrgående striper..

tistel blomstrerI andre halvdel av sommeren bærer den mystiske tistelen (melketistelen) et staselig antrekk. Blomsterstanden er små rørformede knopper.

Avhengig av arten kommer de i forskjellige nyanser.:

 • lilla;
 • lilla;
 • Snøhvit;
 • gulaktig.

modning av tistelRundt blomsterstandskurvene er flislagte bladinnpakninger eller nålelignende vedlegg. Generelt ligner knoppene en delikat blomst, kronbladene som titter ut fra en miniatyrkalyx. Etter vellykket pollinering dannes frukt i form av bare achenes. Deres blanke overflate er mørk brun eller svart. Formen på frukten ligner en ellipse med toppen avskåret. De er mye brukt i folkemusikk og tradisjonell medisin..

Frukt har en bitter smak, men utstråler ikke lukt.

Tistel (melketistel) under mikroskopet

unik sammensetning av melketistelEtter å ha lagt merke til plantens helbredende kraft, ga healere det til pasientene sine for å avlaste dem fra lidelse. Moderne forskere har kunnet se “inne” i gresset ved hjelp av forstørrelsesenheter. De fant rundt 200 forskjellige forbindelser i melketistel..

Noen av dem har en gunstig effekt på menneskekroppen:

 • silymarin;
 • tyramin;
 • vitamin A, E, C, K;
 • flavonoider;
 • fettsyre;
 • essensielle oljer;
 • harpiks;
 • lignaner;
 • selen.

For eksempel inneholder den kjemiske forbindelsen silymarin et helt kompleks av flavonoider. Elementene stimulerer produksjonen av DNA og RNA i kroppen, noe som har en gunstig effekt på leveren. Styrker cellemembranen og blokkerer veien for giftige stoffer. Silymarin bremser utviklingen av hepatitt C og danner en beskyttende rustning mot alle slags betennelser.

Kombinasjonen av verdifulle forbindelser hemmer utviklingen av kreftceller og ondartede svulster.

Medisinsk urt på vakt av helse

medisinske egenskaper av melketistelMelketistelen som er vist på bildet, de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjonene vi undersøker, har blitt betraktet som en mirakelplante i århundrer. Vitenskapelig forskning av moderne forskere har fullstendig bekreftet dette faktum..

Planten har en rekke medisinske egenskaper på kroppen.:

 • koleretisk;
 • sårheling;
 • befestende;
 • antioksidant;
 • antiinflammatorisk;
 • hepatoprotektiv.

eterisk olje av marietistelDen essensielle oljen som finnes i urten stimulerer fordøyelseskanalen og har en gunstig effekt på sentralnervesystemet. Fettsyrer bidrar til regenerering av muskelvev, noe som fremskynder helbredelsen av åpne sår. De nøytraliserer de inflammatoriske prosessene i indre organer, og akselererer utvinningen. De hjelper også med å gjenopprette metabolisme. En lignende rolle spilles av slimet som finnes i gresset..

I tillegg bestemmer andre komponenter de medisinske egenskapene til melketistel. Harpikser bidrar til å styrke immunsystemet. Alkaloider lindrer smerte. Lignaner renser kroppen for giftige stoffer. Tyramin forbedrer skjoldbruskfunksjonen.

Omfanget av den medisinske urten

tistel melketistel på vakt for menneskers helseMenneskers helse er direkte avhengig av ernæring, fysisk aktivitet og vaner. Selv de som lever en sunn livsstil er imidlertid alvorlig syke. De henvender seg til spesialister for raskt å gå tilbake til sin forrige tilstand. Tistel kommer til unnsetning.

Det er foreskrevet for slike sykdommer.:

 • ulike typer hepatitt;
 • alkoholforgiftning;
 • kolecystitt;
 • psoriasis;
 • type II diabetes mellitus;
 • hypertensjon;
 • radikulitt;
 • hemorroider;
 • fedme.

Listen er ganske imponerende.

Imidlertid bør bruk av melketistel være rimelig og under tilsyn av en spesialist. Ellers kan medisinen bli til gift. Vanligvis varer behandlingsforløpet flere måneder med en bestemt dose. Vurder anvendelsesområdet for melketistel.

Bekjemp fedme

fedmeOvervekt provoserer ofte forskjellige sykdommer i indre organer. For å løse problemet med fedme, brukes tistelfrø. De males grundig i en blender, hvoretter de tas 4 teskjeer om dagen før måltider. Tørr medisin vaskes ned med mye vann..

Det er også en slik oppskrift på stoffet. Knuste plantefrø (30 g) helles med varmt vann (0,5 l). Sett på brannen og kok opp til halvparten av væsken har fordampet helt. Medisinen fjernes fra ovnen og avkjøles. Det tas oralt 3 ganger om dagen for en spiseskje før du spiser.

Normalisering av blodsukker

bekjemper diabetesSelvfølgelig vil planten ikke være i stand til å helbrede diabetes fullstendig. Imidlertid kan det bidra til å redusere forekomsten av ubehag forårsaket av høye blodsukkernivåer..

Den medisinske buljongen tilberedes i henhold til en enkel ordning:

 • ta 3 ss melketistelpulver;
 • hell varmt vann (500 ml);
 • kok i vannbad i ca 20-25 minutter, rør av og til.

Den ferdige buljongen filtreres gjennom osteklut brettet i 3 lag. Det avkjølte stoffet er drukket 3 ganger om dagen, 10 g etter måltider.

Avkok av melketistel er foreskrevet for diaré, leddgikt og tannpine..

Forebygging av pankreatitt

medisinsk melketistel avkokTakket være de medisinske egenskapene til flekketistel, prøver leger å gjenopprette arbeidet i bukspyttkjertelen. Ulike medisiner brukes til behandling..

Te tilberedes i henhold til denne oppskriften:

 • en teskje tistelfrø;
 • 0,5 liter varmt vann;
 • granulert sukker valgfritt.

Ingrediensene infunderes i 15 minutter. Drikk før frokost og lett middag. Buljongen tilberedes i henhold til den tradisjonelle ordningen. Det tas som anvist av lege. I tillegg er juice fra friske blader av melketistel et effektivt middel..

For å forberede den trenger du komponenter:

 • store bladplater av planten;
 • etanol.

tistelblader brukes til buljongenBladene vaskes forsiktig under springen. Skjær i biter. Før gjennom en blender eller kjøttkvern. Den resulterende massen legges ut i en gasbindpose og presses ut saften. Væsken fortynnes med alkohol. Oppbevar stoffet i kjøleskapet. Behandlingsforløpet og dosen er foreskrevet av fastlegen.

For behandling av leveren, selger apotekene ferdiglagd melketistelsirup, som er laget av naturlige råvarer..

Tistel komprimerer

tistelkompressPlutselig skader på kroppen fører ofte til stress. Men helbredelsesprosessen kan ta flere uker. Tistelkomprimerer stimulerer muskelvevets regenerering. De er forberedt på å bruke denne teknologien. Gaze er brettet i flere lag. Deretter fuktes den grundig i melketistel tinktur eller buljong tilberedt på tradisjonell måte. Kompressen påføres såret og vikles med et bandasje. Prosedyren gjentas flere ganger..

Som du kan se, gir planter enorme fordeler for kroppen. Imidlertid advarer leger også om kontraindikasjoner. Risikogruppen inkluderer mennesker som lider av psykiske lidelser, gallesteinsykdom og også har forhøyede nivåer av fosfor og kalium i blodet. Barn under 12 år bør ta ingredienser av melketistel under tilsyn av en barnelege. Streng overholdelse av reglene bidrar til bedre helse.

Anlegg for levertistel (melketistel) – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel