15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi husker skolens læreplan – hvor mange milligram er det i et gram

hvor mange milligram i gram Vi glemmer ofte at vi gikk på skolen og tok et kurs i fysiske mengder og deres måleenheter. Mange vet ikke engang: hvor mange milligram er det i et gram, og omvendt.

Hvorfor er det så viktig?

La oss til å begynne med finne ut av det: hvor det er nødvendig å vite (uten feil), og hvordan kunnskap om gram og milligram en dag kan komme til nytte i hver enkelt av oss.

Medisin og industri

apoteket vet hvor mange milligram det er i gram Denne kunnskapen er rett og slett uunnværlig når det gjelder medisinske doser, industrielle og kosmetiske proporsjoner. Dessuten, hvis vi snakker om medisin, så er det ingen måte å være useriøs med verdier. Tross alt er livene til millioner av mennesker avhengig av dette! Det samme gjelder i industrien der presisjon er viktig. Tenk om en ansatt ved en våpenfabrikk ikke visste hvor mange milligram det er i ett gram krutt. Det er skummelt å til og med spekulere i hva som kan skje på grunn av mangel på kunnskap om gram og milligram..

I medisin, på grunn av en feil i proporsjonene av aktive stoffer, kan et legemiddel bli en dødelig gift, selv om et halvt milligram er overflødig eller utilstrekkelig.!

presisjonsindustriDessverre er det flere og flere moderne mennesker som ikke engang vet om konvertering (oversettelse) av fysiske størrelser. Sannsynligvis er det ikke lenger en hemmelighet at slike mennesker kan og allerede har havnet på det medisinske eller industrielle området, hvor man ikke kan klare seg uten det. Det er også de som trygt sier: “Det er hundre milligram i ett gram.” Dette gjelder ikke bare masse, men også kunnskap om andre mengder. Og hvem vet hvor de jobber? Slike feil er fulle av ulykker og katastrofer..

I SI brukes bare kilo for beregninger. Selv en liten mengde masse blir omgjort til kg. For eksempel skal 123 gram skrives som 0,123 kg.

Takket være de menneskene som er flytende i oversettelser av måleenheter for fysiske mengder, lever vi og har muligheten til å helbrede sykdommer, bruke andre stoffer for å gjøre vårt eget liv enklere. Farmasøyter, for eksempel, vet hvordan de skal dosere medisiner riktig. Kjemikere som utvikler plantevernmidler og gjødsel får effektive preparater slik at høsten blir god og skadedyr ikke ødelegger avlinger. De, som ingen andre, vet: hvor mange mg er i 1 gram.

Livssituasjoner

Sannsynligvis har du ofte hørt fra barn som går på skolen, for eksempel følgende ord: “Hvorfor skal jeg vite dette? Jeg vil være en politimann, og dette vil ikke være nyttig for meg i livet mitt! ” Faktisk kommer det godt med.

vi beregner doseringen av medisinen riktigLa oss si at du må gi en gammel bestemor medisin. Instruksjonene sier at du må ta 250 mg to ganger daglig. 250, ikke mer og ikke mindre! Ellers vil stoffet begynne å virke feil, forårsake bivirkninger eller til og med en overdose. På esken med tabletter er det en inskripsjon: “Pakningen inneholder 50 tabletter med 1 g aktivt stoff”. I instruksjonene skriver de ikke at du trenger å dele pillen i nøyaktig fire deler, men skriver at du bør ta 250 milligram hver. Som du kan se, må du vite: hvor mange milligram er i ett gram.

Eller, tilfeller med gjødsel, som noen ganger er pakket i flere gram. For eksempel inneholder en pose en gram pulver. For å gjødsle, si en innendørs blomst, må du fortynne 500 milligram i 200 milliliter vann. Igjen skrev de ikke at halvparten av posen skulle fortynnes, nemlig 500 mg.

Jakt, samme sak med krutt. La oss komme med en situasjon. En person kjøper ikke ferdige patroner, men laster dem på egen hånd. Tar et kilo krutt. Du må helle i kassetten, for eksempel 2,25 g. Den har en nøyaktig skala som bare vises i milligram. Han sitter og tenker: “Hva skal en milligramskala vise meg slik at jeg sovner i en patron på 2,25 gram?” Det ville være passende å vite at den nødvendige mengden krutt bør være 2250 milligram på vekten. Selvfølgelig kan du bruke spesielle programmer.program for nøyaktige beregninger

Slike tilfeller kan nevnes som eksempler i det uendelige. Det er bare en konklusjon av dette: enten du jobber i presisjonsindustrien eller ikke, bør du ha kunnskap om måleenheter i hodet. Kommer godt med uansett.

Hvordan beregne

masseenheterLa oss nå finne ut det: hvor mange mg er i 1 gram og omvendt. Først og fremst er det verdt å huske at det er 1000 milligram i ett gram. Og 1 milligram er en tusendels gram. Det vil si at 1 mg er 0,001 g og 1 g er 1000 mg.

Det viktigste er ikke å forveksle med nuller og bære kommaet med desimalbrøk:

  • 1 gram = 1000 milligram;
  • 10 gram = 10 000 milligram;
  • 5 milligram = 0,005 gram;
  • 50 milligram = 0,05 gram;
  • 500 milligram = 0,5 (halv) gram.

Nå vet vi hvor mange milligram 1 gram er. Og hvis det er tvert imot, må du håndtere desimalbrøk. Ett null er en desimal. Hvis vi vil skrive 1 milligram i form av gram, får vi 0,001.

1 milligram er en tusendels gram. Vi deler 1 med tusen, det vil si at vi flytter kommaet til venstre med tre sifre, siden det er tre nuller i tusen. 10 milligram er en hundredel av gram (for to sifre). 100 milligram – en tiendedel (ett siffer).

For eksempel har du 24 milligram. I gram ser det slik ut: 0,024 g. 24 delt på tusen. Hvis fra gram til milligram, blir nuller lagt til tilsvarende. 356 gram er 356 000 mg.

Lettere å jobbe med komma -orddeling. Det er raskere på denne måten, og du kan aldri gå galt.

Praktisk beregning – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel