15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det er viktig for vertinnen å vite hvor mange gram sukker som er i et glass.

hvor mange gram er det i et glass sukker En gammel oppskrift fra The Book of Delicious and Healthy Food, utgitt i midten av forrige århundre, sier: ta 1/2 kopp sukker. Hvordan vet du hvor mange gram det er i et glass sukker? Det er en hel hylle med glass i kjøkkenskapet, men hvilket volummål gjorde V.V. Pokhlebkin, da han skrev boken sin? Et enkelt spørsmål som har fasetter og finesser som kan forvirre selv en erfaren vertinne.

Hvor mye sukker er i et glass

et glass sukker Kontrovers oppstår på grunn av det faktum at sovjetiske kokebøker nevner tynne (te) og fasetterte glass.

Hvis du ser på vektbordet, hvor mye sukker det er i begge glassene, finner du følgende figurer:

Te Fasettert
250 ml 200 ml
230 g 180 g

Motstridende informasjon om hvor mange gram sukker som er i et fasettert glass. Hvis du heller den på toppen, med en kant, får du samme mengde sukker som i en tynn te. Hvorfor deles disse dataene? Her trenger du en historisk bakgrunn.

Historien til det fasetterte glasset

fasettert glassDet klassiske fasetterte glasset har en glatt toppkant. En gang fikk tjenestemenn 200 gram vodka, og helte nøyaktig til risikoen. Loddet ble byttet ut mot tobakk eller sukker, helles på nøyaktig samme måte til grensen, der kantene endte og kanten begynte. Slik utviklet tradisjonen seg til å telle mål for et fasettert glass som 200 ml..

Det er fastslått hvor mange gram sukker som er i et fasettert glass: opp til kanten – 180, til randen – 230. Kokebøker sier at målingen “glass” betyr 250 ml. Etter de gamle oppskriftene må du måle sukkeret og helle det til randen.

Se også: 1 hektar hvor mange kvadratmeter?

Hvor mye veier et glass sukker?

skalaerIkke alle kjøkken har en fasettert sjeldenhet av sovjetiske tider. Moderne servise av forskjellige former og kapasiteter. Det er nyttig å måle ditt favorittglas for å ikke kaste bort tid på å veie bulkprodukter.

Det er tre måter:

  • måle med en målebeger (beger);
  • fyll beholderen og vei den på en vekt;
  • beregne hvor mange spiseskjeer eller teskjeer som passer.

En spiseskje rommer 25 gram sukker, hvis den helles i med et lysbilde, inneholder en teskje 10 gram. Kapasiteten på glasset vil være:

Antall skjeer Glass 250 ml
kantiner 9 stk
te 23 stk

Du kan finne ut hvor mye et glass sukker veier ved å bruke en spiseskje eller teskje. Det er nyttig å ta deg tid til å måle for raskt å legge til riktig mengde produkt.

Hvordan måle andre bulkstoffer

hvor mange gram er det i et glass sukkerI henhold til oppskriften må du tilsette mel, frokostblandinger og andre ingredienser, som også er praktiske å måle med et glass..

For å hjelpe husmødre, et bord med vekten av de vanligste produktene:

Produkt Glass 250 ml
mel 160 g
melkepulver 120 g
ris 240 g
bokhvete 210 g
melis 180 g

Tips til vertinner

hvordan veie sukker for en kake

Flere finesser å vurdere når du måler produkter:

  1. Sukkervekten kan variere avhengig av fuktighetsinnhold og krystallstørrelse. Fin krystallinsk vil vise seg litt mer, stort mindre.
  2. Melet måles før det siktes, da det blir luftig etterpå og fyller glasset mindre tett..
  3. Løse produkter må helles i en tynn stråle, ikke ta opp et glass direkte fra posen, slik at det ikke dannes lufthuler inne.
  4. For å få et glass fylt til randen, må du helle det “med et lysbilde” og glatte ut overflødig med en knivspiss.

Nå vet vi hvor mange gram sukker eller et annet produkt som er i et glassbeger. På ethvert moderne kjøkken kan du bake en cupcake etter en oppskrift fra en gammel kokebok, selv om det ikke er skalaer og et fasettert glass.

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel