15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En pålitelig assistent på kjøkkenet – en støpejernspanne

Støpejernspanne Stekepanne i støpejern har lenge vært kjent for sin styrke og pålitelighet. Hun ble arvet av en ung familie. De ga bruden som medgift. De ga en rund sum penger til henne. Og dette er ikke overraskende. Tross alt er tallerkener i stand til å holde varmen lenge. Passer til elektrisk, induksjon eller gasskomfyr. Og rettene i den viser seg å være mye bedre. La oss vurdere hvordan du skal lage mat riktig i en støpejernspanne og beholde det opprinnelige utseendet. Men først vil vi finne ut egenskapene til støpejernsfat.

Fordeler med svart legering

pålitelig kjøkkenutstyr Når du velger kjøkkenutstyr, bør du vurdere kvaliteten på materialet det er laget av. Støpejern har etablert seg som en holdbar og pålitelig legering. Det varmes opp lenge, men kjøler ned samme mengde. Takket være dette får maten som er igjen i støpejernspannen en ekstraordinær smak..

I tillegg har materialet flere fordeler:

 • overopphetes aldri (maksimalt smeltepunkt når 1400 ° C);
 • varighet;
 • styrke;
 • utstråler ikke skadelige komponenter.

Imidlertid er slike panner tyngre sammenlignet med lignende apparater for steking av mat. Etter tilberedning overføres retten rett til en tallerken. Ellers vil stekepannen absorbere lukten. Feil omsorg fører til rust.

Støpejernspanne må ikke plasseres i oppvaskmaskinen.

Før du begynner å bruke, utføres en rekke aktiviteter.

Støpejernspanne, forberede den til arbeid

klargjøre pannen for brukSom du vet, er alle nye kjøkkenutstyr nøye forberedt for arbeid. Imidlertid krever gjenstander av støpejernslegering en spesiell tilnærming. Selv på fabrikken behandles slike retter med en spesiell forbindelse som beskytter mot korrosjon. Det er umulig å fjerne det fra overflaten av en støpejernspanne med vann..

Rusthemmeren avgir en ubehagelig lukt. Hvis den ikke fjernes på riktig måte, vil den ende opp med mat..

Forbedret varmebehandling vil bidra til å eliminere problemet. Som et resultat vil porene i støpejernet lukke seg og det dannes en non-stick base i pannen..

I tillegg hjelper varmebehandling med å identifisere synlige defekter:

 • forskjellige sprekkdybder;
 • overflate heterogenitet;
 • fargeendring;
 • chips.

oppvarming av en støpejernspanneHjemme er en støpejernspanne delt på forskjellige måter. Noen gjør prosedyren på ovnen, andre i ovnen. For virksomheten bruker de vegetabilsk olje, smult, gåsefett, margarin. Fettens viktigste oppgave er å lage en beskyttende film. Prosessen begynner med vanlig vask av pannen, ved bruk av såpevann. Når oppvasken er tørr, sett den i brann. Når det kommer røyk, fjern og tørk med myke servietter. Smurt med fett. Forvarm til fordampet. Tørk av. Prosedyren gjentas 5 ganger. Vask pannen igjen og tørk med et kjøkkenhåndkle.

I forrige århundre ble en støpejernspanne hullet med vanlig bordsalt eller satt i ovnen i 40 minutter..

Grunnleggende vilkår for bruk

smør med solsikkeoljeRimelig stell av en støpejernspanne inneholder flere grunnleggende krav. Først og fremst må produktet beskyttes mot fall. Det kan ikke brukes som et “våpen” under familiekonflikter. Bare milde vaskemidler og en svamp brukes til å vaske pannene. Ikke bruk en metallbørste for å fjerne gamle flekker. Hell bedre i en beholder med varmt vann, la stå i 2 timer og skyll deretter. Tykke avleiringer av fettrester fjernes ved kokende brusoppløsning i en panne.

vask pannen med en myk svampNå skal vi lære å vaske en støpejernspanne etter tilberedning..

Det er noen enkle regler:

 • oppvasken vaskes umiddelbart etter prosessen;
 • bruk varmt vann;
 • helle vaskemiddel på en vaskeklut;
 • skyll pannen;
 • tørkes av med et håndkle eller serviett.

bruk av kvalitetsvaskemidlerNår produktet er helt tørt, fjernes det til nattbordet. Det viktigste er å holde det tørt. Overdreven fuktighet kan påvirke det beskyttende laget av legeringen og forårsake korrosjon. Avhengig av hva støpejernspannen vaskes med, bestemmes holdbarheten. For eksempel ødelegger produkter som inneholder klor beskyttelsesfilmen til produktet. Noen vaskemidler etterlater seg skadelige komponenter som kommer inn i maten. Og rengjøringspulver ødelegger strukturen til det non-stick laget som dannes etter varmebehandling.

ren støpejernspanneEn like viktig faktor i den lange levetiden til en støpejernspanne er lagringsmetoden. Selvfølgelig har hver vertinne sin egen forståelse av saken..

Det er imidlertid flere regler:

 • det skal ikke være etsende stoffer i nærheten av produktet;
 • pannen holdes ren, uten rester av fett og mat;
 • ingen andre kjøkkenutstyr skal plasseres på beholderen.

Under bruk vises karbonforekomster i pannen. For å unngå problemet må du nøye overvåke matlagingen. Ved forbrenning av produktet, vask beholderen grundig etter prosessen og tenn den på nytt over brannen..

Du kan rengjøre en gammel skillet med eddik eller vanlig Coca-Cola..

Deilig mat tilberedt med kjærlighet

stek poteter i en støpejernspanneI matlaging er det et stort antall oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Smaken av produktet avhenger imidlertid direkte av hvordan retten tilberedes. Vi skal lære å steke poteter og kjøttstykker i en støpejernspanne.

Tørk først av beholderen med en ren klut for å fjerne støv. Deretter setter de det på bålet og varmes godt opp. Hell i olje. Vent noen minutter, og legg deretter ut de hakkede potetene.

Grønnsaker bør tørkes på bordet slik at det ikke kommer vann i kjelen..

Når bunnlaget er stekt grundig, omrøres produktet med en trespatel. Under stekeprosessen absorberer poteter fett. Derfor blir det lagt til med jevne mellomrom. Produktet saltes midt i prosessen, når grønnsaken begynner å mykne. Etter 30 minutter er retten klar og pannen skinner som ny.

stek kjøttet i en støpejernspanneKjøttretter tilberedes på lignende måte. Hakk stekepannen. Ha fett først, og deretter kjøttstykker. Dekk til med lokk. Når væsken koker bort, helles fettet inn igjen og stuet over svak varme.

støpejernspanne i ovnenEr det mulig å sette en støpejernspanne i ovnen for å bake svinekjøtt eller kylling? Selvfølgelig, hvis hun er uten håndtak. Ellers vil de begynne å smelte, noe som vil påvirke produktets smak. Beholderen brukes ofte som bakebolle til paier eller pizza. En virkelig allsidig kjøkkenartikkel som er vanskelig å klare seg uten.

Den dag i dag brukes en støpejernspanne aktivt for å tilberede deilige retter. Et nytt element er nøye forberedt for arbeid ved varmebehandling. Noen forvarmer en stekepanne på bålet, noen passer til en ovn. Riktig pleie vil sikre lang levetid på stekepannen. En stekepanne kan gjerne presenteres for de nygifte i et bryllup eller arves til barnebarn..

Hvilket preparat trenger en støpejernspanne – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel